Aandelen brokers vergelijken

Je wilt beginnen met beleggen in aandelen of ETF's maar weet niet bij welke broker. Of je wilt overstappen naar een betere broker, omdat je huidige broker niet voldoet aan je wensen. Bij BesteBroker.nl ben je op de juiste plek.

Vergelijk alle aandelen brokers op kosten, productaanbod, beleggingsplatform, veiligheid en meer. Kies met zekerheid de beste broker voor jou!
0
per jaar*
Score 4,6/5

Tarief aandeel: 0,08% min. €3

Service fee: €0

 • Klantenservice 4,5/5
 • Gebruiksgemak 4/5
 • Platform functies 4,5/5
0
per jaar*
Score 4,6/5

Tarief aandeel: €3

Service fee: €0

 • Klantenservice 4/5
 • Gebruiksgemak 4,2/5
 • Platform functies 5/5
0
per jaar*
Score 4,3/5

Tarief aandeel: €0

Service fee: €0

 • Klantenservice 4/5
 • Gebruiksgemak 5/5
 • Platform functies 4,5/5

76% van de beleggers verliest geld

Top 3 beste aandelen brokers

DEGIRO, eToro en Easybroker zijn de drie beste brokers voor actief beleggen in aandelen & ETF's.

DEGIRO en eToro blinken uit in gebruiksgemak terwijl Easybroker juist een geavanceerd platform heeft. Bij alle drie de brokers zijn de kosten laag.

Beleggers verschillen en hebben hun eigen voorkeuren. Daarom worden hieronder alle brokers op andere belangrijke punten vergeleken. Bekijk de vergelijkingstabellen om alle brokers naast elkaar te vergelijken.

*Geschatte jaarlijkse kosten bij €10.000 eenmalige inleg en €100 maandelijkse inleg.

1. DEGIRO beleggen

DEGIRO is de beste allround broker voor het kopen van aandelen & ETF’s. Het is een betrouwbare Europese aandelen broker met jarenlange ervaring in de beleggingswereld. DEGIRO is een goedkope broker omdat je slechts €3 transactiekosten betaalt. Het maakt niet uit hoe groot de transactie is. Met de DEGIRO kernselectie ETF’s kun je zelfs gratis in ETF’s beleggen. DEGIRO rekent geen service fee of bewaarloon. Je betaalt wel €2,50 per beurs per jaar waarop je handelt.

Bij DEGIRO kun je kiezen uit veel beleggingsproducten. Je kunt aandelen kopen op 31 beurzen. Daarnaast kun je beleggen in beleggingsfondsen, obligaties, ETF’s, opties, futures, turbo’s en grondstoffen. Het beleggingsplatform van DEGIRO is geschikt voor beginnende en ervaren beleggers. beginnende beleggers maken eenvoudig gebruik van de DEGIRO mobiele app. Ervaren beleggers hebben toegang tot meerdere technische en fundamentele analyse mogelijkheden in de webtrader.

Lees de DEGIRO review om erachter te komen of DEGIRO de beste broker is voor jou. Of bezoek de website van DEGIRO.

 

2. eToro

Etoro is de beste broker voor beginnende beleggers. Bij eToro kun je geld beleggen op een overzichtelijk en gebruiksvriendelijk beleggingsplatform en mobiele app. De kosten zijn laag omdat je geen transactiekosten en service fee betaalt. Wel betaal je 0,5% stortingskosten om het bedrag in euro om te zetten naar de standaardvaluta van eToro, de Amerikaanse dollar (USD).

Uniek bij eToro is dat je andere meer ervaren beleggers kunt volgen en kopiëren met eToro CopyTrading. Zo hoef je zelf geen uitgebreid marktonderzoek te doen. Ook kun je bij eToro eerst oefenen met een demo-account om erachter te komen of deze broker bij jou past. Bij eToro kun je beleggen in meer dan 3.000 aandelen en 300 ETF’s. De populairste aandelen zijn terug te vinden in het productaanbod, maar ervaren beleggers zullen enige producten missen. Wel kun je bij eToro handelen in CFD’s en je kunt cryptovaluta kopen.

Lees de eToro review om erachter te komen of eToro bij jou past, of bezoek de website van eToro.

