CORUM Review

Bij CORUM kun je beleggen in een vastgoedfonds vanaf €195

Inhoud

 

Introductie

Sinds 2011 is CORUM Asset Management TBD actief in het aanbieden van vastgoedfondsen. CORUM heeft vestigingen in Parijs (het hoofdkantoor), Amsterdam, Wenen, Londen, Dublin, Lissabon, Genève en Singapore. Met ruim 3 miljard euro aan activa onder beheer is CORUM in 13 jaar tijd uitgegroeid tot een van de marktleiders op het gebied van investeringsoplossingen.

CORUM biedt met haar award-winning open-end fondsen een unieke manier van beleggen in vastgoed aan. CORUM zegt hun risico te spreiden en heeft sinds 2012 een bewezen track record opgebouwd. De strenge regels van de AMF (Franse AFM) op vastgoedfondsen dragen bij aan een laag vreemd vermogen in de fondsen.

Verwacht jaarrendement
0 %
Gefinancierde projecten
0
Geïnvesteerd kapitaal
0 mljrd

Naast de spreiding van vastgoed in 6 verschillende sectoren en 16 landen hebben de vastgoedfondsen van CORUM ruim 46.000 aandeelhouders. Met een beheerd vermogen van meer dan €3 miljard claimt CORUM dat dit het ideale recept is om de fondsen stabiel te laten groeien. CORUM onderscheidt zich op een drietal zaken van andere spelers in de markt

  • Al vanaf €195 inleggen: vanaf €195 kun je beleggen in het CORUM XL vastgoedfonds. Nergens anders kun je beleggen in vastgoed met zo’n lage minimuminleg. Hierdoor wordt investeren in vastgoed voor iedereen toegankelijk.
  • Periodiek beleggen in vastgoed: vanaf €50 per maand kun je bij CORUM periodiek beleggen in vastgoed. Zo kun je op eigen tempo een vastgoedportefeuille opbouwen. Er moet wel tenminste één aandeel worden afgenomen.
  • Maandelijkse uitbetaling dividend: in tegenstelling tot bij concurrenten kun je je dividend maandelijks laten uitbetalen. Ook kun je ervoor kiezen om het rendement te laten herbeleggen. De maandelijkse uitbetaling is bij SynVest ook mogelijk, maar dan moet je wel minimaal €5.000 belegt hebben.

 

Doelgroep

De doelgroep voor CORUM zijn mensen die hun spaargeld willen spreiden om risico’s te verminderen en daarbij een bovengemiddeld rendement willen behalen. De doelgroep voor CORUM is door hun internationale orientatie en lage minimum inleg erg breed.

Klantervaringen en reviews

CORUM heeft een prima beoordeling op Trustpilot van 3,4/5 sterren. Dit is wel de laagste beoordeling in vergelijking met andere vastgoedbrokers. Er zijn ook slechts 8 reviews te vinden.

Waarin kun je bij CORUM beleggen

De doelgroep voor CORUM zijn mensen die hun spaargeld willen spreiden om risico’s te verminderen en daarbij een bovengemiddeld rendement willen behalen. De doelgroep voor CORUM is door hun internationale orientatie en lage minimum inleg erg breed

  • CORUM Origin: het CORUM Origin vastgoedfonds ontving de afgelopen drie jaar het prestigieuze Le Particulier Award voor beste vastgoedfonds. CORUM Origin heeft een minimale inleg van €1.135 en een direct rendement doelstelling van 6,6%. Bij deelname aan dit fonds beleg je in vastgoed in de eurozone.
  • CORUM XL: dit vastgoedfonds is door Le Particulier uitgeroepen tot meest veelbelovende vastgoedfonds van 2019. Met een minimum inleg van €195 beleg je in vastgoed wereldwijd. Dit fonds heeft een direct rendement doelstelling van 5% en een effectief rendementsdoelstelling van 10% over 10 jaar.

 

Wat is de fondssamenstelling?

CORUM spreidt de risico’s door te beleggen in verschillende sectoren. Dit verschilt per fonds:

Beleggen in vastgoed...

 

Hoe werkt beleggen bij CORUM?

Nadat je een van de twee fondsen hebt gekozen, of misschien wel beide, kun je geld gaan verdienen op je belegging. Doordat je bij CORUM belegt in fondsen kun je toch vastgoedeigenaar worden zonder de lasten van vastgoedbeheer en huurmanagement. Het in-house team van CORUM neemt deze zorgen op zich. Zij zorgen ervoor dat het vastgoed in optimale staat is en er een lange termijn relatie met de huurders wordt opgebouwd. 

Nadat je geld is belegd wordt er dividend opgebouwd. Dit dividend kun je maandelijks laten uitkeren of herbeleggen. Wanneer je besluit uit het fonds te stappen, kun je dit op twee manieren doen:

  • De verkoop van de aandelen (overdracht) zonder tussenkomst van CORUM. CORUM kan de doorverkoop van aandelen ook niet garanderen. Je moet dus zelf een koper zien te vinden, en zelf de formaliteiten regelen.
  • Het terugverkopen van de aandelen aan CORUM. Hieraan zitten natuurlijk kosten verbonden. Op beide fondsen bedragen deze kosten ongeveer 12% per aandeel.
 

Verschil CORUM met traditioneel vastgoedbeleggen

Bij CORUM beleg je in vastgoed door middel van een fonds. Je zult dus geen (deel)eigenaar worden van een bepaald object zoals bij Exporo, maar krijgt een aandeel in het fonds. Dit fonds bevat een heel scala aan vastgoedobjecten, en jij deelt mee in de winst en het verlies van al deze objecten samen. Het mooie is dus dat risico’s gespreid worden, maar je kunt niet kiezen om te beleggen in een enkel object. Dit werkt hetzelfde als bij SynVest, waar je ook belegt in vastgoed door middel van fondsen.

 

CORUM tarieven

CORUM rekent 12% uitstapfondsen wanneer je je aandelen in een fonds verkoopt. Dit is een zeer hoog bedrag in vergelijking met andere brokers waar de percentages rond de 1% of 2% liggen. De minimum inleg is met €195 echter zeer laag en het verwachte rendement is goed. Bekijk de vergelijkingspagina voor een complete tarievenvergelijking van alle brokers.

Aankoop:

Vastgoed €1.000

Vastgoed €10.000

Service fee + fondskosten €10.000

CORUM

€12

€1200

€0

Reinvest24

€10

€100

€0

SynVest

€25

€250

€0

DEGIRO

€0 – €3,90

€0 – €3,90

€50 – €220 p/j

Samenvatting

Wil je met een zeer kleine minimum inleg beleggen in de vastgoedmarkt, dan is CORUM de juiste vastgoedbroker voor jou. Risico’s worden gespreid doordat je belegt in een fonds met daarin meerdere objecten. Je kunt kiezen uit twee fondsen, met op beide een aantrekkelijk rendement van meer dan 6%. Je hebt een maandelijkse uitkering van je dividend, en kunt dit eenvoudig herbeleggen.

historisch rendement
Score 4,4/5
0 %

Aantal klanten: 100.000

Geldgarantie: n.v.t.

Trustpilot score: 3,4/5

Minimum storting: €195

Tarieven

Transactiekosten

Fondskosten

Service fee

Aantal fondsen

4/5 sterren

12% uitstappen

€0

€0

Klantenservice

Gebruiksgemak

4,5/5

4,0/5

Vergelijk CORUM met andere brokers

Gebruik de overzichtelijke vergelijkingstabellen om CORUM snel te vergelijken met SynVest, Reinvest24 en Exporo. CORUM biedt een gemiddeld verwacht jaarrendement t.o.v. de andere vastgoedbrokers. De minimum inleg is met €195 euro wel het laagst. De kosten om uit het fonds te stappen zijn met 12% fors hoger dan bij de andere brokers. Het is een internationaal georiënteerde broker met vastgoed wereldwijd. SynVest en Exporo zijn alleen actief in Nederland en Duitsland, terwijl Reinvest24 vooral in Oost-Europa actief is.

historisch rendement
Score 4,4/5
0 %

Aantal klanten: 100.000

Geldgarantie: n.v.t.

Trustpilot score: 3,4/5

Minimum storting: €195

Tarieven

Transactiekosten

Fondskosten

Servicefee

Fondsen

4/5

12%uitstappen

€0

€0

Klantenservice

Gebruiksgemak

4,5/5

4,0/5

historisch rendement
Score 4,6/5
0 %

Aantal klanten: 14.000

Geldgarantie: n.v.t.

Trustpilot score: 3,6/5

Minimum storting: €2.500

Tarieven

Transactiekosten

Fondskosten

Servicefee

Fondsen

4,5/5

2,5%uitstappen

€0

€0

Klantenservice

Gebruiksgemak

4,5/5

4,5/5

historisch rendement
Score 4,2/5
0 %

Aantal klanten: 21.000

Geldgarantie: n.v.t.

Trustpilot score: 4/5

Minimum storting: €100

Tarieven

Transactiekosten

Fondskosten

Servicefee

Fondsen

4,5/5

1%uitstappen

n.v.t.

€0

90.objecten

Klantenservice

Gebruiksgemak

4,0/5

5,0/5

historisch rendement
Score 3,8/5
0 %

Aantal klanten: 34.000

Geldgarantie: n.v.t.

Trustpilot score: 3,8/5

Minimum storting: €500

Tarieven

Transactiekosten

Fondskosten

Servicefee

Fondsen

4,5/5

Onbekend

n.v.t.

€0

550.objecten

Klantenservice

Gebruiksgemak

4,0/5

3,5/5