Freestoxx Review

Freestoxx is ideaal voor het kopen van Amerikaanse aandelen vanwege het zero-commissie model

Inhoud

 

Introductie

Freestoxx is een relatief nieuwe broker die valt onder WH SelfInvest. WH SelfInvest is een grote Europese broker opgericht in 1998. Deze broker heeft veel ervaring met het aanbieden van beleggingsdiensten en heeft kantoren in Nederland, België, Frankrijk, Luxemburg, Zwitserland en Duitsland. Freestoxx is gevestigd in Luxemburg.

Uniek bij Freestoxx is dat je zonder commissie kunt beleggen in Amerikaanse aandelen. Verder promoot Freestoxx het feit dat ze uitzonderlijke orderuitvoering en legendarische service bieden. Ook promoot Freestoxx dat je geen wisselkoersopslag per order betaald. Bij het storten van geld betaal je echter wel 0,3% stortingskosten om je bedrag in EUR om te zetten naar de standaardvaluta USD. Lees deze review om erachter te komen of Freestoxx bij je past.

 

Doelgroep Freestoxx

Bij Freestoxx kun je uitsluitend beleggen in aandelen en opties op Amerikaanse beurzen. Freestoxx heeft een geavanceerd handelsplatform met een gebruiksvriendelijke mobiele app. Zowel beginnende als ervaren beleggers komen dus niks te kort. Deze broker is ook geschikt voor de kostenbewuste belegger omdat je via het zero-commissie model $0 commissie betaalt op aandelentransacties. 

Klantervaringen en reviews

Freestoxx is nog een redelijk jonge broker en daarom zijn er nog weinig reviews te vinden. Op Trustpilot krijgt Freestoxx o.b.v. 6 reviews een gemiddelde beoordeling van 3/5 sterren. Klanten zijn tevreden over het geavanceerde platform en het zero-commissie model. Ze vinden het fijn dat je zonder commissie Amerikaanse aandelen kunt kopen.

Twee negatieve reviews beschrijven dat Freestoxx het overzetten van een effectenrekening van een andere broker naar Freestoxx nog niet ondersteund. Ook lijken er nog enkele beginnersfouten te zijn met het opnemen of storten van geld.

Is Freestoxx betrouwbaar?

Alle geldtegoeden van klanten van Freestoxx worden bewaard door de BMO Harris Bank welke een betere kredietwaardigheid heeft dan bijv. Goldman Sachs. Bij faillissement van Freestoxx vallen je tegoeden dus onder het Amerikaanse depositogarantiestelsel. Dit zorgt ervoor dat je geldtegoed is verzekerd tot $250.000.

Freestoxx valt zoals eerder gezegd onder het gerenommeerde WH SelfInvest N.V. Deze broker heeft een broker vergunning (nr. 42798), een commissionaire vergunning (nr. 36399) en een vermogensbeheer vergunning (nr. 1806). Deze vergunningen zijn uitgegeven door het Luxemburgse ministerie van Financiën. Freestoxx staat onder toezicht van de “Commission de Surveillance du Secteur Financier”. Ook in Frankrijk en Duitsland staat het onder toezicht van bijvoorbeeld de BaFIN.

 

Beleggingsproducten

Beleggers hebben directe toegang tot alle aandelen aan de NASDAQ en NYSE. Ook zijn er penny stocks beschikbaar. In het aandelen-aanbod zijn alle industriële en dienstensectoren vertegenwoordigd. Zo kun je bijvoorbeeld beleggen in aandelen Tesla, Gamestop, NVIDIA, Alibaba en WallStreetBets. Freestoxx zegt toegang te hebben tot elke beurs en uitvoeringsplaats wat er voor zorgt dat orders razendsnel uitgevoerd worden en je gegarandeerd bent van de beste prijs.

Dit heeft ermee te maken dat Freestoxx hun orders uitvoerd op basis van de National Best Bid and Offer (NBBO) regel. Dit is een voorschrift van de Securities Exhange Commission (SEC) dat brokers verplicht de orders uit te voeren tegen de best beschikbare vraagprijs en de best beschikbare biedprijs. Bekijk hieronder welke producten in het beleggingsaanbod van Freestoxx te vinden zijn.

Handelsplatform Freestoxx

Op het geavanceerde handelsplatform van Freestoxx heb je gratis toegang tot 91 technische analyse indicatoren, 31 charting tools en meerder risicobeheer tools. Zo zijn stop loss orders en limiet orders ook beschikbaar. Je kunt je daarnaast inschrijven om mails te ontvangen over marktanalyses en aandelenselecties. Naast het web-based platform van Freestoxx kun je gebruik maken van de gebruiksvriendelijke mobiele app die iets minder functies heeft. met het web platform kun je o.a.:

  • Orders plaatsen via de grafiek
  • Orders plaatsen via de watchlist
  • Gepersonaliseerde alarmen instellen
  • One-cancels-other orders
  • Meerdere beeldscherm (multi-monitor mogelijkheden
  • Versies met witte en zwarte grafieken
 

Je kunt het platform eenvoudig leren kennen met de gratis demomodus van Freestoxx.

