DEGIRO Review

Goedkoop beleggen in een groot productaanbod op een goed platform

Inhoud

Introductie

DEGIRO wordt als een van de beste brokers in Nederland gezien. Dat is natuurlijk niet geheel zonder reden. Goedkoop, transparant, simpel, betrouwbaar en begrijpelijk zijn de vijf sleutelwoorden van DEGIRO, dat in 2013 in Nederland is opgericht. Tegenwoordig zijn ze in meer dan 18 landen actief en verwerken ze maandelijks transacties van miljoenen Europeanen die van het platform gebruikmaken.

Deze aandelenbroker staat vooral bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid en de lage kosten die ze rekenen. Als handelaar bespaar je dus geld door van deze goedkope broker gebruik te maken. Dat het platform lagere kosten rekent zie je niet terug in het product dat ze leveren. Volgens de meeste handelaren is DEGIRO de beste broker van Nederland. Maar is dat ook echt zo? Wij hebben DEGIRO getest en delen graag de resultaten in onze DEGIRO review.

Doelgroep DEGIRO

DEGIRO richt zich op beginnende en gevorderde beleggers in Europa. Ze willen een gebruiksvriendelijk platform bieden waar handelaren tegen lage kosten kunnen beleggen in aandelen, fondsen, ETF’s, opties, grondstoffen en andere beleggingsproducten. De gebruiksvriendelijkheid staat hoog, want voor beginnende handelaren is het belangrijk om overzicht te hebben. Dat maakt het handelen een stuk makkelijker. 

Met de verschillende ordertypes, het grote aanbod beleggingsproducten en de lage kosten willen ze ook de gevorderde belegger aan zich binden. En dat lukt, want DEGIRO wordt door miljoenen beleggers gebruikt.

Klantervaringen en reviews

Op het internet komen we veel positieve klantervaringen en reviews over DEGIRO tegen. Gebruikers geven DEGIRO een 3,8 uit 5 op Trustpilot. In de Google Play Store krijgt DEGIRO 4,2 uit 5 sterren van zijn gebruikers. Mensen zijn vooral te spreken over de lage kosten en gebruiksvriendelijkheid van het platform.

Er is ook kritiek op DEGIRO. Dit gaat voornamelijk over de mogelijkheid om vanaf slechts één bankrekening gelden over te boeken. Sommige klanten hebben in het verleden last gehad van storingen bij DEGIRO, en klagen hierover. Op alle negatieve berichten wordt door DEGIRO gereageerd en verbetering beloofd.

Toezichthouders DEGIRO

DEGIRO is een Nederlands bedrijf dat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB) staat. Deze toezichthouders hebben een vergunning aan DEGIRO uitgegeven en reguleren het platform. Dit maakt DEGIRO een betrouwbaar bedrijf. Maar DEGIRO doet meer.

DEGIRO biedt een depositogarantieregeling. Mocht DEGIRO ooit failliet gaan, ben je verzekerd en krijg je tot €100.000 uitgekeerd. Het bedrijf gebruikt verschillende software om het platform te beschermen tegen hackers en aanvallen. Tot nu toe hebben hackers geen geld van gebruikers kunnen stelen en zijn er geen persoonsgegevens gelekt. Bekijk de vergelijkingspagina om de betrouwbaarheid van DEGIRO te vergelijken met andere brokers.

 

Beleggingsproducten

Wil je bij DEGIRO beleggen? Dan zul je eerst moeten bepalen waar je in wilt beleggen, want DEGIRO biedt ondersteuning aan verschillende beleggingsproducten:

DEGIRO laat je beleggen in een groot aantal aandelenmarkten, waaronder de AEX, Nasdaq, Xetra, NYSA, DAX, Euronext Brussels, en meer. Bij deze broker kun je geen crypto kopen, want het biedt geen ondersteuning voor het verhandelen van cryptocurrencies. Ook kun je geen CFD’s bij DEGIRO kopen. DEGIRO biedt geen ondersteuning aan forex trading (verhandelen van fiat valuta’s). 

Het is mogelijk om hefboomproducten bij DEGIRO te kopen. Hiermee kun je de inleg vergroten waardoor ook de winst of verlies vergroot kan worden, zonder daadwerkelijk een hogere inzet te doen. Je leent als het ware geld van DEGIRO. Beleggen in hefboomproducten kan lucratief zijn maar is uiterst riskant.

 

Gebruiksvriendelijkheid van het platform

DEGIRO maakt aandelen kopen voor beginners een stuk gemakkelijker. Het platform is namelijk erg overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Waar aandelen kopen voor beginners vaak lastig leek, behoort dit beeld door DEGIRO zonder twijfel tot de verleden tijd. Inloggen bij DEGIRO kan met two-factor authentication (2FA). Zo houd je jouw account veilig. Na het inloggen kun je direct beginnen met het kopen van beleggingsproducten. De volgende ordertypes zijn beschikbaar op het handelsplatform van deze broker:

 • Stop limiet order
 • Limiet order
 • Dagorder
 • Doorlopende order
 • Stop loss
 • Trailing stop

In het verleden heeft het platform van DEGIRO enkele storingen gehad. Het platform zou in de toekomst ook storingen kunnen krijgen, al werden deze normaliter snel verholpen.