 

3. Easybroker

Easybroker is vooral geschikt voor ervaren beleggers dankzij het grote productaanbod en het geavanceerde handelsplatform. Ook beginnende beleggers kunnen handelen op het meer gebruiksvriendelijke web-based platform of de mobiele app. Voor aandelen en ETF’s betaal je 0,08% transactiekosten met een minimum van €3, wat iets duurder is dan DEGIRO. Je betaalt geen service fee of bewaarkosten.

Bij Easybroker kun je op meer dan 100 beurzen aandelen en ETF’s kopen. Daarnaast kun je beleggen in een uitgebreid aanbod van fondsen, obligaties, opties, futures, turbo’s, grondstoffen, CFD’s en forex. Ervaren beleggers komen dus niks tekort. Bij Easybroker kun je handelen met het bekende Trader Workstation (TWS). Op dit geavanceerde handelsplatform voer je ingewikkelde analyses uit en zijn er verschillende tools beschikbaar voor technische analyses en marktscanners.
 
Lees de Easybroker review om erachter te komen of Easybroker de beste broker voor jou is, of bezoek de website van Easybroker.
 

970x250

 

Hoe begin je met beleggen in aandelen & ETF’s?

Je hebt er dus voor gekozen om actief te beleggen in aandelen en ETF’s. Om te beleggen in aandelen en ETF’s heb je enige marktkennis nodig zodat je geen grote risico’s neemt. Beleggen in beleggingsfondsen is geschikt voor beginnende beleggers die met weinig risico willen beleggen zonder marktkennis. Vergelijk hier brokers waarmee je passief kunt beleggen in beleggingsfondsen.

Beleggen in aandelen kan via een bank of een broker. Het is bijna altijd gunstiger om geld te investeren via een online broker dan bij een bank. De tarieven bij brokers zijn lager, en het productaanbod is groter.

Je moet dus een account aanmaken bij een online broker voordat je kunt starten met beleggen. Bij het aanmaken van een account vul je je persoonlijke gegevens in en verifieer je je identiteit. Vervolgens kun je geld storten en orders plaatsen. De broker voert de orders dan vaak tegen een vergoeding uit op de beurs. Nadat de order is uitgevoerd ben je eigenaar van het aangekochte aandeel.

 

Hoe kies je de beste broker?

Bij het kiezen van de beste aandelen broker is het eerst van belang dat je nagaat wat je wensen zijn. Uiteindelijk wil je een broker vinden die het best aansluit op jouw wensen. BesteBrokers.nl heeft op deze pagina een uitgebreide broker vergelijking gemaakt om brokers te vergelijken op beleggingsproducten, beleggingsplatform, kosten, veiligheid, betrouwbaarheid, gebruiksgemak en meer. Zo kies je met zekerheid de beste broker voor jou!

 

Hoe vergelijk je aandelen brokers?

Op deze pagina zijn alle aandelen brokers uitgebreid vergeleken op kosten, veiligheid & betrouwbaarheid, beleggingsplatform, productaanbod en meer. Bekijk de vergelijkingstabellen om de aandelen brokers te vergelijken op alle overige punten, zoals stortingsmogelijkheden.

Kosten en tarieven vergelijken

Vergelijk de transactiekosten en service fee van alle aandelen brokers. De meeste brokers rekenen transactiekosten die je betaalt bij het aan- en verkopen van aandelen.

Bij sommige aandelen brokers betaal je een service fee of bewaarloon. Dit is vaak een bepaald percentage over je belegde vermogen.

Bij sommige brokers betaal je geen transactiekosten of service fee. Bij deze brokers betaal je echter wel stortingskosten of andere verborgen kosten. Kies de broker die in jou situatie het voordeligst is.

Veiligheid en betrouwbaarheid

Het is belangrijk om je geld te beleggen bij een veilige en betrouwbare broker. In onze broker vergelijking zijn ook buitenlandse brokers geselecteerd die mogelijk onder andere regelgeving vallen. Zorg ervoor dat je een broker kiest die voldoet aan je veiligheidseisen.

Daarnaast zijn de Trustpilot scores van alle aandelen brokers met elkaar vergeleken. Zo kun je snel de klanttevredenheid van brokers vergelijken.

Beleggingsplatform

Wij hebben beleggingsplatformen gesorteerd op gebruiksvriendelijkheid en geavanceerde analyse mogelijkheden.

