Trade Republic Review

Beleg bij Trade Republic in aandelen en ETF’s, of maak een persoonlijk spaarplan, vrij van commissie

Inhoud

Introductie

De missie van Trade Republic is dat “iedereen snel en gemakkelijk toegang moet hebben tot kapitaalmarkten”. Beleggen moet dus toegankelijk worden voor iedereen. Om dit waar te maken heeft Trade Republic naar eigen zeggen sinds 2015 vanaf de grond af aan een digitaal aanbod opgebouwd. Ze bieden een eenvoudig handelsplatform met lage tarieven. En tegelijkertijd is Trade Republic een gereguleerde Duitse financiële instelling waardoor je geld goed beveiligd is. Trade Republic behoort inmiddels tot de grotere brokers van Europa met meer dan 1 miljoen klanten en 6 miljard euro onder beheer.

Bij Trade Republic kun je met persoonlijke spaarplannen periodiek beleggen in ETF’s en aandelen, volledig commissievrij. Ook kun je handmatig beleggen in aandelen, ETF’s en derivaten tegen slechts €1 orderkosten, ongeacht het handelsvolume.

Doelgroep Trade Republic

Trade Republic wil beleggen toegankelijk maken voor iedereen. Door het aanbieden van spaarplannen waarmee je gratis periodiek kunt beleggen in aandelen of ETF’s probeert het vooral beginnende beleggers aan te trekken. Dankzij de lage tarieven en het ruime productaanbod van meer dan 10.000 aandelen en ETF’s is Trade Republic ook aantrekkelijk voor ervaren beleggers. Ervaren beleggers zullen echter wel analyse functies missen in het handelsplatform.

Klantervaringen en reviews

Trade Republic heeft op Trustpilot een goede beoordeling van 4/5 sterren. Met bijna 15.000 vooral positieve reviews kun je concluderen dat klanten van Trade Republic tevreden zijn over het platform, de tarieven en de service. Positieve reviews beschrijven dat het handelsplatform gebruiksvriendelijk is en dat veiligheid voorop staat. Door de hoge veiligheidseisen en rekeningverificatie kan het aanmaken van een account wellicht iets langer duren. Geld storten kan nog niet met iDEAL, en stortingen via creditcard en bankoverschrijvingen duren vaak iets langer.

Klanten zijn positief over de overzichtelijke mobiele app. Functies zijn snel te vinden en je stelt eenvoudig een persoonlijk spaarplan in. Tenslotte is in veel reviews te lezen dat mensen blij zijn met de transparante en lage kosten bij Trade Republic.

Is Trade Republic betrouwbaar?

Trade Republic Bank is een Duitse financiële instelling die onder toezicht staat van de Deutsche Bundesbank en de BaFin (Duitse federale financiële toezichthoudende autoriteit). Trade Republic leent geen effecten uit en doet dus niet aan securities lending zoals DEGIRO of Easybroker.

Je geldtegoeden worden bewaard door een van hun partnerbanken (Citibank Europe plc, Solaris SE, J.P. Morgan SE en Deutsche Bank). Bij faillissement van Trade Republic of een van hun partnerbanken is je geld wettelijk beschermd tot €100.000. Bij faillissement blijven de effecten die je gekocht hebt via Trade Republic te allen tijde jouw eigendom. Door het strenge toezicht en bescherming bij faillissement kun je concluderen dat Trade Republic een betrouwbare broker is. Bekijk de vergelijkingspagina om de betrouwbaarheid van Trade Republic te vergelijken met andere brokers.

 

Beleggingsproducten

Bij Trade Republic heb je een ruime keuze uit aandelen en ETF’s. Daarnaast kun je ook in derivaten beleggen, voornamelijk warrants. Een warrant is een soort optie. Dit geeft iemand het recht om vóór of op een bepaalde datum effecten te kopen of te verkopen tegen een vooraf vastgestelde prijs. 

Via Trade Republic kun je beleggen in effecten die worden aangeboden op het Duitse LS Exchange. Dit is een multilaterale handelsfaciliteit (MTF) en is minder goed gereguleerd dan gereguleerde beurzen zoals Euronext of Xetra. Het kan zijn dat je in de spread nog te maken krijgt met verborgen kosten bij het handelen in effecten. Deze kosten zullen echter minimaal zijn. Bekijk hieronder in welke beleggingsinstrumenten je bij Trade Republic kunt beleggen:

Gebruiksvriendelijkheid van het platform

Het handelsplatform van Trade Republic is vooral gericht op gebruiksvriendelijkheid. Er is een overzichtelijke mobiele app beschikbaar waar je eenvoudig orders plaatst. De mobiele app van Trade Republic heeft in de Google Play Store een beoordeling van 3,8/5 sterren. Door de focus op gebruiksvriendelijkheid kan het zijn dat ervaren beleggers geavanceerd analyse functies missen. Bij Trade Republic kun je gebruikmaken van de volgende ordertypes:

  • Marktorder
  • Limietorder
  • Stoporder
  • Periodieke order (spaarplan)
 
 

Waar moet ik op letten?

