SynVest Review

Bij SynVest kun je beleggen in Duits en Nederlands vastgoedfonds met 9,3% rendement

Inhoud

 

Introductie

Sinds 2005 is SynVest actief als vastgoedbroker in Nederland. Deze broker geeft op Nederlands vastgoed een zeer hoog historisch rendement van 9,3% in 2021. SynVest ziet het effect van de Coronacrisis terug in gunstige aankoopprijzen van het vastgoed. Ze houden huurders scherp in de gaten en door de teruggelopen vraag in vastgoed kunnen ze kritisch zijn in wat ze kopen, wat zorgt voor een aantrekkelijk rendement.

SynVest maakt het mogelijk te beleggen in fondsen in Nederlands en Duits vastgoed, aandelen en obligaties. In 2016, 2018 en 2019 hebben ze de Cashcow Award gewonnen. Dit is een prijs voor de beste aanbieder van beleggingsproducten in vastgoed. Deze broker staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en werkt volgens de richtlijnen van de AIFMD. Bij SynVest wordt er dus zorgvuldig met je beleggingen omgegaan.

Verwacht jaarrendement
0 %
Gefinancierde projecten
0
Geïnvesteerd kapitaal
0 mln

Bij geen enkele andere vastgoedbroker krijg je zo’n hoog rendement. De volgende punten zijn uniek bij SynVest, en zul je dus niet bij andere (traditionele) vastgoedbrokers vinden.

  • Al vanaf €2.500 inleggen: Hierdoor wordt investeren in vastgoed voor iedereen toegankelijk.
  • Belegging uitbreiden of verkopen: er is geen einddatum, en je bepaalt dus zelf wanneer je uit het fonds stapt. Hier zitten echter wel voorwaarden en minimaal 2,5% kosten aan verbonden.
  • Je belegt in fondsen: je kunt kiezen uit verschillende obligatie, vastgoed- en aandelenfondsen. Je bepaalt zelf welk deel van je geld in welk fonds belegd wordt. Dit werkt anders dan bij Reinvest24 of Exporo, waar je zelf een vastgoedobject kiest om in te beleggen.

 

Doelgroep

De doelgroep voor SynVest zijn mensen die hun spaargeld willen spreiden om risico’s te verminderen en daarbij een bovengemiddeld rendement willen behalen. De doelgroep voor SynVest is door hun ruime aanbod aan fondsen erg breed. Met een minimum inleg van slechts €2.500 is beleggen in vastgoed nu voor iedereen toegankelijk.

Klantervaringen en reviews

Op Trustpilot zijn 337 reviews te vinden (12-2022) met over het algemeen een erg positieve beoordeling. SynVest krijgt op Trustpilot een beoordeling van 3,8/5 sterren. Klanten zijn te spreken over de transparantie van het bedrijf en de keurige uitbetalingen van de rendementen. Ze zien SynVest als een betrouwbaar bedrijf die hun afspraken nakomt.

Waarin kun je bij SynVest beleggen

Voordat je geld gaat storten, moet je eerst kiezen in welk fonds je wilt beleggen. SynVest biedt daarin twee verschillende keuzes:

  • SynVest Dutch RealEstate Fund: dit is een nieuw vastgoedfonds gericht op verschillende soorten vastgoed in Nederland. In het volgende kopje wordt meer informatie gegeven over dit fonds. Het historisch rendement was 9,3% in 2021, en het maandelijkse voorschotdividend bedraagt 6% op jaarbasis.
  • SynVest German RealEstate Fund: dit vastgoedfonds met vastgoedobjecten in Duitsland bestaat sinds 2011 en is zeer succesvol. Het gemiddeld jaarrendement sinds de start bedraagt 7,6% en het fonds keert maandelijks een voorschotdividend uit van 4% op jaarbasis.