Kies een gebruiksvriendelijk handelsplatform als je gaat beginnen met beleggen. Als je een ervaren belegger bent moet je een beleggingsplatform kiezen met verschillende analysemogelijkheden voor technische en fundamentele analyse.

Daarnaast zijn de Play Store scores van de mobiele apps van de brokers met elkaar vergeleken.

Productaanbod

Op deze pagina krijg je snel inzicht in het aantal beurzen waarop je via de brokers kunt beleggen. Bij vrijwel elke broker zijn de populairste aandelen terug te vinden in het assortiment. Als je in wat minder bekende aandelen en ETF's wilt beleggen, kies dan een broker met toegang tot een groot aantal beurzen.

Bij een aantal brokers kun je ook beleggen in opties, fondsen, obligaties, futures, turbo's en grondstoffen. Bij sommige aandelen brokers kun je zelfs beleggen in CFD's of cryptovaluta.

Promoties en aanbiedingen

Vaak maken aandelen brokers gebruik van aantrekkelijke acties en kortingen om extra klanten te trekken. Dit doen ze door het aanbieden van gratis transactietegoeden, of soms zelfs door cashback acties. Alle actuele acties worden altijd hieronder weergegeven.

Transactiekosten en service fee

Het is belangrijk om naar de hoogte van de transactiekosten te kijken als je regelmatig belegt. Transactiekosten maak je bij de aan- en verkoop van aandelen.

Beleg je slechts een paar keer per jaar? Dan is het extra belangrijk om ook te kijken naar de service fee. De service fee of het bewaarloon is vaak een bepaald percentage over je belegde vermogen per maand, maar kan ook een vast bedrag zijn.

Kosten vergelijking

Hieronder zijn de tarieven van alle aandelen brokers met elkaar vergeleken zodat je snel kunt zien wat de goedkoopste broker is, en welke broker juist erg duur is. Je kunt zien wat de transactiekosten zijn bij twee gangbare aandelentransacties (€1.000 en €10.000).

Daarnaast wordt de service fee of het bewaarloon van alle geselecteerde aandelen brokers weergegeven.

Hieronder wordt beschreven welke brokers verborgen kosten hanteren.

Broker tarieven vergelijken

Kosten vergelijken aandelen brokers

Aandelen
broker

Freestoxx

eToro

NAGA

Scalable Capital

Trade Republic

Freedom24

MEXEM

FXFlat

DEGIRO

Easybroker

BUX Zero

LYNX

ING

ABN Amro

Rabobank

Saxo Green

Saxo Blue

Saxo Black

Aandelen
€1.000

€0

€0

€0,99

€0,99

€1

€2

€1,80

€1,90

€3

€3

€2,80

€6

€2

€4,40

€5,50

€8

€7

€6

Aandelen
€10.000

€0

€0

€0,99

€0,99

€1

€2

€6

€9

€3

€8

€10

€6

€11

€8

€10

€15

€10

€10

Service fee
€10.000

€0

€0

€0

€0

€0

€0

€0

€0

€0

€0

€2,99 p/m

€0

€3,70 p/m

€5,70 p/m

€3,70 p/m

€4,50 p/m

€9,75 p/m

€26,50 p/m

Transactiekosten aandeel

€0

€0

€0,99

€0 – €0,99

€1

€0,02 min. €2

0,06% min. €1,80

0,09% min. €1,90

€3

0,08% min. €3

€0 – €1,99 + 0,08%

0,06% min. €6

€1 + 0,1%

€4 + 0,04%

€5 + 0,05%

0,15% min. €8

0,1% min. €7

0,1% min. €6

Service
fee

€0 – €13 p/m

€0

€0

€0 – €4,99 p/m

€0

€0 – €200 p/m

€0

€0

€0

€0

€2,99 p/m

€0

€20 + 0,24% p/j

€4 + 0,2% p/j

€20 + 0,24% p/j

€3,50 + 0,01% p/m

€8,25 + 0,015% p/m

€25 + 0,015% p/m

Wat is de goedkoopste broker?

Freestoxx & eToro

Freestoxx en eToro lijken de goedkoopste brokers met €0 en €0,99 transactiekosten. Echter betaal je bij Freestoxx en eToro respectievelijk 0,3% en 0,5% conversiekosten wanneer je geld stort in EURO. