Cortese Review

Bij Cortese beleg je met een stabiel rendement in zorgvastgoedfondsen vanaf €100.000

Inhoud

Introductie

Cortese is opgericht in 2010 en belegt in duurzame en lang verhuurde vastgoedobjecten in Nederland met de focus op zorg. Het is met meer dan 50 zorgwoningen en gezondheidscentra de grootste belegger in zorgvastgoed van Nederland. Cortese biedt particuliere beleggers de mogelijkheid om deel te nemen in deze beleggingen d.m.v. verschillende vastgoedfondsen. Op dit moment kun je vanaf €100.000 instappen in een zorgvastgoedfonds met een verwacht rendement van 9,3% per jaar. Objecten die in de zorgvastgoedfondsen aangekocht worden hebben solide huurders met langlopende huurcontracten.

Naast het opzetten en beheren van zorgvastgoedfondsen, ontwikkelt Cortese ook medische centra en adviseert zorginstellingen en eerstelijnsdienstverleners over huisvestingsvraagstukken. Cortese adviseert ook over hypotheken en biedt begeleiding bij de (ver-)bouw van zorgvastgoed.

Verwacht jaarrendement
0 %
Gefinancierde projecten
0
Geïnvesteerd kapitaal
0 mln

Doelgroep

Cortese richt zich op particuliere en institutionele vastgoedbeleggers. Ze proberen beleggers aan te trekken die vanaf €100.000 willen inleggen en een stabiel rendement willen ontvangen. Door zich volledig op zorg te richten gaat Cortese voor een duurzame en stabiele vastgoedportefeuille met solide huurders. Zorg gaat immers altijd door.
 

Is Cortese betrouwbaar?

Cortese is een betrouwbaar bedrijf met een goede naam binnen de zorgvastgoedsector. Cortese is vrijgesteld van het hebben van een AFM-vergunning omdat het obligaties uitgeeft met een minimale deelname van €100.000. Ondanks dat het een vrijstelling heeft, heeft Cortese wel besloten om een melding bij de AFM te doen voor transparantie en zorgvuldigheid. Cortese werkt dan ook altijd volgens de richtlijnen van de AFM.
 

Waarin kun je bij Cortese beleggen

Bij Cortese beleg je dus in Nederlandse zorgvastgoedfondsen. Je kunt beleggen in woon-zorgcomplexen met langlopende huurcontracten met het Cortese Zorgwoningen Fonds I. Dit fonds is echter al voltekend. Met de 9 overige Cortese Healthcare fondsen (Cortese HealthCare I t/m IX) beleg je in gezondheidscentra zoals huisartsen, apothekers en fysiotherapeuten. Beleggen in zorgvastgoed zorgt ook in tijden van economische tegenspoed voor een stabiel rendement. Van deze 9 fondsen kun je alleen nog intekenen in het Cortese HealthCare IX (9) fonds. Dit fonds heeft de volgende eigenschappen:

  • Deelname vanaf €100.000
  • Je ontvangt gemiddeld 6% rente per jaar
  • De prognose van het totaalrendement bedraagt 9,3% per jaar
  • De verwachte looptijd is 7 tot 10 jaar
  • Met dit fonds deel je mee in de uiteindelijke winst van de obligatie
  • Geen emissiekosten
 

Met het Cortese Healthcare IX fonds beleg je dus in eerstelijns gezondheidscentra zoals huisartsen, apothekers, klinieken en ander maatschappelijk zorgvastgoed. het samenstellen van het vastgoedfonds werkt als volgt:

  • Het beschikbare vastgoed wordt zorgvuldig door Cortese onderzocht en er wordt gekeken naar solide huurders.
  • Vervolgens worden de geselecteerde objecten aangekocht die voldoen aan de kwaliteitseisen van Cortese.
  • De objecten worden verhuurd en beleggers ontvangen een rente van 6% op hun rekening.

Voor meer informatie over dit fonds kun je hier eenvoudig een brochure aanvragen.

Cortese vastgoedfonds
Afbeelding van de eigenschappen van het Cortese HealthCare IX fonds.

Beleggen in zorgvastgoedfondsen...

Hoe werkt beleggen bij Cortese?