Een belangrijk aandachtspunt bij het handelen in aandelen en ETF’s bij Trade Republic is dat je buiten de handelstijden van de gereguleerde beurzen zoals Xetra en Euronext (9:00 – 17:30 uur) significant hogere spreads betaalt dan wanneer je handelt binnen deze reguliere handelsuren. Bij Trade Republic kun je op de LS Exchange handelen tot 23:00 uur. Zorg er dus voor dat je in de avonduren zo min mogelijk orders plaatst.
 
Bij het kopen van effecten tijdens handelsuren van de gereguleerde beurzen (9:00 – 17:30 uur) betaal je via Trade Republic op de LS Exchange vergelijkbare of zelfs lagere spreads dan op gereguleerde beurzen.

Periodiek beleggen

Trade Republic probeert beginnende beleggers aan te trekken door het aanbieden van spaarplannen. Je stelt een spaarplan in voor aandelen en/of ETF’s waarna je kosteloos automatisch begint met beleggen. Je bent volledig flexibel en kunt dus stoppen wanneer je wil. Periodiek beleggen werkt als volgt:

  • Je kiest een aandeel of ETF naar keuze.
  • Selecteer hoe vaak je wilt beleggen (wekelijks, twee keer per maand, maandelijks of elke drie maanden).
  • Vul de hoogte van het bedrag in dat je wilt beleggen.
 
Met periodiek beleggen hoef je dus geen volledige aandelen te kopen, maar je kunt ook fracties van aandelen of ETF’s kopen. Zo kun je bijvoorbeeld elke maand voor €50 fracties Tesla aandelen kopen.
 

Trade Republic tarieven

De tarieven bij Trade Republic zijn uitzonderlijk laag en zeer transparant. Je betaalt geen commissie voor orders. Je betaalt per order slechts €1 aan externe kosten en afwikkelingskosten. Periodiek beleggen is zelfs helemaal gratis. Trade Republic zegt de kosten laag te kunnen houden door gebruik van moderne technologie en door het feit dat ze de afgelopen jaren een sterke digitale financiële instelling hebben opgebouwd. Zo ontvangen ze bijvoorbeeld korting van handelspartners.

Bij Trade Republic betaal je geen service fee en geldopnames zijn gratis. Overboekingen via bankoverschrijvingen zijn gratis, maar voor een storting via creditcard, Apple Pay of Google Pay betaal je 0,7% stortingskosten. Bekijk de vergelijkingspagina voor een complete tarievenvergelijking.

Aankoop:

Aandeel €1.000

Aandelen €10.000

Service fee €10.000

Trade Republic

€1

€1

€0

Easybroker

€3

€8

€0

DEGIRO

€3

€3

€0

Freedom24

€2

€2

€0

Saxo Green

€8

€15

€4,50 p/m

Betaalmethodes Trade Republic

Op dit moment kun je geld storten met SEPA bankoverschrijving, creditcard, Apple Pay of Google Pay. Binnenkort is geld storten via iDEAL ook beschikbaar.

Trade Republic klantenservice

Trade Republic heeft een uitgebreide FAQ op de website beschikbaar. Als je vraag er niet tussen staat kun je terecht bij de Engelstalige klantenservice via een contactformulier op de website.

Samenvatting

Trade Republic is een grote Europese broker waar je tegen zeer lage kosten kunt beleggen in meer dan 10.000 aandelen en ETF’s. Beleggen d.m.v. spaarplannen is zelfs helemaal gratis. Trade Republic heeft een gebruiksvriendelijk handelsplatform en mobiele app en een hoge Trustpilot score. Daarnaast is deze broker dankzij het strenge toezicht en hoge veiligheidseisen betrouwbaar. Let er wel op dat je binnen de reguliere handelstijden (9:00 – 17:30 uur) van gereguleerde beurzen (Xetra, Euronext) je order plaatst. De Trade Republic beurs is geopend tot 23:00 uur maar in de avonduren betaal je significant hogere spreads.

per jaar*
Score 4,5/5
0

Aantal klanten: 1.000.000

Geldgarantie: €100.000

Effecten uitgeleend: Nee

Trustpilot score: 4/5

Minimum storting: €1

Tarieven

Aandelen

Opties (warrants)

Turbo’s

Futures

Fondsen

ETF’s

Service fee

5/5 sterren

€1

€1

X

X

X

€1

€0

Klantenservice

Gebruiksgemak

Platform functies

5/5

5/5

4/5

*Geschatte jaarlijkse kosten bij €10.000 eenmalige inleg en €100 maandelijkse inleg.


Banner 300x600

Vergelijk Trade Republic met andere brokers

Gebruik de pagina met vergelijkingstabellen om Trade Republic snel te vergelijken met andere aandelen brokers. Trade Republic is een van de goedkoopste aandelen brokers omdat je per order slechts €1 afwikkelingskosten betaalt. Deze broker heeft een hoge Trustpilot score en zeer lage tarieven. Bij deze broker kun je net als bij BUX Zero gratis beleggen d.m.v. periodieke spaarplannen. Het productaanbod is ruim, maar je kunt niet beleggen in fondsen, futures of cryptovaluta. Bij Trade Republic worden je effecten niet uitgeleend, terwijl dit bij bijvoorbeeld Easybroker, DEGIRO of FXFlat wel gebeurt.

Beleggen kent risico’s. U kunt uw inleg verliezen.