 

SynVest Dutch RealEstate Fund

Dit fonds bestaat sinds januari 2020 en is gericht op beleggingen in de Nederlandse vastgoedmarkt. In tegenstelling tot Reinvest24 kiest SynVest er niet voor om in woningen te investeren. De aankoopprijs is hoog en het rendement is laag. Investeren in woningen is echter wel minder risicovol dan investeren in bedrijfsruimten en kantoren. Bij economische tegenspoed zijn dit namelijk de gebouwen die het eerst leeg komen te staan. Het SynVest Dutch RealEstate Fund heeft als doel om een zo hoog mogelijk rendement op vastgoed te realiseren, waarbij gebruik wordt gemaakt van (externe) geldleningen. Het fonds investeert in de volgende vastgoedobjecten:

  • Gezondheidscentra: centra met bijvoorbeeld een huisarts, apotheek, fysiotherapeut, etc.
  • Buurtwinkelcentra en supermarkten: winkels die voorzien in de eerste levensbehoefte.
  • Bedrijfspanden: panden met opslagmogelijkheden, zoals groothandels of kleine webwinkels.
  • Kantoren: ze kijken naar de bereikbaarheid, huurprijzen, splitspaarheid en het energielabel.

Volgens SynVest is uit onderzoek gebleken dat supermarkten en winkels die voorzien in de eerste levensbehoefte een zeer hoog rendement opleveren. Deze broker houdt ook rekening met geografische spreiding, wat het risico moet verminderen. Het spreiden in locaties en functies van panden zorgt ervoor dat de gevolgen van een economische achteruitgang in een bepaalde regio of economische sector beperkt kan worden.

Beleggen in vastgoed...

 

Hoe werkt beleggen bij SynVest?

Nadat je een fonds hebt gekozen om in te beleggen moet je kiezen hoeveel je wilt beleggen. Je kunt inleggen met een eenmalige inleg vanaf €2.500, een maandelijkse inleg vanaf €100, of een combinatie van eenmalige inleg en een maandelijks bedrag. Je kunt je beleggingen later altijd uitbreiden.

Nu kan je geld aan het werk worden gezet en rendement genereren. Het rendement bij vastgoed bestaat uit twee soorten rendement: Direct rendement is het resultaat van de huurinkomsten minus de kosten, en indirect rendement komt voort uit waardestijging of -daling van het vastgoed. SynVest is erg transparant over hun kosten en opbrengsten. In de brochure en kun je precies zien waar je geld precies naartoe gaat. Bestel de brochure hier. Aan het begin van elk jaar wordt een voorschotdividend vastgesteld, wat bij het SynVest Dutch RealEstate Fund zal liggen rond de 6%. Dit dividend wordt elke maand aan je belegging toegevoegd, en zal dus herbelegd worden. Bij een belegging vanaf €5.000 kun je er ook voor kiezen om dit bedrag maandelijks te laten uitkeren.

Wanneer je uit het fonds wilt stappen, kun je je belegging verkopen. Hieraan zitten echter wel voorwaarden en kosten verbonden. Uitstappen binnen één jaar kost 9%, binnen twee jaar 7%, en binnen drie jaar 5%, daarna kost het 2,5%. Zie voor de voorwaarden de brochure.

 

Verschil SynVest met traditioneel vastgoedbeleggen

Bij SynVest beleg je in vastgoed door middel van een fonds. Je zult dus geen (deel)eigenaar worden van een bepaald object zoals bij Exporo, maar krijgt een aandeel in het fonds. Dit fonds bevat een heel scala aan vastgoedobjecten, en jij deelt mee in de winst en het verlies van al deze objecten samen. Het mooie is dus dat risico’s gespreid worden, maar je kunt niet kiezen om te beleggen in een enkel object.

