Beste crypto brokers vergelijken

Vergelijk op deze pagina de dertien beste crypto brokers van Nederland op kosten, betrouwbaarheid, handelsplatform, crypto-aanbod en nog veel meer. Of kies snel en makkelijk een crypto broker uit de top 3 beste crypto brokers van Nederland. Zo weet je zeker dat je de juiste kiest.
handelskosten
Score 4,7/5
0 %

Crypto-aanbod: 40

  • Klantenservice 5/5
  • Gebruiksgemak 4,5/5
  • Handelsplatform 5/5
handelskosten
Score 4,8/5
0 %

Crypto-aanbod: 200+

  • Klantenservice 4/5
  • Gebruiksgemak 5/5
  • Handelsplatform 4/5
handelskosten
Score 4,6/5
0 %

Crypto-aanbod: 75

  • Klantenservice 5/5
  • Gebruiksgemak 5/5
  • Handelsplatform 3/5

Top 3 beste crypto brokers

Bitvavo, BLOX en Finst zijn de drie beste crypto brokers. Deze brokers blinken uit in betrouwbaarheid, lage kosten en handelsplatform.

Niet verrassend dat de meeste crypto beleggers een van deze drie brokers kiezen. Vergelijk hieronder alle dertien crypto brokers op de belangrijkste punten. Bekijk de vergelijkingstabellen om alle brokers naast elkaar te vergelijken.

1. Bitvavo

Bitvavo is de beste crypto broker met het grootste aanbod cryptomunten. Daarnaast heeft Bitvavo lage kosten en een hoge betrouwbaarheid. Het is een Nederlands bedrijf en je vermogen is verzekerd tot €100.000.

 

2. BLOX

BLOX is de beste broker voor crypto beleggen voor beginners. BLOX heeft een gebruiksvriendelijke mobiele app en een groot crypto-aanbod. Je kunt bij BLOX eenvoudig beleggen in crypto vanaf €1. BLOX is minder geschikt voor ervaren crypto beleggers.

 

3. Finst

Finst is de goedkoopste crypto broker. Bij Finst betaal je met 0,15% de laagste transactieksoten van alle brokers. Finst heeft een uitstekend handelsplatform waardoor crypto beleggen bij Finst ook geschikt is voor ervaren crypto beleggers. Sinds kort kun je bij Finst ook beleggen in crypto bundels wat crypto beleggen voor beginners nog makkelijker maakt.

 

Hoe moet je crypto brokers vergelijken?

Het is belangrijk dat je de beste crypto broker voor jou kiest. Hieronder kun je alle crypto brokers uitgebreid vergelijken op de vier belangrijkste punten: kosten, betrouwbaarheid, handelsplatform en crypto aanbod. Crypto brokers hebben vaak een bepaalde doelgroep. Zo hebben sommige brokers een geavanceerd handelsplatform voor ervaren crypto beleggers. Andere brokers hebben juist een gebruiksvriendelijk platform en mobiele app om beginnende crypto beleggers aan te trekken.

Bij bepaalde brokers zijn de kosten laag, maar is er ook weinig ondersteuning beschikbaar. Bij crypto brokers met hogere tarieven heb je wellicht interessante functies en behulpzame klantenservice. Check hieronder welke crypto broker het beste aansluit op jou wensen en beleggingsprofiel. En kies vervolgens de crypto broker die het best bij jou past. Bekijk de crypto broker vergelijkingstabellen om alle crypto brokers naast elkaar te vergelijken.

Kosten en tarieven

Wat zijn de transactiekosten voor het kopen van bitcoin en altcoin? Wordt er een service fee gerekend? Zijn er andere verborgen kosten zoals stortingskosten?

Trustpilot score en betrouwbaarheid

Kun je gebruikmaken van een goed beveiligde wallet? Is de broker goed gereguleerd? Is mijn vermogen verzekerd bij faillissement van de crypto broker? Wat is de Trustpilot score en wat zijn de klantervaringen?