 

Freestoxx tarieven

Als je regelmatig belegt in Amerikaanse aandelen dan is Freestoxx een goedkope broker. Met het zero-commissie model betaal je namelijk $0 commissie bij het kopen van aandelen. Met het mini commissie model waarbij je order rechtstreeks via de NYSE of NASDAQ wordt uitgevoerd betaal je slechts $0,0035 per aandeel of $0,49 per optie met een minimum van $0,89 per order. Je betaalt geen wisselkoers opslag per order omdat de standaardvaluta van het Freestoxx platform de Amerikaanse doller (USD) is. Wel betaal je 0,3% stortingskosten om het geldbedrag in EUR om te zetten naar USD. Verder betaal je $50 voor een geldopname wat een hoog bedrag is.

De service fee in het Free account is €0. Hiermee kun je aandelen kopen op NYSE en NASDAQ, short sellen en je hebt toegang tot email support en real-time koersen. Voor het Full account betaal je €9,99 p/m. Met dit account kun je handelen met hefboom en heb je toegang tot chat en telefonische support. Met het Opties account van €13 p/m kun je ook handelen in opties. Let op dat je in het Free account een vergoeding van €9,99 p/m betaald wanneer je geen enkele order uitvoert.

Aankoop:

Aandeel €1.000

Aandelen €10.000

Service fee €10.000

Freestoxx

€0

€0

€0

DEGIRO

€3

€3

€0

Easybroker

€3

€8

€0

MEXEM

€1,80

€6

€0

Saxo Green

€8

€15

€4,50 p/m

Betaalmethodes Freestoxx

Bij Freestoxx kun je geld storten met creditcard en bankoverschrijving. Je kunt dus geen geld storten met iDEAL. Voor geldstortingen betaal je 0,3% commissie.

Freestoxx klantenservice

In het Free account heb je toegang tot de klantenservice via email. In het Full en Opties account (€9,99 - €13 p/m) heb je daarnaast toegang tot klantenservice via chat en telefoon. Klik hier om contact op te nemen met de klantenservice.

Demo-account

Het is vrij uniek dat je bij een aandelen broker gebruik kunt maken van een demo-account. In het Free account kun je de demorekening slechts tijdelijk gebruiken, maar in het Full en Opties account heb je permanent toegang tot de demomodus.

Samenvatting

Als je zonder commissie wilt beleggen in aandelen op Amerikaanse beurzen, dan is Freestoxx de ideale broker voor jou. Met het zero-commissie model betaal je geen commissie op Amerikaanse aandelen. Ook betaal je geen service fee als je minimaal 1 order per maand uitvoert. Je betaal wel 0,3% stortingskosten om het geldbedrag om te zetten van EUR naar de standaardvaluta USD. Je hebt de keuze uit een groot aanbod Amerikaanse aandelen die je kunt verhandelen op een geavanceerd handelsplatform en gebruiksvriendelijke mobiele app. Voor €13 p/m kun je ook beleggen in Amerikaanse opties. Probeer het gratis demo-account om te kijken of Freestoxx aan jouw eisen voldoet.

0
per jaar*
Score 4,2/5

Aantal klanten: Onbekend

Geldgarantie: €100.000

Effecten uitgeleend: Nee

Trustpilot score: 3/5

Minimum storting: €1

Tarieven

Aandelen

Opties

Turbo’s

Futures

Fondsen

ETF’s

Service fee

4,5/5 sterren

$0

$0,49

X

X

X

X

€0 – €13 p/m 

Klantenservice

Gebruiksgemak

Platform functies

4/5

3/5

5/5

*Geschatte jaarlijkse kosten bij €10.000 eenmalige inleg en €100 maandelijkse inleg.

Vergelijk Freestoxx met andere brokers

Gebruik de pagina met vergelijkingstabellen om Freestoxx snel te vergelijken met andere brokers. Freestoxx is een van de goedkoopste brokers als je wilt beleggen in Amerikaanse aandelen. Je betaalt geen commissie en geen service fee. Wel betaal je 0,3% stortingskosten. Freestoxx is een jonge broker waardoor er op internet nog weinig ervaringen te vinden zijn. De Trustpilot score is tot nu toe gemiddeld met 3/5 sterren. De minimum storting bedraagt slechts €1 en je kunt gratis oefenen met een demo-account. Nadeel van deze broker is dat je uitsluitend kunt beleggen in Amerikaanse aandelen en opties. Voor beleggen in Europese aandelen, ETF’s en fondsen etc. zul je bij een andere broker een account moeten aanmaken.

Beleggen kent risico’s. U kunt uw inleg verliezen.