Saxo Bank Review

Voor ieder type belegger een geschikt handelsplatform en keuze uit een groot productaanbod

Inhoud

 

Introductie

Saxo Bank is in 1992 opgericht in Denemarken en is een broker die online handel biedt in een zeer groot aantal beleggingsinstrumenten. Saxo Bank biedt naast zijn gigantische productaanbod gebruiksvriendelijke en geavanceerde platformen waarmee je makkelijk en snel kunt handelen. Saxo Bank staat bekend om haar hoge betrouwbaarheid en als een van de grootste brokers ter wereld. Deze broker is actief in 170 landen en verwerkt meer dan een miljoen transacties per dag. Sinds 2019 is ook het in Nederland bekende BinckBank eigendom van Saxo Bank.

 

Doelgroep Saxo Bank

Bijna alle typen beleggers zullen zich snel thuis voelen bij Saxo Bank. Allround beleggers investeren slechts een paar keer per maand. Zij kiezen voor het Green account met de relatief lage service fee en het gebruiksvriendelijke handelsplatform. De meer actieve beleggers kiezen voor het Blue account met lagere tarieven voor opties en futures. Voor daytraders is het Black account ideaal met geavanceerde platformen en lagere transactiekosten. Verder is het productaanbod gigantisch. De handelsplatformen bieden veel mogelijkheden en zijn gebruiksvriendelijk. Saxo is dus geschikt voor zowel beginnende als ervaren beleggers.

Klantervaringen en reviews

De internationale Saxo Group krijgt een Trustpilot rating van 3,1/5 sterren. Dit is een lage beoordeling. Negatieve reviews gaan over dat het lang duurt om een account te openen, en dat de klantenservice soms slecht bereikbaar is. Positieve reviews gaan over de gebruiksvriendelijkheid van het handelsplatform SaxoTraderGo.

Is Saxo Bank betrouwbaar?

Saxo Bank is een betrouwbare broker. In Nederland is Saxo Bank de handelsnaam van BinckBank N.V. BinckBank heeft een Nederlandse bankvergunning en valt onder het depositogarantiestelsel. Hierdoor zijn je tegoeden verzekerd tot een bedrag van €100.000. Bekijk de vergelijkingspagina om de betrouwbaarheid van Saxo Bank te vergelijken met andere brokers.

 

Beleggingsproducten

Saxo Bank heeft veruit het grootste productaanbod van alle actieve brokers in Nederland. Zo kun je kiezen uit meer dan 22.000 aandelen op 50 verschillende beurzen. Naast aandelen kun je beleggen in ETF’s, obligaties, beleggingsfondsen, opties, futures en turbo’s. Je kunt bij Saxo Bank niet direct beleggen in CFD’s of Crypto’s, maar je kunt wel beleggen in zogenaamde ETN’s die bijvoorbeeld de koers van Bitcoin volgen.

Handelsplatform

Saxo bank heeft drie verschillende platformen beschikbaar, geschikt voor beginnende tot ervaren beleggers. Saxo Bank Green klanten kunnen alleen gebruikmaken van het gebruiksvriendelijke SaxoInvestor platform. Blue en Black accounthouders hebben ook de beschikking over over het meer geavanceerde SaxoTraderGO en SaxoTraderPRO platform.

  • SaxoInvestor: dit platform staat bekend als het eenvoudige en snelle beleggingsplatform. Als beginner heb je de beschikking over alle nodige functies, en je kunt beleggen in zeer veel producten. het SaxoInvestor platform is beschikbaar op telefoon, tablet of computer.
  • SaxoTraderGO: dit is het geavanceerde beleggingsplatform voor actieve beleggers. Je hebt de beschikking over meer geavanceerde ordertypes, fundamentele en technische analysetools, een uitgebreid grafiekenpakket en rekeningoverzicht. Het platform is beschikbaar voor dekstop en mobiele telefoon.
  • SaxoTraderPRO: dit een volledig aanpasbaar platform met professionele functionaliteiten voor traders. je hebt de beschikking over algoritmische orders, handelen in één klik, optiematrix en grafiekenpakketten. Het platform is volledig aanpasbaar op zes schermen, voor pc en mac.
 

Saxo Bank tarieven

Saxo Bank is iets duurder dan andere brokers zoals DEGIRO en EasyBroker. Dit komt doordat je een minimum tarief aan transactiekosten betaald (€3 – €8), waardoor de transactiekosten over kleine investeringen relatief hoog zijn. Wanneer je grotere transacties doet, dan worden de verschillen in transactiekosten tussen Saxo Bank en andere brokers kleiner. Hieronder geven wij een duidelijke vergelijking van gangbare transacties met bijbehorende transactiekosten van de drie Saxo Bank accounts en andere brokers weer. Ook wordt de hoogte van de service fee of het bewaarloon van verschillende brokers vergeleken. Bekijk voor een complete tarievenvergelijking van alle brokers de vergelijkingspagina.

Aankoop:

Aandeel €1.000

Aandelen €10.000

Service fee €10.000

Saxo Green

€8

€15

€4,50 p/m

Saxo Blue

€4

€10

€9,75 p/m

Saxo Black

€3

€10

€26,50

Easybroker

€3

€8

€0

DEGIRO

€3

€3

€0

Demo-account

Saxo Bank biedt de mogelijkheid 20 dagen lang het handelsplatform te proberen met een demorekening met een virtuele portefeuille van $100.000. Hiermee kun je je strategieën uitproberen en gewend raken aan de functionaliteiten voordat je begint met echt handelen.

Betaalmethodes Saxo Bank

Je kunt geld storten bij Saxo Bank door gebruik te maken van iDEAL of door een handmatige bankoverschrijving uit te voeren.

Saxo Bank klantenservice

De klantenservice van Saxo Bank is op werkdagen van 8.00 tot 18.30 in het Nederlands bereikbaar. Tot 22.00 is er Engelstalige klantenservice beschikbaar. Je kunt ook contact opnemen via chat of via een support ticket. Klik hier om contact op te nemen met de klantenservice.

Samenvatting

Saxo Bank is dankzij de verschillende platformen en accounts geschikt voor elk type broker die graag wat meer betaald voor de ultieme handelservaring. Beginners voelen zich snel thuis op het gebruiksvriendelijke SaxoInvestor platform en actieve beleggers en daytraders komen niets te kort op het SaxoTraderGO en SaxoTraderPRO platform. Het aanbod beleggingsproducten is gigantisch. Daarnaast is het een betrouwbare broker met een goede klantenservice. Uniek is dat je eerst gebruik kunt maken van de demomodus om te kijken of deze broker wel echt goed bij je past.

0
per jaar*
Score 4/5

Aantal klanten: 1.000.000+

Geldgarantie: €100.000

Effecten uitgeleend: Nee

Trustpilot score: 3/5

Minimum storting: €1

Tarieven

Aandelen

Opties

Turbo’s

Futures

Fondsen

ETF’s

Service fee

4/5 sterren

0,15% min. €8

€2,25

€1 – €3

€3

0,15% min. €8

0,1% min. €6

€3,50+0,01% p/m

Klantenservice

Gebruiksgemak

Platform functies

3/5

5/5

4/5

*Geschatte jaarlijkse kosten bij €10.000 eenmalige inleg en €100 maandelijkse inleg.

Vergelijk Saxo Bank met andere brokers

Gebruik de overzichtelijke vergelijkingstabellen om de verschillende accounts van Saxo Bank snel te vergelijken met LYNX. Op deze pagina is Saxo Bank alleen vergeleken met LYNX, maar op de pagina met vergelijkingstabellen vergelijk je Saxo Bank snel met alle andere brokers. Saxo Bank komt als duurste uit de test als je kijkt naar verwachte kosten per jaar. Voor een allround belegger is DEGIRO veel goedkoper. Saxo Bank biedt echter een professioneler platform en een groter handelsaanbod. Het Green account is geschikt voor allround beleggers, en het Black account is meer geschikt voor daytraders. De maandelijkse service fee is bij het Black account dan ook hoger dan bij de andere accounts, terwijl de transactiekosten lager zijn.

Beleggen kent risico’s. U kunt uw inleg verliezen.