Het platform heeft naast een webapplicatie ook nog een smartphone applicatie. De DEGIRO app is in de Apple App Store en Google Play Store te downloaden voor Android en iOS toestellen. 

De website beschikt over een beleggersacademie waar je door middel van teksten en filmpjes meer over beleggen kunt leren. Hier wordt educatie over verschillende strategieën, producten en beurzen gegeven.

Technische en fundamentele analyse uitvoeren

Voor beleggen in aandelen kun je gebruik maken van twee strategieën om te bepalen in welk aandeel te beleggen: technische analyse en fundamentele analyse. Bij DEGIRO kun je realtime koersen volgen en tekenen in de koersgrafieken. Het is mogelijk om 25 verschillende indicatoren te gebruiken. Voor ieder bedrijf vind je tevens informatie die je kunt gebruiken voor je fundamentele analyse.

Technische analyse

Met 25 indicatoren zijn de mogelijkheden prima. Je kunt snel patronen herkennen door het tijdspan of grafiektype te wijzigen. Ook kun je de grafiek uitbreiden door een ander product of index toe te voegen ter vergelijking. ‘Moving averages’ is de meest gebruikte indicator voor technische analyse: door gebruik te maken van gemiddelden wordt het effect van dagelijkse fluctuaties in prijs geminimaliseerd wat een duidelijk beeld van de trend geeft. Verdere indicatoren worden hier uitgebreid beschreven.

Fundamentele analyse

Klanten hebben snel de beschikking over o.a. balans, winst- en verliesrekening, geldstroom, bedrijfsinformatie en agenda, koers- winstverhouding, kerncijfers en meningen van analisten. In de agenda kun je informatie over dividend en inkomsten van een bedrijf in een oogopslag zien. Toekomstige uitbetalingsdata en hoogte van het dividend zijn te zien, maar ook is te zien wat de dividenden in het verleden waren.

970x250

Verschillende accounts

Bij deze broker kun je kiezen uit verschillende accounts. Behalve bij het Custody account heeft DEGIRO toestemming om je effecten uit te lenen aan derden (“Securities lending”). Dit geeft bijvoorbeeld de mogelijkheid om short te gaan op opties. Het brengt echter ook het risico op verlies van beleggingstegoeden met zich mee als een derde partij failliet gaat. DEGIRO zegt echter dat effecten minimaal worden uitgeleend en zij sterke risicocriteria hanteren om risico’s te beperken. Bij het openen van een account begin je in het Basic account. Vervolgens kan je ervoor kiezen om over te stappen naar het Custody, Active of Trader account. Bekijk hier de verdere verschillen.

 • Basic – Dit is het standaard account dat je krijgt bij het openen van een account. Je kunt gebruik maken van de beleggingsdiensten van DEGIRO uitgezonderd de diensten derivaten, Debet Geld en Debet Effecten.
 • Custody – Dit account is gelijk aan het Basic account. Echter worden je effecten in dit account niet uitgeleend.
 • Active – Hier maak je gebruik van alle beleggingsdiensten van DEGIRO inclusief derivaten. Je kunt in beperkte mate gebruik maken de diensten Debet Geld en Debet Effecten.
 • Trader – Het meest geavanceerde account bij DEGIRO. Je kunt volledig gebruik maken van de diensten Debet Geld en Debet Effecten.
 

Pensioenrekening

Ook voor je pensioen kun je bij DEGIRO terecht. Voor je pensioen kun je beleggen in aandelen, obligaties, beleggingsfondsen of ETF’s. Het werkt als volgt:

 • Open online je pensioenrekening (ofwel lijfrenterekening).
 • Bereken je jaarruimte en stort geld wanneer je wilt.
 • Start met beleggen.
 • Ontvang een aanvullend inkomen op pensioenleeftijd.

De pensioenrekening is geschikt mensen die een aanvullend pensioen willen en voor mensen die naast sparen ook willen beleggen. Een pensioenrekening is bij DEGIRO goedkoper dan bij bijvoorbeeld Brand New Day. De kosten van DEGIRO pensioenrekening bedragen 0,20% servicekosten en eventueel 0,175% fondskosten. Wil je geld uitkeren? Dan betaal je per keer €150 exitkosten. Je betaalt echte geen startkosten. Een pensioenrekening levert fiscaal voordeel op omdat je de inleg kunt aftrekken van het belastbaar inkomen. Nadeel is dat je belegde geld niet vrij opneembaar is. Bekijk de pensioenrekening van DEGIRO hier.