 

SynVest tarieven

De tarieven bij SynVest zijn een stuk lager dan bij haar concurrent CORUM. Je betaalt drie jaar na instappen slechts 2,5% uitstapkosten en je betaalt geen instapkosten of service fee. De uitstapkosten komen ten goede aan het fonds, niet aan de beheerder. De uitstapkosten zijn in het eerste jaar na instappen 9%, in het tweede jaar 7% en in het derde jaar 5%. Na 3 jaar zijn de uitstapkosten 2,5%. Hieronder zijn de transactiekosten en service fee van vier verschillende vastgoedbrokers weergegeven. De tarieven geven de som van de in en uitstapkosten weer bij een transactie van €1.000 en €10.000. Bekijk de vergelijkingspagina voor een complete tarievenvergelijking van alle brokers.

Aankoop:

Vastgoed €1.000

Vastgoed €10.000

Service fee + fondskosten €10.000

SynVest

€25

€250

€0

Reinvest24

€10

€100

€0

CORUM

€120

€1200

€0

DEGIRO

€0 – €3,90

€0 – €3,90

€50 – €220 p/j

Samenvatting

Wil je met een kleine minimum inleg beleggen in de vastgoedmarkt, dan is SynVest de juiste broker voor jou. Risico’s worden gespreid doordat je belegt in een fonds met daarin meerdere objecten. Dit maakt het mogelijk om een rendement van bijna 8% per jaar te behalen. Daarnaast is SynVest een goed gereguleerd Nederlands bedrijf dat al veel ervaring heeft in de vastgoedmarkt. Zeker een aanrader dus!

historisch rendement
Score 4,6/5
0 %

Aantal klanten: 14.000

Geldgarantie: n.v.t.

Trustpilot score: 3,8/5

Minimum storting: €2.500

Tarieven

Transactiekosten

Fondskosten

Service fee

Aantal fondsen

4,5/5 sterren

2,5% uitstappen

€0

€0

Klantenservice

Gebruiksgemak

4,5/5

4,5/5

Vergelijk SynVest met andere brokers

Gebruik de overzichtelijke vergelijkingstabellen om SynVest snel te vergelijken met CORUM, Reinvest24 en Exporo. SynVest heeft een hoog historisch rendement van 9,3%. Het is een betrouwbare Nederlandse vastgoedbroker met slechts twee fondsen. Het is de enige met een AFM-vergunning. Uit het fonds stappen is met minimaal 2,5% kosten goedkoper dan bij CORUM, waar 12% wordt gerekend. Bij Exporo en Reinvest24 beleg je niet in een fonds, maar kies je zelf het Duitse vastgoedobject waar je in wilt beleggen. De minimum inleg is bij SynVest wel hoger dan bij de andere vastgoedbrokers.

historisch rendement
Score 4,4/5
0 %

Aantal klanten: 100.000

Geldgarantie: n.v.t.

Trustpilot score: 3,4/5

Minimum storting: €195

Tarieven

Transactiekosten

Fondskosten

Servicefee

Fondsen

4/5

12%uitstappen

€0

€0

Klantenservice

Gebruiksgemak

4,5/5

4,0/5

historisch rendement
Score 4,6/5
0 %

Aantal klanten: 14.000

Geldgarantie: n.v.t.

Trustpilot score: 3,6/5

Minimum storting: €2.500

Tarieven

Transactiekosten

Fondskosten

Servicefee

Fondsen

4,5/5

2,5%uitstappen

€0

€0

Klantenservice

Gebruiksgemak

4,5/5

4,5/5

historisch rendement
Score 4,2/5
0 %

Aantal klanten: 21.000

Geldgarantie: n.v.t.

Trustpilot score: 4/5

Minimum storting: €100

Tarieven

Transactiekosten

Fondskosten

Servicefee

Fondsen

4,5/5

1%uitstappen

n.v.t.

€0

90.objecten

Klantenservice

Gebruiksgemak

4,0/5

5,0/5

historisch rendement
Score 3,8/5
0 %

Aantal klanten: 34.000

Geldgarantie: n.v.t.

Trustpilot score: 3,8/5

Minimum storting: €500

Tarieven

Transactiekosten

Fondskosten

Servicefee

Fondsen

4,5/5

Onbekend

n.v.t.

€0

550.objecten

Klantenservice

Gebruiksgemak

4,0/5

3,5/5