Peaks Review

Bij Peaks kies je een portfolio waarna je automatisch begint met beleggen

Inhoud

 

Introductie

Peaks was een van de eerste brokers die zich volledig toegelegde op mobiel beleggen. Peaks biedt net als BUX een laagdrempelige manier om te beleggen. De minimum inleg is slechts €1 en je kent deze broker vast van ‘Beleggen met je wisselgeld’. De speerpunten zijn transparantie, toegankelijkheid en een makkelijke app. Deze broker is opgericht in 2016 en is een dochteronderneming van de Rabobank.

 

Doelgroep Peaks

Peaks richt zich met hun eenvoudige mobiele app en lage minimum inleg vooral op jonge beleggers. Het doel is om jonge mensen te helpen met het opbouwen van een potje en op een laagdrempelige manier te laten kennismaken met beleggen.

Klantervaringen en reviews

Peaks krijgt op Trustpilot een prima beoordeling van 3,7/5 sterren. Klanten prijzen de gebruiksvriendelijkheid van de app en vinden het een uitstekende tweede spaarrekening. Ze zeggen dat je er zeer simpel en met weinig risico gestaag vermogen kunt opbouwen.

Is Peaks betrouwbaar?

Peaks heeft een vergunning en staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Je geld wordt niet door Peaks, maar door Stichting Derdengelden Peaks bewaard. Dit betekent dat je altijd bij je geld kunt als Peaks failliet gaat. Bekijk de vergelijkingspagina om de betrouwbaarheid van Peaks met andere fondsen brokers te vergelijken.

 

Fondsaanbod

Met Peaks kun je kiezen uit vier verschillende portfolio’s, van voorzichtig tot avontuurlijk. Volgens Peaks geeft dit een kostenvoordeel en spreidt dit de risico’s. Via indexfondsen beleg je in honderden aandelen en obligaties. Je gokt dus niet op één bedrijf, maar spreidt je kansen over alle sectoren en regio’s van de wereld. Sinds kort kun je ook zelf een fondsensamenstelling maken. Je hebt de keuze uit 16 verschillende fondsen. De samengestelde portfolio’s met het verwachte bruto rendement per jaar zijn hieronder te zien.

  • Voorzichtig = 3,8%
  • Gebalanceerd = 4,3%
  • Ondernemend = 4,9%
  • Avontuurlijk = 5,5%

 

Hoe beleg je bij Peaks

Als je belegt bij Peaks heb je alleen de beschikking over een gebruiksvriendelijke app. Een nadeel is dat je alleen kunt beleggen met je wisselgeld als je klant van Rabobank bent. Er wordt aan gewerkt om dit ook uit te breiden naar andere banken. Klanten van zowel Rabobank als andere banken kunnen gebruik maken van de volgende manieren om te beleggen:

  • €1 per dag inleggen.
  • Een vast bedrag naar keuze per maand inleggen.
  • Eenmalig een bedrag van maximaal €10.000 inleggen.

 

Als je eenmaal geld hebt gestort moet je een portfolio kiezen. Er zijn vier risicoprofielen (mild, pittig, scherp en heet), waarbij het geld wordt verdeeld over de zogenoemde indexfondsen. Fijn om te weten is dat Peaks alleen werkt met duurzame indexfondsen. De rendementen variëren van 2,6% voor het mild-portfolio tot 6,1% voor het heet-portfolio.

 

Peaks tarieven

De eerste maand is beleggen bij Peaks gratis, daarna betaal je €0,99 per maand en 0,5% per jaar. Als je in meerdere portfolio’s tegelijk wilt beleggen dan moet je een ‘Compleet’ of ‘Premium’ account aanmaken. Met het Compleet account kun je in 3 portfolio’s beleggen en met het Premium account in 5 portfolio’s. Het Compleet pakket kost €1,99 per maand + 0,5% per jaar. Het Premium pakket kost €4,99 per maand + 0,3% per jaar.

Bekijk hieronder de som van de transactie- en stortingskosten van een aantal standaard transacties in indexfondsen bij verschillende brokers. Ook is de som van de service fee en fondskosten weergegeven. Vergelijk de tarieven van andere brokers hier. Bij DEGIRO kun je zonder transactiekosten en service fee beleggen in een kernselectie van 150 fondsen. Voor andere fondsen worden €3,90 transactiekosten en 0,2% servicekosten gerekend. De fondskosten bij DEGIRO bedragen 0,2% – 0,5% per jaar.

Aankoop:

Fondsen €1.000

Fondsen €10.000

Service fee + fondskosten €10.000

Peaks

€0,40

€4

€81 p/j

Brand New Day

€0

€0

€50 p/j

Centraal Beheer

€3

€30

€60 p/j

DEGIRO

€0 – €3,90

€0 – €3,90

€50 – €220 p/j

Samenvatting

Peaks is een unieke mobiele app die beleggen echt laagdrempelig maakt. Peaks verschilt van BUX doordat je uitsluitend de keuze hebt uit vier risicoprofielen. Bij BUX kun je zelf aandelen en fondsen selecteren. Ben je beginnend belegger en heb je geen zin om te onderzoeken in welke aandelen of fondsen je moet beleggen, dan is Peaks zeker een aanrader!

per jaar*
Score 4,4/5
0

Aantal klanten: 100.000

Geldgarantie: €100.000

Trustpilot score: 3,7/5

Minimum storting: €1

Tarieven

Transactiekosten

Fondskosten

Service fee

Aantal fondsen

Modelportefeuilles

Fondstype

3/5 sterren

0,04% spread

0,15% – 0,22% p/j

€2 p/m + 0,5% p/j

16

4

Indexfondsen

Klantenservice

Gebruiksgemak

5,0/5

5,0/5

*Geschatte jaarlijkse kosten bij €10.000 eenmalige inleg en €100 maandelijkse inleg.

 

Vergelijk Peaks met andere brokers

Op de pagina met vergelijkingstabellen vergelijk je Peaks snel en makkelijk met alle andere fondsen brokers. Het is moeilijk om Peaks met andere brokers te vergelijken, omdat deze broker een uniek concept gebruikt. Je kunt alleen gebruikmaken van een mobiele app. Peaks is iets duurder dan Brand New Day omdat je maandelijks vaste kosten hebt vanaf €1,99 per maand in het Start abonnement. Uniek is dat je bij Peaks kunt beleggen met je wisselgeld.

Beleggen kent risico’s. U kunt uw inleg verliezen.