eToro Review

eToro is een innovatieve allrounder waar je andere beleggers kunt kopiëren

Inhoud

 

Introductie

Etoro (opgericht in 2007) is een van de meest innovatieve CFD brokers door een groot aanbod van diensten en innovatieve functies van het handelsplatform. Het doel hiervan is om de beginnende belegger wegwijs te maken in de wereld van beleggen en CFD trading. Het bijzondere aan eToro is dat het ook het grootste social trading netwerk van de wereld is, waar je in contact komt met andere succesvolle traders waarbij adviezen worden gegeven en je beleggers kunt volgen. eToro profileert zich steeds meer als aandelenbroker waarbij je zonder commissies kunt beleggen in aandelen of de innovatieve CopyPortfolio’s. In deze eToro review leggen wij kort maar duidelijk uit wat deze broker wel en niet te bieden heeft en voor wie deze broker het meest geschikt is.

 

Doelgroep eToro

eToro is de ideale broker voor beginnende beleggers door het social trading netwerk waarbij je ervaren beleggers kunt volgen. Ook voor ervaren beleggers zijn er mogelijkheden. Als je een succesvol belegger bent en veel volgers hebt op het social trading netwerk kun je ‘Popular Investor’ worden en betaald krijgen om te beleggen. Daarnaast kunnen ook beleggers in aandelen terecht bij eToro. Je betaalt 0% commissie en ook geen service fee.

Uniek bij deze broker is dat je in vrijwel alles kunt beleggen. Je kunt beleggen in aandelen, handelen in CFD’s of cryptomunten kopen. Het aanbod is ruim voldoende.

Klantervaringen en reviews

Klanten zijn over het algemeen erg positief over de service van eToro. Deze broker krijgt op Trustpilot een beoordeling van 4,3/5 sterren wat erg goed is. Klanten prijzen de lage kosten en het mooie handelsplatform. Ook is de klantenservice de laatste jaren sterk verbeterd.

Is eToro betrouwbaar?

Etoro Ltd. is gevestigd in Cyprus, waar het wordt gereguleerd door de Cypriot Securities & Exchange Commission (CySEC). Tevens heeft eToro een vestiging in Londen eToro(UK) Ltd. waar het wordt gereguleerd door de Financial Conduct Authority (FCA), een van de strengste financiële toezichthouders ter wereld. In Nederland wordt eToro nog eens gereguleerd door de Autoriteit Financiële Marketen (AFM). Je handelstegoeden zijn bij faillissement van eToro verzekerd tot een bedrag van $1.000.000. Bekijk de vergelijkingspagina om de betrouwbaarheid van eToro te vergelijken met andere brokers.

 

Beleggingsproducten

Etoro is een broker met een breed assortiment aan beleggingsproducten. Je kunt bij eToro beleggen in aandelen, ETF’s, indices, cryptovaluta en CFD’s op o.a. grondstoffen en valutaparen.

Beleggen in aandelen

Het aanbod in aandelen is met een hoeveelheid van 3000 aandelen prima. Etoro biedt aandelen in de sectoren grondstoffen, conglomeraten, consumptiegoederen, financieel, gezondheidszorg, industriële goederen, diensten, technologie en nutsvoorzieningen. Je hebt daarnaast de keuze uit 300 ETF’s en 19 indices.

Handelen in CFD’s

Bij eToro kun je CFD’s verhandelen in aandelen, indices, valuta’s, grondstoffen en ETF’s met een maximale hefboom van 1:30. Wanneer je kiest voor handelen in CFD’s kun je beleggen met hefboom, en short gaan op posities. Je wordt echter geen eigenaar van het onderliggende activum. Bij eToro kun je er ook voor kiezen om te beleggen in aandelen en ETF’s, waarmee je wel fysiek eigenaar wordt van het aandeel. Het aanbod in CFD’s is gemiddeld. Het productaanbod in CFD’s bij eToro kun je hieronder zien.