Handelsplatform

Is het beleggingsplatform geschikt voor beginnende of ervaren crypto beleggers? Beschikt het handelsplatform over alle functies die ik wil gebruiken? Kan ik crypto-traden op een mobiele app? Is er een demo-account beschikbaar?

Crypto aanbod

In hoeveel cryptomunten kan ik beleggen? Zijn de cryptovaluta waarin ik wil beleggen wel beschikbaar? Kan ik ook in crypto bundels of crypto fondsen beleggen?

Wat is de goedkoopste crypto broker? 

Kosten crypto brokers vergelijken

De transactiekosten zijn een van de belangrijkste punten waarop je een crypto broker vergelijkt. De transactiekosten verschillen behoorlijk tussen brokers. Zo kost een €1.000 Bitcoin transactie bij Binance slechts €1, terwijl je bij BTC Direct €20 betaalt. Bij meerdere transacties per jaar kan het kiezen van de juiste broker zo honderden euro’s aan rendement schelen.

Hieronder zijn de transactiekosten bij dertien verschillende crypto brokers weergegeven voor drie standaard transacties in Bitcoin en Ethereum. Binance, Finst en Bitvavo zijn de goedkoopste crypto brokers met transactiekosten van 0,1% tot 0,25%. Bij Mudrex beleg je niet in individuele munten maar betaal je 0,3% transactekosten bij het aankopen van Coin Sets.

BTC Direct en Coinmerce zijn duurdere brokers met transactiekosten van 1,5% tot 2,5%. Bekijk de vergelijkingstabellen voor de exacte transactiekosten voor Bitcoins en altcoins. Lees de crypto broker reviews voor alle overige tarieven zoals stortingskosten.

Crypto
broker

Binance

Finst

Bitvavo

Mudrex

BUX Zero

BCM

BLOX

eToro

Coinbase

Coinmerce

BTC Direct

Bitcoin
€1.000

€1

€1,50

€1,50

€3

€5

€8

€10

€10

€10

€15

€20

Bitcoin
€10.000

€10

€15

€15

€30

€50

€60

€100

€100

€100

€100

€200

Ethereum
€1.000

€1

€1,50

€1,50

€3

€5

€8

€10

€10

€10

€15

€30

Transactiekosten Bitcoin

0,1%

0,15%

0,15%

0,3%

0,5%

0,1% – 1%

1%

1%

1%

0,4% – 2,5%

2%

Transactiekosten Altcoin

0,1%

0,15%

0,15%

0,3%

0,5%

0,1% – 1%

1%

1%

1%

0,4% – 2,5%

3%

Wat is de veiligste crypto broker?

Betrouwbaarheid crypto brokers vergelijken

Betrouwbaarheid en veiligheid zijn andere belangrijke punten voor het selecteren van een crypto broker. Wordt de crypto broker goed gereguleerd en zorgt de broker goed voor zijn klanten? Alle geselecteerde crypto brokers op deze pagina zijn geregistreerd bij een financiële controle autoriteit in een Europees land. Dit betekent dat ze zich aan strenge financiële regelgeving moeten houden. 

Je wilt ook dat je bij vragen snel en goed geholpen wordt door de klantenservice. Je account moet goed bereikbaar zijn en aan- en verkopen van cryptomunten moeten soepel verlopen. Een goede maatstaf voor de klanttevredenheid is de Trustpilot score. Deze score geeft een indicatie voor de behulpzaamheid van de klantenservice. Ook geeft de Trustpilot score weer of het beleggingsplatform vaak te maken heeft met storingen en hacks.

Finst en Bitvavo zijn de betrouwbaarste en veiligste Nederlandse cryptobrokers. Bij faillissement van Finst of Bitvavo zijn je geldtegoeden bij deze brokers verzekerd tot €100.000. Daarnaast zijn beide crypto brokers Nederlands van oorsprong.

Trustpilot score

Finst heeft met 4,5/5 sterren de hoogste Trustpilot score. Daarna komen BTC Direct, BUX Zero, Coinmerce, eToro, BLOX, Bitvavo en BCM met hoge scores van meer dan 4 sterren. Coinbase en Binance scoren lager met scores van 1,6 tot 3,4 sterren. Klanten van Binance schrijven dat ze moeite hebben om het platform te begrijpen, of om de klantenservice te bereiken. Lees de crypto broker reviews voor een meer uitgebreide beschrijving van de Trustpilot reviews en klantervaringen.

Handelsplatform crypto brokers vergelijken

De beleggingsplatformen van de dertien geselecteerde crypto brokers verschillen sterk. De handelsplatformen verschillen in gebruiksvriendelijkheid en beschikbare analyse functies. Bij sommige crypto brokers zoals BLOX en BUX Zero kun je alleen handelen met een mobiele app. En bij eToro kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van een groot sociaal handelsplatform. 

Als je wilt beginnen met crypto beleggen zonder ervaring dan moet je een crypto broker kiezen met een gebruiksvriendelijk handelsplatform. Gebruiksvriendelijke handelsplatformen zoals eToro en Bitvavo zijn snel te begrijpen en bieden uitgebreide uitleg en educatie.

Ervaren crypto beleggers willen technische analyses uitvoeren en verschillende ordertypes gebruiken. Ervaren crypto traders kunnen goed uit de voeten met de geavanceerde platformen van Finst of Binance.

Hieronder is weergegeven welke crypto brokers het gebruiksvriendelijkst zijn of welke het meest geavanceerde handelsplatform hebben. Daarnaast zijn de scores van de mobiele apps vergeleken. Ook kun je zien bij welke crypto brokers je gebruik kunt maken van een demo-account.

Gebruiksvriendelijk handelsplatform

Vrijwel alle dertien geselecteerde brokers hebben een gebruiksvriendelijk beleggingsplatform voor beleggen in crypto. Finst, Bitvavo en BLOX springen eruit als je kijkt naar gebruiksgemak. Finst en BLOX zijn bijvoorbeeld makkelijk te gebruiken doordat je geen gedoe hebt met wallets. Je crypto’s worden namelijk door Finst en BLOX in een centrale wallet bewaard. Lees de Bitvavo of BLOX review voor een meer in-depth beschrijving.

Geavanceerd handelsplatform

Er zijn verschillen in de beschikbare functies van de verschillende crypto-platformen. Zo zijn het BTC Direct of BLOX platform uitsluitend gericht op zeer simpel crypto’s aan- of verkopen. Het Binance platform is echter een geavanceerd platform met verschillende functies en ordertypes. Deze platformen zijn dus meer geschikt voor de ervaren beleggers die meer willen dan de simpele koop- en verkooporders. Bekijk de Binance review voor een uitgebreide beschrijving van het handelsplatform.

Sociaal handelsplatform

Uniek bij eToro en Binance is dat er een grote community is waardoor je makkelijk met andere beleggers in contact komt. Hier kun je terecht met vragen over bepaalde cryptomunten of functies van het handelsplatform. De community van Binance is vooral actief via Telegram. 

Bij eToro kun je andere goed presterende beleggers kopiëren d.m.v. eToro CopyTrading.

Mobiel beleggen en demo-account beschikbaar?

Om met je smartphone crypto te kopen moet de crypto broker een mobiele app hebben. Hiernaast zijn de beoordelingen van de mobiele apps weergegeven.

Ben je niet zeker van je keuze? Bij brokers met een demo-account kun je het handelsplatform leren kennen door middel van een demo-rekening. Je krijgt een bepaalde hoeveelheid oefengeld die je kunt gebruiken om te beleggen op het platform. Alleen bij eToro kun je oefenen met een demo-account.

