Finst Review

Finst is een Nederlandse crypto broker waar je tegen lage kosten cryptomunten kunt kopen.

Inhoud

Introductie

Finst is een jonge cryptobroker gevestigd in Amsterdam. Finst is opgericht door voormalig medewerkers van DEGIRO en je kunt er crypto kopen tegen de laagste transactiekosten van Europa. Het doel van Finst is dat retailbeleggers ook gebruik kunnen maken van dezelfde tools en voorwaarden als professionele cryptohandelaren: zeer lage transactiekosten, een geavanceerd platform en een hoge betrouwbaarheid.

Doelgroep Finst

Finst is er voor iedereen. Het handelsplatform is ontworpen voor zowel ervaren als beginnende cryptobeleggers. Het platform heeft uitgebreide functies maar werkt zeer intuïtief waardoor beginners er ook mee overweg kunnen. De transactiekosten zijn met 0,15% altijd zeer laag en de minimum storting bedraagt slechts €1. Hierdoor kunnen beleggers met een kleine portemonnee ook bij Finst terecht.

Klantervaringen en reviews

Op Trustpilot heeft Finst een uitstekende beoordeling van 4,5/5 sterren. Dit is de hoogste Trustpilot score van alle crypto brokers. Er zijn echter nog maar 19 reviews omdat Finst nog niet lang bestaat. De klanten zijn positief over de overzichtelijke app en transparante kostenstructuur. Je betaalt alleen 0,15% transactiekosten en verder geen spread, bewaarkosten of stortingskosten. Het platform wordt geprezen om zijn uitgebreide functies en gebruiksvriendelijkheid. Er zijn nog geen negatieve reviews te vinden over Finst. Vergelijk de Trustpilot score van andere crypto brokers hier.

Is Finst betrouwbaar?

Volgens Finst worden geen compromissen gesloten als het gaat om de veiligheid van klanten, IT-protocollen, gegevensversleuteling, nalevingsnormen, biometrie en segregatie van activa. Finst is een geregistreerd aanbieder van cryptodiensten bij De Nederlandsche Bank onder nummer R189158.

Je cryptomunten worden opgeslagen met Fireblocks die gebruikmaken van Multi-Party Computation (MPC)-technologie met hardware-isolatie. Hierdoor zijn je cryptomunten beschermd tegen externe aanvallen, interne collusie en menselijke fouten. Je geld wordt ondergebracht bij Bunq waardoor je tegoeden vallen onder het depositogarantiestelsel en dus gegarandeerd zijn tot €100.000 bij faillissement. Tenslotte worden je gekochte cryptomunten niet uitgeleend, wat bij veel andere cryptobrokers wel gebeurd.

Finst is een betrouwbare en veilige Nederlandse broker omdat het geregistreerd is bij de DNB en je cryptomunten worden veilig bewaard. Bekijk de vergelijkingspagina om de betrouwbaarheid van Finst te vergelijken met andere crypto brokers.

 

Crypto aanbod van Finst

Het crypto aanbod bij Finst is met 40 cryptomunten nog relatief klein. De belangrijkste cryptomunten zitten echter in het assortiment en er worden later meer crypto’s toegevoegd. Bekijk hieronder welke belangrijke cryptocurrencies verhandelbaar zijn op het platform van Finst.

 

Hoe gebruiksvriendelijk is Finst?

Finst promoot haar platform vooral door de uitgebreide functies te benoemen. Dankzij verschillende tools kun je marktkansen ontdekken en zeer eenvoudig je resultaten in de gaten houden. Je blijft altijd op de hoogte van de markt en volgt je favoriete crypto-munten zeer eenvoudig. Je aankopen worden realtime uitgevoerd en je hebt duidelijk inzicht in de beleggingsportfolio. Transparantie en overzichtelijkheid is waar het platform van Finst in uitblinkt.

Er is een Finst app beschikbaar voor iOS en Android smartphones. Download de app eenvoudig hier en start met het kopen van crypto’s.