Productaanbod crypto

Bij eToro kun je kiezen uit 75 verschillende cryptomunten. Dit is een prima aantal. Bekijk hieronder welke populaire cryptomunten in het assortiment zitten.

 

Handelsplatform

Uniek bij eToro is dat je aandelen, CFD’s en crypto’s binnen hetzelfde platform kunt verhandelen. Bij bijvoorbeeld BUX of Markets.com heb je hiervoor verschillende apps, of accounts nodig. Een ander uniek punt is dat het een sociaal platform is. Dit betekent dat je andere beleggers kunt volgen en kopiëren. Dit wordt verder uitgelegd onder eToro CopyTrading. Verder beschikt het platform over de volgende functionaliteiten:

  • Tipranks Research Tab: hier wordt de gezamenlijke kennis van vele experts binnen financiële instanties weergegeven.
  • One-Click Trading: met slechts een druk op de knop een positie openen door gebruik te maken van kant-en-klare parameters.
  • Stop loss en Take profit: met deze functies kun je vooraf instellen bij welke prijs een positie geopend of gesloten moet worden. Echter beschikken vrijwel alle brokers over deze functie.
  • Trailing stop loss: dit is een uitbreiding van de stop loss functie. Je kunt zo de positie openhouden zolang de markten zich in een bepaalde richting bewegen. Gaan de markten de andere kant op, dan wordt de positie automatisch gesloten.
  • Procharts: hiermee kun je met behulp van grafieken technische analyses uitvoeren. De functies voor technische analyses zijn niet te uitgebreid.
  • Offline Trading: met deze functie kun je buiten de handelsuren nog steeds beleggingsorders plaatsen.

Naast de webtrader beschikt eToro over een intuïtieve mobiele app, die volledig naar behoren werkt. Deze broker heeft enig educatief materiaal beschikbaar voor de beginners. Er zijn blogs die je kunt volgen, en de dagelijkse marktoverzichten beschrijven in beginnersbegrippen hoe de markt ervoor staat. Op de website is duidelijk beschreven hoe alle functies van het platform werken. Het handelsplatform biedt voldoende analyse materiaal voor de meeste beleggers en is gebruiksvriendelijk. eToro wordt ook aangeboden in het Nederlands, de support is echter wel Engelstalig.

 

eToro CopyTrading

Bij eToro wordt beleggen makkelijk gemaakt door simpelweg andere beleggers, te kopiëren of in vooraf ingestelde porfolio’s te investeren. Er zijn twee verschillende CopyTrading functies:

  • CopyTrader: met CopyTrader kun je transacties van andere beleggers automatisch in realtime kopiëren. Als je een belegger bent die vaak wordt gekopieerd, dan kun je deelnemen aan het Popular-Investor programma, waarin je een mooi extra bedrag kunt verdienen.
  • Top Trader CopyPortfolios: deze portfolio’s omvatten de beleggingsportefeuilles van best presterende en meest stabiele beleggers op eToro, geselecteerd op basis van de strategie van de CopyPortfolio. Dit kan bijvoorbeeld een portfolio zijn dat gericht is op alleen toppresterende aandelenbeleggers op de lange termijn. Deze portefeuille kan een hoog rendement opleveren, maar er zijn ook hoge risico’s aan verbonden.
  • Market CopyPortfolios: deze portfolio’s bestaan uit een selecte combinatie van CFD-aandelen, grondstoffen of ETF’s, volgens een vooraf bepaald thema. Ze worden dus niet samengesteld op basis van handelaren, maar alleen uit financiële activa.

