BLOX Review

Bij BLOX handel je snel en eenvoudig in crypto

Inhoud

Introductie

BLOX is opgericht met als doel om bitcoinhandel simpeler te maken, en mensen van Bitcoin te laten houden. Bitcoin beschermt je volgens BLOX namelijk tegen het falende beleid van centrale banken die onbeperkt geld blijven drukken. Met Bitcoin kan iedereen meedoen aan de wereldeconomie, inclusief de mensen die geen bankrekening kunnen krijgen. BLOX verwacht dat de stijgende trend van Bitcoin zich in de komende jaren doorzet en denkt dat het niet lang zal duren voordat Bitcoin wereldwijd wordt gebruikt als betaalmiddel. De missie van BLOX is om crypto laagdrempelig en toegankelijk te maken én te houden door de ingewikkelde crypto materie te vertalen naar een begrijpelijke taal en een eenvoudig product. Deze broker is sinds 2019 actief en heeft sindsdien meer dan 100.000 actieve gebruikers vergaard. Maar is het wel zo verstandig om hier je geld te stallen?

Doelgroep BLOX

De zeer gebruiksvriendelijke mobiele app, het redelijke aanbod en de duidelijke uitleg maakt deze broker geschikt voor beginnende cryptobeleggers. Door het ontbreken van een eigen wallet en geavanceerde functies in het platform is deze broker niet geschikt voor ervaren cryptotraders.

Klantervaringen en reviews

Op Trustpilot heeft BLOX een goede beoordeling van 4,2/5 sterren. Klanten zijn positief over de gebruiksvriendelijkheid van het platform en de behulpzaamheid van de klantenservice. Vergelijk de Trustpilot score van andere brokers hier.

Is BLOX betrouwbaar?

BLOX is opgericht door het bedrijf BTC Direct wat geregistreerd staat in het register van De Nederlandsche Bank. Uniek bij deze broker is dat je geen eigen wallet hebt, maar dat je aangekochte crypto in een centrale wallet van BLOX beheerd worden, waardoor zij officieel eigenaar zijn van jouw coins. Deze manier van crypto’s bewaren is niet de meest veilige manier omdat deze wallet gevoelig kan zijn voor hacks en BLOX alle macht erover heeft. Bekijk de vergelijkingspagina om de betrouwbaarheid van BLOX te vergelijken met andere crypto brokers.

 

Crypto aanbod van BLOX

Deze broker heeft met 75 verschillende cryptomunten een redelijk aanbod voor de niet veeleisende cryptotraders. Bekijk hieronder welke populaire cryptomunten in het assortiment zitten.

 

Hoe gebruiksvriendelijk is BLOX?

BLOX wordt geprezen om haar gebruiksvriendelijke platform. Alles is duidelijk, simpel in gebruik en het ziet er allemaal erg mooi en kleurrijk uit. Bij BLOX kun je alleen crypto’s traden met een mobiele app. Er geldt een lage minimum inleg van slechts €1.

Weergave van de app van BLOX

De mobiele app is beschikbaar voor Android en iOS. Deze app heeft een hoge score van 4,4/5 sterren in de Google Play Store. Gebruikers klagen dat er soms storingen zijn maar BLOX reageert overal netjes op. Deze broker heeft een behulpzame Nederlandstalige klantenservice die bereikbaar is via email 7 dagen per week.

Verder is er op het platform een speciaal nieuwskanaal beschikbaar waar analyses van de huisanalisten instaan zodat je in één keer helemaal up to date bent over het laatste crypto nieuws.

 

Welke kosten betaal je bij BLOX?

BLOX is een van de duurdere brokers. Er wordt 1% transactiekosten gerekend voor elke transactie die je maakt. Als je je aanmeld via deze link en bij registratie de code CRYPTOKRAKER invoert krijg je gratis €10 start tegoed. Geld storten met iDEAL is gratis en de snelste manier om geld over te maken naar je account. Met een handmatige bankoverboeking kan het een dag duren voordat je crypto’s kunt kopen. Hieronder zie je de kosten voor drie standaardtransacties bij verschillende brokers. Bekijk de vergelijkingspagina voor een complete tarievenvergelijking van alle brokers.

Aankoop:

Bitcoin €1.000

Bitcoin €10.000

Ethereum €1.000

BLOX

€10

€100

€10

Bitvavo

€2,50

€25

€2,50

BLOX

€10

€100

€10

Binance

€1

€10

€1

Coinmerce

€15

€100

€15

Betaalmethodes BLOX

Geld storten bij BLOX kan met iDEAL, Bancontact, creditcard of bankoverschrijving. Er is geen minimum stortingsbedrag en na storten kun je meteen beginnen met handelen.

BLOX klantenservice

De BLOX klantenservice is alleen per mail bereikbaar. Je vragen worden op werkdagen van 9:00 uur tot 22:00 en in het weekend van 12:00 uur tot 17:00 uur zo snel mogelijk beantwoord.

BLOX wallet

Bij BLOX worden je cryptomunten in een centrale wallet door BLOX bewaard. Dit maakt het handelen in crypto’s gebruiksvriendelijker, maar hierdoor kun je je munten niet overplaatsen naar een externe wallet. Het grootste gedeelte van de coins wordt in cold storage opgeslagen, waardoor de coins minder gevoelig zijn voor hacks.

 

Samenvatting

BLOX is een gebruiksvriendelijke cryptobroker met een prima aanbod en een mooie en zeer gebruiksvriendelijke mobiele app. Handelen in crypto’s wordt echt simpel gemaakt, maar je hebt helaas geen eigen wallet. Hierdoor kun je crypto’s niet overplaatsen naar een externe wallet. Als je een account aanmaakt met de code WELKOM dan krijg je direct €10 start tegoed kado!

handelskosten
Score 4,6/5
0 %

Aantal klanten: 100.000

Geldgarantie: €0

Trustpilot score: 4,2/5

Minimum orderbedrag: €1

Crypto-aanbod: 75

Tarieven

Bitcoins

Altcoins

Volumevoordeel

4/5

1%

1%

Nee

Klantenservice

Gebruiksgemak

Platform functies

5,0/5

5,0/5

4,0/5

Vergelijk BLOX met andere crypto brokers

Gebruik de pagina met vergelijkingstabellen om BLOX snel te vergelijken met andere crypto brokers. De tarieven van eToro en BLOX zijn met 1% transactiekosten iets hoger dan gemiddeld. Het crypto-aanbod is prima en het platform is erg gebruiksvriendelijk. Je kunt net als bij BUX Zero geen cryptomunten versturen naar een externe wallet omdat ze centraal door BLOX worden bewaard. Dit maakt beleggen in cryptomunten echter wel simpeler.

76% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s