In hoeveel cryptomunten kan ik beleggen?

Crypto-aanbod vergelijken

Er zitten grote verschillen in het aanbod crypto munten bij brokers. Zo kun je bij BUX Zero in slechts 15 cryptomunten beleggen, terwijl het crypto-aanbod bij Binance uit meer dan 350 cryptomunten bestaat. Hieronder kun je zien hoeveel verschillende munten iedere crypto broker in het productaanbod heeft. Lees de crypto broker reviews om te zien welke populaire cryptomunten in het productaanbod zitten.

Crypto broker

Binance

Coinmerce

BCM

Bitvavo

Coinbase

BLOX

eToro

BTC Direct

Finst

BUX Zero

Aantal cryptomunten

350

200

200

200

170

75

75

55

40

15

Beleggen in crypto fondsen met coin sets of crypto bundels

Mudrex is een unieke crypto broker. Bij deze broker kun je niet beleggen in individuele cryptomunten, maar beleg je in zogenaamde coin sets. Dit zijn mandjes van geselecteerde cryptomunten, NFT-tokens, Metaverse tokens of Smart Contract Platform tokens. Je kiest een coin set die bij je beleggingsrichting past waarna je vermogen automatisch gespreid wordt. Deze vorm van beleggen zorgt ervoor dat crypto beleggen voor beginners nog makkelijker wordt. Lees de Mudrex review van hier om meer te leren over coin sets en andere mogelijkheden bij deze innovatieve broker.

Bij Finst kun je sinds kort beleggen in zogenaamde crypto bundels. Je selecteert een crypto bundel en je gewenste inleg. Vervolgens wordt je vermogen automatisch gespreid over de cryptomunten in de bundel. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit de Top 2, Top 10 of Top 25 bundel. Met de Top 10 bundel beleg je in de 10 grootste cryptomunten waarmee je 80% dekking in de cryptomarkt hebt. Ook kun je kiezen uit een groene bundel of een bundel met decentrale financiële diensten.

Vergelijkingstabellen crypto brokers

Op de pagina met vergelijkingstabellen vergelijk je de beste crypto brokers snel en makkelijk. De gemiddelde score (1-5) geeft aan hoe goed de broker over het algemeen scoort. De crypto brokers zijn vergeleken op de meest belangrijke punten zoals kosten, betrouwbaarheid, handelsplatform, crypto-aanbod, klantenservice, gebruiksgemak, betaalmogelijkheden etc. Bovenaan zijn de zwakke en sterke punten van alle crypto brokers in een oogopslag te zien.

Beleggen in cryptomunten of aandelen?

Weet je niet zeker of beleggen in cryptomunten geschikt is voor jou? Misschien kun je dan beter beleggen in aandelen of fondsen. Beleggen in aandelen of fondsen is minder risicovol dan beleggen in cryptovaluta. De prijzen van cryptovaluta schommelen meer dan de prijzen van aandelen en fondsen. Beleggen in aandelen en fondsen is dus veiliger dan beleggen in cryptovaluta. Het rendement kan bij aandelen en fondsen echter ook lager zijn dan bij crypto.

Crypto-trading

Crypto's zijn digitale valuta's die niet gereguleerd worden door banken of overheden. Cryptomunten zijn de laatste jaren erg populair. Beleggen in cryptovaluta kan hoge rendementen opleveren maar is ook risicovol.

Beleggen in aandelen

Aandelen brokers gebruik je om actief te beleggen voor de lange termijn. Je loopt minder risico om geld te verliezen dan bij cryptovaluta en CFD's. De soms hoge commissies maakt het echter ook prijzig.

Waarom beleggen in cryptomunten?