CopyPortfolio’s zijn erop gericht om risico’s op de lange termijn te minimaliseren, en een beter rendement te behalen door een meer gespreide portefeuille aan te houden. Wanneer je kiest voor een portfolio, dan beheert eToro je investering met de gekozen strategie. Dit gebeurt met verschillende beleggingsproducten, zodat de risico’s zoveel mogelijk worden beperkt. De minimale investering is $5.000, zodat eToro voldoende posities kan openen om risico’s te spreiden. Je kunt de investeringen op elk gewenst moment beëindigen. Het voordeel is dat je hier geen transactie- of beheerskosten betaalt. Je betaalt alleen voor de spreads. Klik hier voor meer informatie over de CopyPortfolios. In de onderstaande afbeelding zie je verschillende Market CopyPortfolios. Rendementen en risiconiveaus worden ook weergegeven.

Alleen voor illustratieve doeleinden

eToro tarieven

Commissies aandelen

Zoals hierboven al benoemd is handelen in aandelen gratis. Je betaalt echter wel 0,5% conversie/stortingskosten. Beleggen in aandelen is redelijk goedkoop in vergelijking met andere brokers, zolang je niet te vaak geld wilt opnemen wat $5 kost. Hieronder kun je de tarieven van andere aandelenbrokers vergelijken met die van eToro. Bekijk voor een complete tarievenvergelijking van alle aandelen brokers de vergelijkingspagina.

Aankoop:

Aandeel €1.000

Aandelen €10.000

Service fee €10.000

eToro

€0

€0

€0

Easybroker

€3

€8

€0

DEGIRO

€3

€3

€0

FXFlat

€1,90

€9

€0

Saxo Green

€8

€15

€4,50 p/m

Spreads voor CFD’s

Bij eToro liggen de spreads op een gemiddeld tot hoog niveau. Hieronder worden de kosten van een aantal gangbare transacties bij verschillende CFD brokers weergegeven. Het gaat om long 20:1 CFD en 30:1 forex posities die voor 1 week zijn aangehouden. Voor een complete kostenvergelijking kun je de vergelijkingspagina bekijken.

Aankoop:

€2.000 Apple CFD

€2.000 Europe 50 Index CFD

€20.000 EUR/USD

eToro

€6,20

€3,10

€15

FXFlat

€1,80

€1,80

€20

NAGA

€4

€0,40

€9,20

XM

€6,50

€3

€16,30

Plus500

€13

€3,10

€17,50

Tarieven cryptovaluta

De transactiekosten zijn gemiddeld in vergelijking met andere crypto brokers. De transactiekosten voor bitcoins en altcoins zijn 1% over het belegde bedrag. Deze commissie is al bij de koop- of verkoopprijs ingerekend. Hieronder zie je de kosten voor drie standaardtransacties bij verschillende brokers. Bekijk de vergelijkingspagina voor een complete tarievenvergelijking van alle brokers.

Aankoop:

Bitcoin €1.000

Bitcoin €10.000

Ethereum €1.000

eToro

€10

€100

€10

Bitvavo

€2,50

€25

€2,50

Finst

€1,50

€15

€1,50

BLOX

€10

€100

€10

Binance

€1

€10

€1

Overige kosten

De minimale storting bedraagt €50. Bij het storten en opnemen van geld betaal je 0,5% conversiekosten. De valuta van eToro is in dollar, en voor een omrekening van euro naar dollar en andersom moeten dus kosten betaalt worden. Voor de conversie van €1000 euro naar USD betaal je ongeveer €5. Naast conversiekosten betaal je ook opnamekosten van 5$ als je geld van je account wilt opnemen. Wanneer je voor langer dan een jaar inactief bent, wordt er $10/maand in rekening gebracht. Dit bedrag wordt afgeschreven van het eventueel beschikbare saldo.

 

Demo-account

eToro geeft de mogelijkheid tot gebruik van een gratis demo-account die exact hetzelfde werkt als de échte modus. Alleen het geld dat je inzet is virtueel. Je krijgt een oefentegoed van $100.000.

76% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s

Betaalmethodes eToro

Je kan op veel verschillende manieren geld storten bij eToro. Je kan met iDEAL, creditcard, PayPal, Neteller, Skrill, Klarna en bankoverschrijving betalen.

eToro klantenservice

De klantenservice van eToro is helaas alleen via support tickets in het handelsplatform te bereiken. Op de website is wel een uitgebreid helpcentrum beschikbaar waar je meestal goed geholpen wordt bij de FAQ. Klik hier om contact op te nemen met de klantenservice.

