Brand New Day Review

Bij Brand New Day bouw je veilig en met goede service vermogen op voor later

Inhoud

 

Introductie

Brand New Day is in 2010 opgericht vanuit een zolderkamer in Utrecht. Dezelfde oprichters hebben eerder al BinckBank opgericht. De missie was destijds om simpele maar goede producten aan te bieden met een zeer goede service. Nu, ruim 10 jaar verder, hebben ze een bankvergunning en zijn ze gegroeid tot bijna 200.000 klanten met 4,5 miljard euro aan beheerd vermogen. Ze schrijven dat ze nog steeds ‘calvinistisch in de kosten en bourgondisch in service’ zijn.

Brand New Day is een pensioenbank waar je kunt sparen en beleggen voor later. Ze zien dit echter wel breed. Zo kun je bijvoorbeeld ook vrij beleggen en sparen voor later. Er is een lijfrente rekening, waarmee je je opgebouwde pensioen kunt laten uitkeren. Ook is er een kinderrekening, ZZP-pensioenrekening en je kunt sinds kort een hypotheekrekening openen. Deze kun je gebruiken voor het aflossen van je hypotheek. Deze bank zegt ook winst te willen maken, maar wel winst uit eerlijke handel. ‘Net zoals de bakker op de hoek’. Lees deze Brand New Day review om erachter te komen of deze broker geschikt is voor jou!

 

Doelgroep Brand New Day

Brand New Day focust zich op klanten die vermogen willen opbouwen voor de lange termijn. Bijvoorbeeld voor de studie van een kind, voor een aanvullend pensioen, aflossing van de hypotheek of een wereldreis. De populairste producten zijn de vrij opneembare beleggingsrekening en de pensioenrekening op basis van beleggen. Met deze rekeningen beleg je in aandelen- en obligatiefondsen tegen lage kosten. Je kunt al vanaf €10 inleggen, waardoor deze broker voor iedereen toegankelijk is.

Klantervaringen en reviews

Op het internet zijn veel positieve reviews te lezen over Brand New Day. Op Gebruikers geven Brand New Day een 4,3 uit 5 sterren op Trustpilot. Mensen schrijven dat je snel een account kunt openen en dat alles duidelijk staat beschreven. Klanten worden snel door de klantenservice geholpen, en ook op Trustpilot is Brand New Day volop aanwezig met reacties op zowel positieve als negatieve reviews.

Een enkele negatieve review beschrijft dat de site een keer een storing had, of dat er een fout in het platform zat. De meeste reviews zijn echter zeer positief.

 

Is Brand New Day betrouwbaar?

Brand New Day Bank N.V. (100% deelneming) heeft een DNB bankvergunning en een vergunning als beheerder van beleggingsinstellingen. Hiermee mogen ze betalen, lenen, sparen, beleggen en hypotheken aanbieden. Brand New Day Bank focust zich echter op pensioen en profileert zich als neobank. Deze bank is ook geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Je beleggingen worden buiten de bank bewaard, waardoor je vermogen bij failissement veilig is. Bekijk de vergelijkingspagina om de betrouwbaarheid van Brand New Day met andere fondsen brokers te vergelijken. Wat betreft service voor klanten belooft deze bank zich te houden aan de volgende 8 punten:

 • Binnen een werkdag antwoord op je e-mail
 • Direct iemand aan de lijn, dus geen keuzemenu’s of wachtmuziekjes
 • Eerlijk waar voor eerlijke tarieven
 • Bellen met de directeur als je dat wilt
 • Niet goed geld terug
 • We doen niks leuks met u
 • De menselijke maat. Als je per ongeluk een fout maakt, is Brand New Day coulant
 • Je tevredenheid is belangrijk
 

 

Beleggingsproducten

Wanneer je bij Brand New Day geld inlegt, kun je een van de vijf profielen kiezen. Van zeer offensief tot zeer defensief. Brand New Day regelt vervolgens de verdeling van het geld over verschillende indexfondsen. Een indexfonds omvat obligaties of aandelen van een groot aantal verschillende bedrijven. Wanneer je kiest voor het offensieve profiel, dan gaat een groot deel van je geld naar indexfondsen die vooral uit aandelen bestaan. Bij het defensieve profiel beleg je in indexfondsen die vooral uit obligaties bestaan. Een offensief profiel levert over het algemeen meer rendement, maar heeft ook meer risico op verlies. Bij een defensief profiel heb je minder risico op verlies, maar is het rendement ook lager. Hieronder worden de vijf profielen weergegeven met het gemiddelde jaarlijkse rendement van 2010 tot 2020. Let wel op dat het historisch rendement geen garantie biedt voor de toekomst.

 • Zeer offensief: 9,32%
 • Offensief: 7,69%
 • Neutraal: 6,28%
 • Defensief: 4,86%
 • Zeer defensief: 3,29%

Na het openen van een rekening kun je ook kiezen voor vrij beleggen. Je belegt dan niet volgens een van de profielen, maar stelt zelf de verhouding tussen aandelenfondsen en obligatiefondsen samen. Je bepaalt helemaal zelf in welke van de 14 fondsen je belegt.

 

Rekeningen

Brand New Day biedt 7 verschillende rekeningen aan:

Vrij beleggingsrekening

Nadat je een beleggingsprofiel hebt gekozen wordt je geld verdeeld over de indexfondsen, waardoor je vermogen gespreid wordt. Bij een beleggingsrekening ben je helemaal vrij om je vermogen op te nemen wanneer je wilt.

Pensioenrekening – beleggen

Met deze rekening bouw je een aanvullend pensioen op. De inleg die je op je pensioenrekening doet mag je aftrekken van het belastbare inkomen op je belastingaangifte. Ook betaal je over je opgebouwde pensioen geen vermogensbelasting. Je mag het bedrag echter niet in een keer opnemen, en je kunt niet onbeperkt inleggen. Voordat je belegt kies je een van de vijf profielen (van zeer offensief tot zeer defensief) waarna het geld automatisch over de indexfondsen verdeeld wordt. Je kunt alleen deelnemen als je een pensioentekort (of jaarruimte) hebt. Bereken je jaarruimte eenvoudig hier.

Pensioenrekening – sparen

Met deze rekening bouw je met zeer weinig risico een aanvullend pensioen op. Voor deze rekening gelden dezelfde belastingvoordelen als de pensioenrekening – beleggen. Ook kun je bij deze rekening je geld niet in een keer opnemen. De spaarrente bij Brand New Day is variabel en stond op 11-2022 op 0,5%. Je pensioenspaargeld is tot €100.000 gedekt door het depositogarantiestelsel. Je betaalt eenmalig €25 voor het openen van een rekening, en geen lopende- of stortingskosten.

Spaarrekening

Het openen van een normale spaarrekening bij Brand New Day is gratis. Je ontvangt 0,5% rente. Je kunt een rekening openen voor jezelf, maar ook op naam van twee namen: een gezamenlijke spaarrekening.

Kinderrekening – beleggen

Bij Brand New Day open je eenvoudig een beleggingsrekening op naam van je kind. Hiermee beleg je zonder omkijken automatisch een bedrag voor je kind. Per jaar kun je tot €5.677 belastingvrij schenken. Let er wel op dat al het geld wat je op deze rekening stort uiteindelijk wettelijk gezien van je kind is.

Lijfrente-uitkering rekening

Met deze rekening laat je geld uitkeren dat je met verschillende pensioenpotjes voor een aanvullend pensioen hebt opgebouwd. Hoe hoog het uitkeringsbedrag is hangt af van de totale inleg en de looptijd van de uitkering, minimaal 5 jaar, maximaal 30 jaar. Pensioen dat je via je werkgever hebt opgebouwd kun je niet gebruiken voor een lijfrente-uitkering. Het openen van een uitkering kost €45. Het openen van een rekening via een financieel adviseur is gratis.

ZZP-pensioenrekening

Je opent gewoon een pensioenrekening – beleggen, waarna je aan Brand New Day laat weten dat je van de alternatieve ZZP kostenstructuur gebruik wilt maken. Je betaalt voor het afsluiten €45, waarna je 0,40% service- en fondskosten en €60 vaste servicekosten per jaar betaalt, wat vaak lager is dan de standaard pensioenrekening. Voor iedere storting betaal je ook nog eens 0,50% stortingskosten.

