Scalable Capital Review

Scalable Capital maakt beleggen toegankelijk voor iedereen

Inhoud

 

Introductie

Bij Scalable Capital beleg je vanaf €0,99 transactiekosten in een groot aanbod aandelen, ETF’s, fondsen en crypto. Deze broker is in 2014 opgericht in Duitsland en is sinds 2022 actief in Nederland. Met kantoren in München, Berlijn en Londen, 400 werknemers, meer dan 600.000 klanten en een beheerd vermogen van meer dan 10 miljard euro is het een broker van serieus formaat. De drive van Scalable Capital is om “iedereen de kans te geven om bewust hun eigen financiële toekomst te bepalen”. Dit doen ze onder andere door beleggingsplannen aan te bieden met een minimuminleg van slechts €1 per maand.

Voordeel van deze broker is de gebruiksvriendelijke app en de verschillende tariefplannen. Deze tariefplannen bieden de mogelijkheid om vanaf €2,99 per maand zonder transactiekosten te beleggen. Je kunt zelfs gratis beleggen in meer dan 750 ETF’s (>€250 inleg) met een gratis account. Daarnaast heeft deze broker een zeer gebruiksvriendelijke mobiele app. Lees de review om de voor- en nadelen te ontdekken.

 

Doelgroep Scalable Capital

Met beleggingsplannen met een minimuminleg van slechts €1 per maand is deze broker zeer geschikt voor beleggers met een kleine portemonnee. Het ruime handelsaanbod (in aandelen, fondsen en crypto) en de lage transactiekosten maakt deze broker ook geschikt voor ervaren beleggers. Kies een tariefplan vanaf €2,99 p/m waarmee je geen transactiekosten betaalt.

Klantervaringen en reviews

Scalable Capital krijgt op Trustpilot een gemiddelde beoordeling van 3,6/5 sterren. Het is een geverifieerd bedrijf met inmiddels meer dan 1800 reviews. Klanten prijzen de overzichtelijke app en transparante tarieven. Negatieve reviewers schrijven dat de klantenservice traag is en dat geldstortingen laat zichtbaar zijn. Overigens reageert Scalable Capital netjes op bijna alle (97%) negatieve reviews.

Is Scalable Capital betrouwbaar?

Deze broker is bovengemiddeld betrouwbaar vanwege de Duitse oorsprong en het grote formaat. Scalable Capital wordt gereguleerd door de BaFin, de Duitse autoriteit die toezicht houdt op financiële instellingen. Je geld op het account wordt door de Baader Bank uit München bewaard waardoor je tegoed onder het depositogarantiestelsel valt en tot €100.000 gegarandeerd is. Bekijk de vergelijkingspagina om de betrouwbaarheid van Scalable Capital te vergelijken met andere brokers.

 

Beleggingsproducten

Bij deze broker heb je de keuze uit meer dan 7000 aandelen, 1800 ETF’s, 2000 fondsen en 14 cryptomunten. Deze producten zijn grotendeels via de Gettex Beurs (geen beurskosten), en deels via de Xetra Beurs (€3,99 + 0,01% (minimaal €1,50) beurskosten) beschikbaar. Het is uniek dat je bij een broker tegen lage tarieven in meer dan 2000 fondsen kunt beleggen. Het handelsaanbod van Scalable Capital is relatief klein vergeleken met brokers zoals Easybroker, MEXEM en DEGIRO.

Productaanbod crypto

Hieronder kun je zien welke populaire cryptomunten in het assortiment van deze broker zitten. Bij het kopen van Crypto op het Scalable Capital platform word je niet daadwerkelijk eigenaar van de cryptomunt. Je koopt namelijk een Crypto-ETP oftewel een Crypto-Exchange-Traded-Product. Dit is een product die de waarde van de onderliggende cryptocurrency volgt. Door hierin te beleggen kun je tegen lage tarieven en met een lage minimum inleg van slechts €1 indirect in cryptomunten beleggen.

 

Beleggingsplannen

Bij deze broker kun je zonder orderkosten vanaf €1 per maand automatisch beleggen in bepaalde ETF’s, aandelen en beleggingsfondsen. Dit bied je in combinatie met de gebruiksvriendelijke mobiele app een laagdrempelige manier om geld te beleggen met een kleine portemonnee. Maak hier een account aan en begin direct met beleggen!

 

Handelsplatform

Het beleggingsplatform van de broker is beschikbaar via dekstop of via Android & iOS app. Een aantal features van het platform zijn:

 • Dynamische grafieken: bekijk met verschillende tijdsintervallen het koersverloop van een effect.
 • Orders met Smart Predict: hiermee krijg je op basis van machine learning hulp bij het instellen van limiet- of stoporders. (niet beschikbaar in het Free Broker account)
 • Real-time koersen
 • Labeling van duurzame ETF’s
 • Handelsuren van 8 uur tot 22 uur
 • Market, limiet en stoporders
 • Prijs alerts: hiermee ontvang je een push melding wanneer de prijs het ingestelde niveau bereikt (slechts voor 1 effect in het Free Broker account. Voor alle effecten in het Prime Broker acount).
 • Belastingrapport
 

Scalable Capital tarieven

Scalable Capital is een van de goedkoopste brokers. DEGIRO, Easybroker, Freedom24 en Saxo Bank zijn duurder dan Scalable Capital. Hieronder zie je een duidelijke vergelijking van een aantal gangbare transacties met bijbehorende transactiekosten van verschillende brokers. Ook wordt de hoogte van de service fee of het bewaarloon van verschillende brokers vergeleken. Bekijk voor een complete tarievenvergelijking van alle brokers de vergelijkingspagina

Als je wilt beleggen in ETF’s dan komt Scalable Capital vaak als goedkoopste uit de bus. Je kunt namelijk gratis beleggen in meer dan 750 ETF’s van iShares, Xtrackers en Invesco bij een belegging groter dan €250 in het Free Broker account. In het Prime Broker account zijn ALLE ETF’s gratis bij een belegging groter dan €250.