Samenvatting

Door het social trading netwerk en het grote aanbod educatieve materiaal is eToro de ideale broker voor beginners. Voor zeer ervaren beleggers biedt eToro echter ook mogelijkheden zoals het betaald worden voor het zijn van een ‘Popular Investor‘. Dankzij de innovative CopyPortfolo’s en de gratis commissie op aandelen, is deze broker mogelijk ook voor aandelen brokers interessant.

per jaar*
Score 4,3/5
0

Aantal klanten: 29.000.000

Geldgarantie: €20.000

Effecten uitgeleend: Ja

Trustpilot score: 4,4/5

Minimum storting: €50

76% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s

Tarieven

Aandelen

Opties

Turbo’s

Futures

Fondsen

ETF’s

Service fee

5/5 sterren

€0

X

X

X

X

€0

€0

Klantenservice

Gebruiksgemak

Platform functies

4/5

5/5

4,5/5

76% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s

*Geschatte jaarlijkse kosten bij €10.000 eenmalige inleg en €100 maandelijkse inleg.

Vergelijk eToro met andere aandelen brokers

Gebruik de pagina met vergelijkingstabellen om eToro snel te vergelijken met andere aandelen brokers. Etoro is als enige van de vier een broker met een sociaal handelsplatform waar je andere beleggers kunt volgen en kopiëren. De tarieven zijn erg laag. Etoro promoot met het commissievrij handelen van aandelen. In de realiteit betaal je echter 0,5% conversiekosten om je geldstorting te converteren van euro naar dollar, de standaard munteenheid op eToro.

76% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s

Vergelijk eToro met andere CFD brokers

Gebruik de pagina met vergelijkingstabellen om eToro snel te vergelijken met andere CFD brokers. Etoro is als NAGA een broker met een sociaal handelsplatform waar je andere beleggers kunt volgen. Etoro biedt echter niet de mogelijkheid tot gebruik van een MetaTrader platform, terwijl NAGA dat wel doet. Het handelsaanbod is prima en de tarieven zijn gemiddeld. Een nadeel is dat je ongeveer 0,5% conversiekosten en 5$ betaalt voor elke geldopname van je eToro rekening.

76% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s

Vergelijk eToro met andere crypto brokers

Gebruik de pagina met vergelijkingstabellen om eToro snel te vergelijken met andere crypto brokers. De transactiekosten liggen met 1% voor Bitcoin op hetzelfde niveau als BLOX. BUX Zero en vooral Bitvavo zijn een stuk goedkoper. eToro heet verreweg de meeste gebruikers omdat je er ook kunt beleggen in aandelen en CFD’S. De Trustpilot score is met 4,4/5 bovengemiddeld hoog.

CFD’s zijn complexe instrumenten en lopen een hoog risico om snel geld te verliezen als gevolg van een hefboom. 74-89% van de retailbeleggers verliest geld met handelen in CFD’s. Je moet nagaan of je begrijpt hoe CFD’s werken en of je je het hoge risico op verlies kunt permitteren.

eToro is a multi-asset platform that offers investments in stocks and crypto assets as well as trading CFDs.

Please note that CFDs are complex instruments and, due to the leverage effect, carry a high risk of losing money quickly. 76% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money.

Past performance is not an indication of future results. The trading history shown is less than 5 complete years and may not be sufficient as a basis for an investment decision.

Copy Trading is a portfolio management service provided by eToro (Europe) Ltd., which is automated and regulated by the Cyprus Securities and Exchange Commission.

Cryptoassets are volatile instruments that can fluctuate greatly in a very short time and are therefore not suitable for all investors. Unlike CFDs, trading in crypto assets is not regulated and is therefore not monitored by any EU regulatory framework.