DEGIRO tarieven

DEGIRO wordt als een goedkope broker gezien, maar is dat ook zo? Daar komen we achter als we de DEGIRO tarieven onder de loep nemen. Je betaalt aan DEGIRO kosten voor het gebruik van het platform. Zij zorgen er namelijk voor dat je de aandelen op verschillende aandelenmarkten kunt kopen en voegen ze aan je account toe. Voor deze dienstverlening betaal je nu eenmaal kosten aan DEGIRO.

De kosten bij DEGIRO bestaan uit aansluitingskosten ter hoogte van €2,50 per beurs per jaar. Je betaalt dus geen service fee aan DEGIRO. Dan gelden er voor de beurzen Euronext Amsterdam en Euronext Brussel geen aansluitingskosten. Beleggen in Amerikaanse aandelen is commissievrij. Beleggen in Duitse aandelen kost €3,90 per transactie. Daarnaast betaal je nog transactiekosten aan DEGIRO. Hieronder zijn de transactiekosten en service fee voor twee standaardtransacties bij DEGIRO vergeleken met andere brokers. Bekijk de vergelijkingspagina voor een complete tarievenvergelijking.

Aankoop:

Aandeel €1.000

Aandelen €10.000

Service fee €10.000

DEGIRO

€3

€3

€0

Easybroker

€3

€8

€0

eToro

€0

€0

€0

Freedom24

€2

€2

€0

Saxo Green

€8

€15

€4,50 p/m

Betaalmethodes DEGIRO

Je kunt geld overmaken naar DEGIRO door gebruik te maken van iDEAL of door een handmatige bankoverschrijving uit te voeren. DEGIRO ondersteunt SEPA bankoverschrijvingen. Wanneer je gelden naar je bankrekening wilt overboeken kun je dat via dezelfde betaalmethodes doen. DEGIRO belooft dat het geld na 1-2 werkdagen op je bankrekening staat.

DEGIRO klantenservice

Gaat er iets fout? Of heb je vragen? Dan wil je natuurlijk het liefst zo snel mogelijk met DEGIRO contact opnemen. Gelukkig beschikt het platform over een goede klantenservice, waardoor je snel in contact met DEGIRO staat. DEGIRO klantenservice is per e-mail en per telefoon bereikbaar. Per e-mail kun je de DEGIRO helpdesk in het Nederland bereiken. Per telefoon kun je de klantenservice alleen in het Engels spreken.

Samenvatting

DEGIRO is een goedkope broker waar je op een gebruiksvriendelijk platform kunt handelen in aandelen, grondstoffen, ETF’s, fondsen, turbo’s, futures en opties. Het bedrijf is in Nederland opgericht en wordt gereguleerd door DNB en AFM, wat het een betrouwbaar platform maakt. DEGIRO is geschikt voor de beginnende handelaar omdat het overzichtelijk en makkelijk in gebruik is. Ook de gevorderde handelaar kan bij DEGIRO terecht, want DEGIRO biedt een groot aantal ordertypen, handelsfuncties, trading views en beleggingsproducten. DEGIRO is volgens onze ervaring terecht de beste broker in Europa.

per jaar*
Score 4,6/5
0

Aantal klanten: 2.000.000

Geldgarantie: €100.000

Effecten uitgeleend: Ja

Trustpilot score: 3,8/5

Minimum storting: €1

Tarieven

Aandelen

Opties

Turbo’s

Futures

Fondsen

ETF’s

Service fee

5/5 sterren

€3

€0,75

€0,50 – €2

€0,75

€0 – €4,90

€0 – 3,90**

€0

Klantenservice

Gebruiksgemak

Platform functies

4/5

4/5

5/5

*Geschatte jaarlijkse kosten bij €10.000 eenmalige inleg en €100 maandelijkse inleg. **Condities van toepassing, klik hier voor de voorwaarden DEGIRO logo 300x600

Vergelijk DEGIRO met vergelijkbare brokers

Gebruik de pagina met vergelijkingstabellen om DEGIRO snel te vergelijken met andere aandelen brokers. DEGIRO rekent lage transactiekosten en je betaalt geen service fee net als bij de andere brokers. Je kunt helaas niet handelen in CFD’s, forex en cryptovaluta, terwijl dit bij Easybroker en BUX Zero deels wel mogelijk is. Bij DEGIRO kun je geld storten met iDEAL terwijl dit bij Easybroker en MEXEM niet mogelijk is. Je tegoeden vallen bij DEGIRO onder het depositogarantiestelsel wat betekent dat ze bij faillissement verzekerd zijn tot €100.000. Ook bij BUX Zero is dit het geval. Bij Easybroker en MEXEM zijn je tegoeden verzekerd tot €20.000. Bekijk de vergelijkingstabellen om DEGIRO eenvoudig te vergelijken met alle andere aandelen brokers.

Beleggen kent risico’s. U kunt uw inleg verliezen.