Aankoop:

Aandeel €1.000

Aandelen €10.000

Service fee €10.000

ScalableCapital

€0,99

€0,99

€0

DEGIRO

€3

€3

€0

Easybroker

€3

€8

€0

Freedom24

€2

€2

€0

Saxo Green

€8

€15

€4,50 p/m

Houd er rekening mee dat de gratis orderkosten alleen gelden voor transacties op de Gettex Beurs. Op de Xetra beurs betaal je namelijk €3,99 per transactie en 0,01% handelsplatformkosten met een minimum van €1,50 per maand. De tarieven voor beleggen in crypto zijn laag met 0,99% spreadkosten in het Free Broker account en 0,69% spreadkosten in het Prime Broker account. Je betaalt geen bewaarkosten en stortingen via bankoverschrijving of SEPA-incasso zijn gratis. Voor stortingen via Instant betaal je over de eerste €5.000 maximaal 0,99% stortingskosten. Helaas is geld storten via iDEAL (nog) niet mogelijk. Je betaalt geen kosten voor geldopname. Bij deze broker heb je de keuze uit drie tariefplannen. Zo heb je voor elk type belegger een geschikt pakket.

Accounts Scalable Capital
Verschillende accounts Scalable Capital
 • Free Broker €0 p/m: bepaalde ETF’s zonder orderkosten (vanaf €250 per order), aandelen €0,99 per transactie, alle ETF- & aandelen beleggingsplannen geen orderkosten.
 • PRIME Broker €2,99 p/m: alle features van Free Broker, aandelen zonder orderkosten (bij meer dan €250 per order), jaarlijkse betaling (12 * €2,99 = €35,88).
 • PRIME+ Broker €4,99 p/m: identiek aan PRIME Broker pakket maar dan met maandelijkse betaling, dus maandelijks opzegbaar. Ontvang tevens 2,6% rente + 1,4% bonus op je tegoed op je rekening tot €100.000.

 

Banner - Broker - 728x90

Betaalmethodes Scalable Capital

Een overboeking met Instant is de snelste manier om geld op je Scalable Capital account te zetten. Als alternatief kun je geld overmaken via bankoverschrijving, of storten via SEPA-incasso. Scalable Capital ondersteunt dus geen iDEAL

Scalable Capital klantenservice

Voor Nederlandse klanten is Nederlandstalige klantenservice beschikbaar. Daarnaast kun je contact opnemen via email. Via onderstaande knop wordt je naar de contact pagina van Scalable Capital geleid. Klik hier om contact op te nemen met de klantenservice.

Samenvatting

Deze broker is zeer geschikt voor beleggers die automatisch willen beleggen vanaf €1 inleg per maand. Ook voor ervaren beleggers is Scalable Capital geschikt vanwege het grote productaanbod en de gratis transactiekosten vanaf €250 per order in het Prime Broker account. In het PRIME+ broker account ontvang je een hoge rente  van 2,6% per jaar met een bonus van 1,4%. Zo krijg je 4% per jaar over je tegoed! Het grote aanbod van meer dan 2000 beleggingsfondsen en de mogelijkheid om gratis in ETF’s te beleggen maakt deze broker de juiste keuze voor fondsenbeleggers. Tenslotte is deze broker vanwege de Duitse oorsprong betrouwbaar omdat het door de hoog aangeschreven BaFin wordt gereguleerd.

0
per jaar*
Score 4,6/5

Aantal klanten: 600.000

Geldgarantie: €100.000

Effecten uitgeleend: Nee

Trustpilot score: 3,2/5

Minimum storting: €1

Tarieven

Aandelen

Opties

Turbo’s

Futures

Fondsen

ETF’s

Service fee

5/5 sterren

€0 – €0,99

X

X

X

€0 – €0,99

€0 – €0,99

€0 – €4,99 p/m

Klantenservice

Gebruiksgemak

Platform functies

3,5/5

5/5

4,5/5

*Geschatte jaarlijkse kosten bij €10.000 eenmalige inleg en €100 maandelijkse inleg.

Vergelijk Scalable Capital met andere brokers

Gebruik de pagina met vergelijkingstabellen om Scalable Capital snel te vergelijken met andere aandelen brokers. Bij Scalable Capital heb je als enige van de vier brokers de keuze uit drie tariefplannen. Hiermee heb je de mogelijkheid om in aandelen en fondsen te beleggen zonder transactiekosten. De verwachte jaarlijkse kosten zijn met €13 erg laag. Net als bij DEGIRO en BUX Zero zijn je tegoeden gegarandeerd tot €100.000, en samen met de controle door de duise BaFin maakt Scalable Capital een betrouwbare broker. De Trustpilot score is echter wel de laagste van de vier vanwege de trage klantenservice.

Beleggen kent risico’s. U kunt uw inleg verliezen.