 

Brand New Day tarieven

Brand New Day is sinds het schrappen van de stortingskosten goedkoper dan andere indexfonds brokers. De service kosten zijn laag en je betaalt geen transactiekosten. Je betaalt wel net zoals bij andere brokers fondskosten. De tarieven voor beleggingsrekeningen zijn als volgt:

 • Afsluitkosten (ZZP) pensioenrekening – beleggen: €45
 • Stortingskosten (ZZP) pensioenrekening – beleggen: 0,5%
 • Afsluitkosten beleggingsrekening: €0
 • Afsluiten kinderrekening – beleggen: €0
 • Modelbeleggen: 0,34% servicekosten
 • Eigen fondskeuze vrij beleggen: 0,44% servicekosten
 • Eigen fondskeuze vrij beleggen: 0,15% – 0,26% fondskosten
 • Pensioenbeleggen: 0,44% servicefee
 • Pensioenbeleggen: 0,15% – 0,26% fondskosten

De tarieven voor spaarrekeningen zijn als volgt:

 • Afsluitkosten pensioenrekening – sparen: €25
 • Afsluitkosten spaarrekening: €0
 • Stortingskosten: 0%
 • Service kosten: 0%

Bekijk hieronder de som van de transactie- en stortingskosten van een aantal standaard transacties in indexfondsen bij verschillende brokers. Ook is de som van de service fee en fondskosten weergegeven. Vergelijk de tarieven van andere brokers hier. Bij DEGIRO kun je zonder transactiekosten en service fee beleggen in een kernselectie van 150 fondsen. Voor andere fondsen worden €3,90 transactiekosten en 0,2% servicekosten gerekend. De fondskosten bij DEGIRO bedragen 0,2% – 0,5% per jaar.

Aankoop:

Fondsen €1.000

Fondsen €10.000

Service fee + fondskosten €10.000

Brand New Day

€0

€0

€50 p/j

Centraal Beheer

€3

€30

€60 p/j

Peaks

€0,40

€4

€81 p/j

DEGIRO

€0 – €3,90

€0 – €3,90

€50 – €220 p/j

Samenvatting

Brand New Day is een snelgroeiende bank en broker gespecialiseerd in pensioenrekeningen en beleggingsrekeningen. Hierin beleg je middels een vooraf gekozen profiel (van zeer offensief tot zeer defensief) automatisch in verschillende indexfondsen. Hiermee spreid je je vermogen en loop je minder risico op verlies. De kosten zijn bij Brand New Day laag, en daarvoor krijg je ook nog eens een goede service bij een betrouwbare broker.

per jaar*
Score 4,8/5
0

Aantal klanten: 192.000

Geldgarantie: €100.000

Trustpilot score: 4,3/5

Minimum storting: €10

Tarieven

Transactiekosten

Fondskosten

Service fee

Aantal fondsen

Modelportefeuilles

Fondstype

4,5/5 sterren

€0

0,15% – 0,17% p/j

0,34% p/j

14

5

Indexfondsen

Klantenservice

Gebruiksgemak

5,0/5

5,0/5

*Geschatte jaarlijkse kosten bij €10.000 eenmalige inleg en €100 maandelijkse inleg.


Vergelijk Brand New Day met andere brokers

Op de pagina met vergelijkingstabellen vergelijk je Brand New Day snel en makkelijk met alle andere fondsen brokers. Brand New Day is de goedkoopste fondsen broker. Je betaalt geen transactiekosten en slechts 0,5% per jaar aan fondskosten en service kosten. Brand New Day heeft goede klantenservice en is een betrouwbaar bedrijf. Bij deze broker heb je de mogelijkheid om veel verschillende rekeningen, zoals een pensioenrekening of kinderrekening te openen. Helaas heeft Brand New Day geen mobiele app. Peaks en DEGIRO hebben wel een mobiele app.

Beleggen kent risico’s. U kunt uw inleg verliezen.