Sommige experts denken dat cryptomunten in de toekomst betalingen wereldwijd gaan overnemen. Inmiddels kan er op een aantal plekken al met Bitcoin betaald worden. Iedereen ter wereld kan een cryptoportefeuille bezitten omdat crypto’s niet gereguleerd worden door overheden. Er kleven echter ook risico’s aan de handel in cryptomunten vanwege de sterk schommelende prijs. Bekijk de veelgestelde vragen hieronder voor meer informatie over crypto brokers.

Het verschilt per persoon wat de beste crypto broker 2023 is. Iedere crypto belegger heeft persoonlijke voorkeuren en crypto brokers blinken uit op verschillende vlakken. Bitvavo krijgt van BesteBrokers.nl de hoogste gemiddelde beoordeling vanwege de lage kosten en het grote productaanbod. Ook het handelsplatform is makkelijk te gebruiken en heeft veel functies.

BLOX is beste crypto broker voor beginnende crypto beleggers. Je hebt geen gedoe met wallets omdat je cryptomunten in een centrale wallet van BLOX worden bewaard. Je kunt eenvoudig crypto kopen op een gebruiksvriendelijke mobiele app.

Ook eToro is geschikt voor beginnende crypto beleggers. Een unieke functie bij eToro is dat je de (crypto)portfolio van ervaren beleggers kunt kopiëren.

Finst is de goedkoopste cryptobroker met slechts 0,15% transactiekosten. Ook betaal je bij Finst geen andere verborgen kosten zoals stortingskosten of inactiviteitskosten. Het productaanbod bij Finst is nog relatief klein. 

Ja, bij Mudrex en Finst kun je in coin sets of crypto bundels beleggen. Dit zijn mandjes van verschillende cryptomunten. Je selecteert een coin set of crypto bundel waarna je geld automatisch over de cryptomunten verdeeld wordt.

Je kunt cryptomunten verhandelen op zowel het platform van een crypto exchange als een crypto broker. Een cryptocurrency broker fungeert als een soort tussenpersoon tussen jou als koper/verkoper van crypto’s en de cryptocurrency exchange. Over het algemeen zijn brokers iets duurder dan crypto exchanges, omdat zij een vergoeding willen voor hun diensten. Echter heb je bij een broker vaak meer diensten tot je beschikking zoals een behulpzame klantenservice, een goed handelsplatform en een groot productaanbod. Bitcoin Meester, BTC Direct, BLOX en Coinmerce zijn crypto broker. Bitvavo is een crypto exchange en Binance en Bitpanda zijn zowel crypto broker als crypto exchange.

De waarde van je cryptomunten geef je op bij de belastingaangifte onder overige bezittingen in box 3 (sparen en beleggen). Over de Bitcoins en andere crypto’s betaal je alleen vermogensbelasting. Een koersstijging op bijvoorbeeld Bitcoin wordt gezien als een vermogensgroei. Op een vermogen van meer dan €57.000 betaal je in 2023 ongeveer 0,6% belasting.

Alle dertien brokers die wij geselecteerd hebben beschikken over een Nederlandsche Bank (DNB) registratie wat betekent dat ze moeten voldoen aan strenge financiële regelgeving. Dit neemt niet weg dat beleggen in cryptovaluta erg risicovol is door de grote koersschommelingen. Bitcoin lijkt op dit moment de cryptomunt met relatief gezien de meest stabiele koers. Beleg alleen in crypto met geld dat je kunt missen.

Een cryptocurrency wallet kun je zien als een soort digitale bankrekening waar je cryptomunten in bewaart. Er zijn drie verschillende soorten wallets. Met een Mobile Wallet beheer je je cryptomunten d.m.v. een mobiele app op je smartphone. Met een Software Wallet beheer je je cryptomunten met een computer, en met een Hardware Wallet bewaar je je crypto met een fysiek apparaat. Bij de meeste brokers heb je gratis de beschikking over een Software Wallet. Je wallet heeft een speciaal adres die je nodig hebt als je crypto’s in je wallet wilt storten. Raadpleeg de website van je broker voor specifieke informatie over de werking van je wallet.