Reinvest24 Review

Bij Reinvest24 beleg je met lage inleg en lage kosten in vastgoed met een hoog rendement

Inhoud

 

Introductie

Reinvest24 is een Estlands investeringsplatform voor onroerend goed. Het platform werd gelanceerd in 2018, maar het team heeft al meer dan 10 jaar ervaring met beleggingen in vastgoed. Het team van Reinvest24 bestaat uit experts in financiën, vastgoed en IT. Inmiddels hebben ze samen al meer dan 34.000.000 aan investeringen gedaan. Het is een vorm van crowdfunding waarbij de investeerder eigenaar wordt van een of meerdere vastgoedaandelen. Je bent dus flexibeler en neemt minder risico dan bij beleggen in traditioneel vastgoed. Je kunt je belegging namelijk spreiden over meerdere projecten die beheerd worden door ervaren experts.

Je kunt al beleggen vanaf 100 EUR en het gemiddelde verwachte rendement bedraagt bijna 15% per jaar. Je kunt kiezen uit projecten in Oost-Europa, Duitsland, Zwitserland en Spanje

Verwacht jaarrendement
0 %
Gefinancierde projecten
0
Geïnvesteerd kapitaal
0 mln

Doelgroep

De minimuminleg bedraagt slechts €100. Hierdoor wordt beleggen in vastgoed voor iedereen toegankelijk. Je kunt zelf kiezen uit een groot aantal projecten, en na je keuze hoef je in principe niets meer te doen.
Reinvest24 is dus een ideale broker voor zowel beleggers met een kleine en grote portemonnee. Zonder veel omkijken naar je investeringen behaal je toch een hoog rendement.

Klantervaringen en reviews

Klanten zijn zeer positief over het platform van Reinvest24. Deze real estate broker krijgt uit 104 beoordelingen op Trustpilot een beoordeling van 4,5/5 sterren wat zeer goed is. Klanten zijn zeer te spreken over de transparantie van het platform en de gebruiksvriendelijkheid. Het is meteen duidelijk hoe alles werkt, en de kosten voor aan- en verkoop worden duidelijk gecommuniceerd. Vrijwel alle benodigde informatie is snel toegankelijk op de website.

Is Reinvest24 betrouwbaar?

Beleggen in vastgoed is een van de meer veilige vormen van investeringen. Vastgoed was en zal altijd een waardevol bezit zijn. Beleggen in traditioneel vastgoedinvesteringen vergen veel juridisch papierwerk en hoge instapprijzen, maar niet met een platform zoals Reinvest24.

Reinvest24 valt onder jurisdictie van de Republiek Estland. De investering is gedekt door een hypotheek die goed gecontroleerd wordt door een Collateral Agent ten gunste van de investeerders. Dit maakt het proces veilig en vermindert de risico’s van beleggers. Goed om te weten is dat Crowdfunding zoals bij Reinvest24 en Exporo niet onder de dekking valt van de verzekering m.b.t. beleggingen.

 

In welk vastgoed kun je beleggen?

Het vastgoedproject kan op verschillende manieren naar het Reinvest24-platform komen. Het team houdt de markt constant in de gaten voor projecten met een goede potentie. Daarna voert het team van Reinvest24 een grondig onderzoek uit op het project en tekent de voorlopige overeenkomsten. Op de website staan 90 verschillende vastgoedobjecten, waarvan er 21 al volledig belegd zijn. Je kunt kiezen uit primaire of secondaire markt projecten. De primaire markt is de plaats waar het project voor de eerste keer aangeboden wordt. Op de secundaire markt kunnen investeerders hun investeringen doorverkopen aan andere investeerders. Beleggers kunnen hun eigen verkoopprijs bepalen.

Beleggen in vastgoed...

Hoe werkt beleggen bij Reinvest24?

  • Identificatie: na een eenvoudige registratie moet je je eerst identificeren. Dit is verplicht vanwege strenge vereisten van de financiële toezichthouder.
  • Geld storten: vervolgens kun je je eerste storting doen. Dit doe je via een bankoverschrijving of met een creditcard. Het gestorte geld wordt op een aparte bankrekening bewaard totdat het door jou geselecteerde project is gefinancierd. Tenslotte wordt het geld vrijgegeven aan het project.
  • Geld verdienen: verdien geld aan huur en waardevermeerdering van het object: je hoeft niets te doen, je geld en eigendommen werken nu voor jou.
  • Verkopen en uitbetalen: zodra je hebt besloten om uit het object te stappen, wordt het geld overgemaakt naar je bankrekening.

Een groot voordeel is dat je je aandelen elk moment op het platform kunt verkopen. Je herinvesteert winsten gemakkelijk in nieuwe projecten waardoor je je portefeuille diversificeert.

 

Reinvest24 tarieven

Voor het kopen van aandelen en het gebruik van het platform worden twee verschillende tarieven gerekend. Je betaalt 1% kosten van je belegging wanneer uitstapt. Daarnaast betaal je €2 per geldopname. Dit zijn lage tarieven. Hieronder geven wij een duidelijke vergelijking van gangbare transacties met bijbehorende transactiekosten van verschillende brokers weer. Ook wordt de hoogte van de service fee of het bewaarloon van verschillende brokers vergeleken. Bekijk de vergelijkingspagina voor een complete tarievenvergelijking van alle brokers.

Aankoop:

Vastgoed €1.000

Vastgoed €10.000

Service fee + fondskosten €10.000

Reinvest24

€10

€100

€0

CORUM

€120

€1200

€0

SynVest

€25

€250

€0

DEGIRO

€0 – €3,90

€0 – €3,90

€50 – €220 p/j

Samenvatting

Reinvest24 maakt het met een lage minimuminleg van €100 en lage kosten erg makkelijk om te beleggen in vastgoed. Het is een snelgroeiend bedrijf met tot nu toe nog een Engelstalige website. Je kunt uitsluitend beleggen in objecten in Oost-Europa, Duitsland, Zwitserland en Spanje, maar hierdoor zijn de rendementen bovengemiddeld hoog.

historisch rendement
Score 4,2/5
0 %

Aantal klanten: 21.000

Geldgarantie: n.v.t.

Trustpilot score: 4,5/5

Minimum storting: €100

Tarieven

Transactiekosten

Fondskosten

Service fee

Aantal fondsen

4,5/5 sterren

1% uitstapkosten

n.v.t.

€0

90 objecten

Klantenservice

Gebruiksgemak

4,5/5

4,0/5

Vergelijk Reinvest24 met andere brokers

Gebruik de overzichtelijke vergelijkingstabellen om Reinvest24 snel te vergelijken met CORUM, SynVest en Exporo. Bij Reinvest24 en Exporo kun je alleen kiezen uit specifieke vastgoedobjecten. Je kunt dus niet beleggen in een vastgoedfonds zoals bij CORUM en SynVest. Door te beleggen in fondsen spreid je je risico’s en kan het rendement dalen. Als je in het juiste vastgoedobject belegt behaal je bij Reinvest24 het hoogste rendement tot wel 15%. Verder betaal je bij Reinvest24 de laagst kosten en heb je de kleinste minimum inleg van slechts €100.

historisch rendement
Score 4,4/5
0 %

Aantal klanten: 100.000

Geldgarantie: n.v.t.

Trustpilot score: 3,4/5

Minimum storting: €195

Tarieven

Transactiekosten

Fondskosten

Servicefee

Fondsen

4/5

12%uitstappen

€0

€0

Klantenservice

Gebruiksgemak

4,5/5

4,0/5

historisch rendement
Score 4,6/5
0 %

Aantal klanten: 14.000

Geldgarantie: n.v.t.

Trustpilot score: 3,6/5

Minimum storting: €2.500

Tarieven

Transactiekosten

Fondskosten

Servicefee

Fondsen

4,5/5

2,5%uitstappen

€0

€0

Klantenservice

Gebruiksgemak

4,5/5

4,5/5

historisch rendement
Score 4,2/5
0 %

Aantal klanten: 21.000

Geldgarantie: n.v.t.

Trustpilot score: 4/5

Minimum storting: €100

Tarieven

Transactiekosten

Fondskosten

Servicefee

Fondsen

4,5/5

1%uitstappen

n.v.t.

€0

90.objecten

Klantenservice

Gebruiksgemak

4,0/5

5,0/5

historisch rendement
Score 3,8/5
0 %

Aantal klanten: 34.000

Geldgarantie: n.v.t.

Trustpilot score: 3,8/5

Minimum storting: €500

Tarieven

Transactiekosten

Fondskosten

Servicefee

Fondsen

4,5/5

Onbekend

n.v.t.

€0

550.objecten

Klantenservice

Gebruiksgemak

4,0/5

3,5/5