Wanneer je belegt in het Cortese Healthcare IX fonds dan verstrek je eigenlijk een lening aan het fonds. Deze lening wordt ook wel een Cortese Zorgobligatie genoemd en geeft gedurende de looptijd recht op een vaste rente. Aan het einde van de looptijd ontvang je je inleg terug en deel je mee in de verkoopwinst. Wanneer je voor de looptijd van je obligatie af wilt, dan kan je zelf een koper proberen te vinden, of je kunt Cortese vragen om de obligatie aan te bieden aan de overige fondsdeelnemers. Het is niet bekend welke kosten hieraan verbonden zitten.

 

Verschil Cortese met traditioneel vastgoedbeleggen

Bij Cortese beleg je in zorgvastgoed door middel van een fonds. Je zult dus geen (deel)eigenaar worden van een bepaald object zoals bij Exporo of Reinvest24, maar krijgt een aandeel in het fonds. Dit fonds bevat een heel scala aan vastgoedobjecten, en jij deelt mee in de winst en het verlies van al deze objecten samen. Het mooie is dus dat risico’s gespreid worden, maar je kunt niet kiezen om te beleggen in een enkel object. Dit werkt hetzelfde als bij SynVest, waar je ook belegt in vastgoed door middel van fondsen.

 

Cortese tarieven

Het is onbekend welke tarieven Cortese rekent. De tarieven zitten namelijk allemaal verrekend in de aankoopprijs van een obligatie of participatie.

 

Samenvatting

Als je vanaf €100.000 wilt beleggen in zorgvastgoed met een stabiel rendement en een vaste rente, dan is Cortese de juiste keuze voor jou. Je kunt nu alleen inschrijven voor het Cortese HealthCare IX fonds waarmee je belegt in gezondheidcentra met solide huurders. Vanwege de hoge betrouwbaarheid en het feit dat Cortese een Nederlands bedrijf is, kun je ervan uitgaan dat Cortese zorgvuldig met je geld omgaat.

Wanneer je belegt in vastgoed brengt dit echter altijd risico’s met zich mee. Zo draag je bijvoorbeeld risico voor marktwaardedaling, leegstand, (her)financiering en rentefluctuaties. Je moet je er dus bewust van zijn dat rendementen hoger, maar ook lager kunnen uitkomen dan de prognose.

historisch rendement
Score 4,3/5
0 %

Aantal klanten: Onbekend

Geldgarantie: n.v.t.

Trustpilot score:

Minimum storting: €100.000

Tarieven

Transactiekosten

Fondskosten

Service fee

Aantal fondsen

-/- sterren

Onbekend

€0

€0

Klantenservice

Gebruiksgemak

5,0/5

5,0/5

Vergelijk Cortese met andere brokers

Gebruik de overzichtelijke vergelijkingstabellen om Cortese snel te vergelijken met CORUM, SynVest en Reinvest24. Cortese is de enige vastgoedbroker waarbij je belegt in zorgvastgoed. Het heeft een erg hoge minimum inleg van €100.000 en je kunt op dit moment kiezen uit slechts 1 fonds. Dit fonds heeft een prognose van 9,3% totaalrendement per jaar, en een vaste rente uitkering van 6% per jaar.

historisch rendement
Score 4,4/5
0 %

Aantal klanten: 100.000

Geldgarantie: n.v.t.

Trustpilot score: 3,4/5

Minimum storting: €195

Tarieven

Transactiekosten

Fondskosten

Servicefee

Fondsen

4/5

12%uitstappen

€0

€0

Klantenservice

Gebruiksgemak

4,5/5

4,0/5

historisch rendement
Score 4,6/5
0 %

Aantal klanten: 14.000

Geldgarantie: n.v.t.

Trustpilot score: 3,6/5

Minimum storting: €2.500

Tarieven

Transactiekosten

Fondskosten

Servicefee

Fondsen

4,5/5

2,5%uitstappen

€0

€0

Klantenservice

Gebruiksgemak

4,5/5

4,5/5

historisch rendement
Score 4,3/5
0 %

Aantal klanten: Onbekend

Geldgarantie: n.v.t.

Trustpilot score:

Minimum storting: €100.000

Tarieven

Transactiekosten

Fondskosten

Servicefee

Fondsen

-/-

Onbekend

€0

€0

1

Klantenservice

Gebruiksgemak

5,0/5

5,0/5

historisch rendement
Score 4,2/5
0 %

Aantal klanten: 21.000

Geldgarantie: n.v.t.

Trustpilot score: 4/5

Minimum storting: €100

Tarieven

Transactiekosten

Fondskosten

Servicefee

Fondsen

4,5/5

1%uitstappen

n.v.t.

€0

90.objecten

Klantenservice

Gebruiksgemak

4,0/5

5,0/5