MEXEM Review

MEXEM is een geavanceerd platform met een zeer groot aantal beleggingsproducten

Inhoud

 

Introductie

MEXEM werd opgericht in 1986 en sindsdien is het uitgegroeid tot een van ’s werelds grootste internationale brokers. Sinds 2018 is deze broker actief in de Benelux en staat bekend om zijn geavanceerde handelsplatform, ruime handelsaanbod en lage tarieven. Tevens is deze broker in 2020 en 2021 door beleggen.com en Beleggers Belangen uitgeroepen tot beste broker. Lees deze review om erachter te komen of deze ervaren broker bij jou past.

 

Doelgroep MEXEM

Door het geavanceerde handelsplatform en het ruime handelsaanbod is MEXEM vooral geliefd bij de actieve en ervaren belegger. Als je als beginnend belegger aan de slag wilt bij deze broker, neem dan even de tijd om de werking van het platform onder de knie te krijgen.

Klantervaringen en reviews

MEXEM krijgt op Trustpilot een uitstekende score van 4,3 uit 5 sterren. Klanten zijn tevreden over de lage kosten en de vele functies van het platform.

Er is echter ook kritiek. De klantenservice lijkt lastig te bereiken en het blijkt ingewikkeld te zijn om geld terug te storten op je rekening. MEXEM reageert op lang niet alle beoordelingen.

Is MEXEM betrouwbaar?

MEXEM valt onder EU-regulering en staat geregistreerd in het AFM register en wordt gereguleerd door de CySEC. Bij faillissement ben je standaard verzekerd tot 90% van het verloren bedrag tot een maximum van €20.000. Bekijk de vergelijkingspagina om de betrouwbaarheid van MEXEM te vergelijken met andere brokers.

 

Beleggingsproducten

Je kunt handelen in aandelen, ETF’s, opties, fondsen, valuta, futures, obligaties, turbo’s en grondstoffen. Bij deze broker kun je op meer dan 135 beurzen handelen in 33 landen. Het productaanbod is zeer ruim.

 

Gebruiksvriendelijkheid van het handelsplatform

Volgens vakblad Barron’s is het handelsplatform van MEXEM al voor de 8e keer op rij bekroond tot beste platform ter wereld. Dit beleggingsplatform heet het Traders Workstation (TWS) en is ontworpen door en voor beleggers. Het Traders Workstation is alleen te bedienen met een computer. Op het platform kun je makkelijk analyses en rapporten laten maken voor de juiste beleggingsbeslissing. Enkele bijzonderheden zijn:

  • TWS Mozaïk: met deze tool krijg je in één enkele, aanpasbare werkruimte snelle toegang tot uitgebreide handels-, orderbeheer-, grafiek-, watchlist- en portfoliotools.
  • Onderzoek, nieuws en marktdata: krijg real-time toegang tot uitgebreid nieuws, onderzoek, fundamentals en marktdata.
  • Real-time Monitoring: bekijk op elk gewenst moment de actuele status van je account.
  • MEXEM Order Types en Algos: Trader Workstation biedt toegang tot een grote hoeveelheid van meer dan 100 ordertypes en algoritmes.
  • Risk Management: deze unieke en geavanceerde risico-evaluatietechnologie helpt risico’s in de dynamische markt te beheren. Het geeft aan hoeveel risico je loopt met je huidige beleggingsportefeuille zodat je veilig kunt inspelen op marktveranderingen.
  • SmartRouting Software: “De gratis SmartRouting Software zoekt constant naar de beste prijzen die beschikbaar zijn op het moment van je order. Zodra de voordeligste prijs is gevonden zal het systeem je order automatisch uitvoeren.
  • Paper Trading: hiermee kun je je handelsvaardigheden oefenen in een gesimuleerde handelsomgeving zonder dat je echt geld gebruikt.
  • API For Developers: ontwerp je eigen handelsapplicatie in Excel, C++, Posic C ++, Visual Basic, Java etc. met de APIworkspace van MEXEM. de API-koppeling wordt tot stand gebracht met het handelsprogramma TWS.

Naast beleggen met het TWS op desktop kun je gebruik maken van een mobiele app. Deze app heeft een hoge score van 4,5/5 in de Play Store en biedt alles wat je nodig hebt om onderweg te beleggen. Je kunt gebruikmaken van geavanceerde ordertypes, tools, uitgebreide rapporten en onderzoeksmogelijkheden.

Bij MEXEM zelf heb je geen educatie, echter wordt dit wel via een externe aanbieder aangeboden. Voor beginnende beleggers is er support beschikbaar van de persoonlijke relatiemanager zoals o.a. rondleiding platform, video’s, webinars & seminars. Daarnaast is MEXEM aangesloten bij KIFID waardoor je altijd goede hulp hebt bij klachten.

 

MEXEM tarieven

MEXEM is een van de goedkoopste brokers van Nederland. Zowel kleine als grote orders zijn goedkoop met transactiekosten van 0,06% met een minimum van €1,80 per order. Beleggen in fondsen is wel iets duurder met 0,1% transactiekosten met een minimum van €5. Hieronder zijn de transactiekosten en service fee voor twee standaardtransacties bij MEXEM vergeleken met andere brokers. Bekijk de vergelijkingspagina voor een complete tarievenvergelijking.

Aankoop:

Aandeel €1.000

Aandelen €10.000

Service fee €10.000

MEXEM

€1,80

€6

€0

DEGIRO

€3

€3

€0

Easybroker

€3

€8

€0

Freedom24

€2

€2

€0

Saxo Green

€8

€15

€4,50 p/m

Betaalmethodes MEXEM

Je kunt alleen geld overmaken naar MEXEM door middel van SEPA bankoverschrijving. Geldopnames werken op dezelfde manier. Hierdoor duurt het vaak langer voordat geld gestort of teruggestort is dan met bijvoorbeeld iDEAL.

MEXEM klantenservice

De klantenservice van MEXEM is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 8.30 uur tot 20.00 uur. Op vrijdag sluit de klantenservice al om 17.30 uur. Je kunt ook contact opnemen met een support ticket. Klik hier om contact op te nemen met de klantenservice.

Samenvatting

Door de vele functies van het platform, de lage tarieven en het zeer ruime handelsaanbod is MEXEM vooral geschikt voor de actieve en ervaren belegger. Beginnende beleggers hebben enige tijd nodig om het handelsplatform te leren kennen. Kortom is MEXEM een broker waar het je aan vrijwel niks ontbreekt.

per jaar*
Score 4,5/5
0

Aantal klanten: Onbekend

Geldgarantie: €20.000

Effecten uitgeleend: Nee

Trustpilot score: 4,3/5

Minimum storting: €1

Tarieven

Aandelen

Opties

Turbo’s

Futures

Fondsen

ETF’s

Service fee

5/5 sterren

0,06% min.€1,80

€1,80

0,2% min. €5

€1,80

0,1% min. €5

0,06% min.€1,80

€0

Klantenservice

Gebruiksgemak

Platform functies

5/5

3/5

5/5

*Geschatte jaarlijkse kosten bij €10.000 eenmalige inleg en €100 maandelijkse inleg.

Vergelijk MEXEM met andere brokers

Gebruik de pagina met vergelijkingstabellen om MEXEM snel te vergelijken met andere brokers. De verwachte jaarlijkse kosten zijn met €55 prima. Deze broker rekent lage minimum tarieven voor beleggen in aandelen en ETF’s en rekent geen service kosten. MEXEM scoort echter lager op gebruiksvriendelijkheid.

Beleggen kent risico’s. U kunt uw inleg verliezen.