Weergave van het Finst handelsplatform

Crypto Bundels bij Finst

Bij Finst is beleggen voor beginnende crypto beleggers nu nog makkelijker. Je kunt namelijk in gediversifieerde crypto bundels investeren. Met crypto bundels beleg je met één klik in een mandje van crypto’s, zonder minimumbedrag. Er zijn zeven bundels beschikbaar bij Finst:

  • Top 2: met deze bundel investeer je in de 2 meest populaire crypto’s: Bitcoin en Ethereum.
  • Top 5: beleg in de top 5 grootste cryptomunten.
  • Top 10: met deze crypto bundel die bestaat uit 10 cryptomunten behaal je 77% dekking van de cryptomarkt.
  • Top 25: beleg in de 25 grooste cryptomunten.
  • Green: je belegt in de meest duurzame projecten in het crypto-universum als je in de Green Bundel investeert.
  • DeFi: met de DeFi Bundel investeer je in projecten die financiële diensten aanbieden zonder afhankelijkheid van gecentraliseerde instellingen.
  • Metaverse: met deze unieke bundel kun je investeren in projecten rondom digitale ervaringen in de virtual-reality wereld.
 

Van elke crypto bundel vindt een maandelijkse herbalancering plaats zodat je automatisch up-to-date met de markt blijft. Door te beleggen in crypto bundels spreid je risico’s en profiteer je van meerdere cryptomunten tegelijk. Klik hier voor meer informatie over crypto bundels.


 

Welke fee betaal je bij Finst?

Finst claimt dat je op het Finst platform crypto koopt met 82% lagere tarieven dan bij de 8 andere Nederlandse cryptobrokers. Je belegt met een vast tarief van slechts 0,15% per transactie. Je hebt dus geen volumevoordeel, betaalt geen spread, maker/taker fees, bewaarloon of stortingskosten. Hieronder zie je de kosten voor drie standaardtransacties bij verschillende brokers. Bekijk de vergelijkingspagina voor een complete tarievenvergelijking van alle brokers.

Aankoop:

Bitcoin €1.000

Bitcoin €10.000

Ethereum €1.000

Finst

€1,50

€15

€1,50

Bitvavo

€2,50

€25

€2,50

BLOX

€10

€100

€10

Binance

€1

€10

€1

Coinmerce

€15

€100

€15

Betaalmethodes Finst

Bij Finst kun je geld storten met SEPA bankoverschrijving en iDEAL. De minimum storting bedraag slechts €1. Geld storten is volledig gratis.

Finst klantenservice

De klantenservice van Finst is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.30 uur. Je neemt contact op via live chat, email of telefoon. Klik hier om contact op te nemen met de klantenservice.

Finst wallet

Bij Finst heb je geen persoonlijke wallet. Hierdoor is het niet mogelijk om cryptomunten rechtstreeks bij Finst te storten of op te nemen. De coins die je bij Finst aankoopt worden dus gezamenlijk opgeslagen in de kluis van Finst. Dit werkt via hetzelfde principe als bijvoorbeeld BLOX.

 

Samenvatting

Finst is een veelbelovende nieuwe cryptobroker in Nederland waar je tegen zeer lage kosten cryptomunten kunt kopen. Finst biedt een uitgebreid en overzichtelijk handelsplatform wat beleggen in crypto erg makkelijk maakt. Het crypto-aanbod is nog relatief klein maar wordt later ongetwijfeld uitgebreid. Dankzij de registratie bij de DNB en de veiligheidsvoorschriften ben je verzekerd van een veilige handelsomgeving. Maak een account aan via deze link en krijg €100 gratis transactietegoed.

handelskosten
Score 4,7/5
0 %

Aantal klanten: Onbekend

Geldgarantie: €0

Trustpilot score: 4,5/5

Minimum orderbedrag: €1

Crypto-aanbod: 40

Tarieven

Bitcoins

Altcoins

Volumevoordeel

5/5

0,15%

0,15%

Nee

Klantenservice

Gebruiksgemak

Platform functies

5,0/5

4,5/5

5,0/5

Vergelijk Finst met andere crypto brokers

Gebruik de pagina met vergelijkingstabellen om Finst snel te vergelijken met andere crypto brokers. De transactiekosten zijn bij Finst met 0,15% het laagst van alle crypto-brokers. Het platform is geavanceerd en gebruiksvriendelijk tegelijk en Finst is zeer transparant over haar kosten. Het crypto-aanbod is echter wel iets kleiner dan bij andere brokers maar de belangrijkste munten zijn in het assortiment te vinden. De klantenservice is vijf dagen per week bereikbaar in het Nederlands en je kunt geld storten met iDEAL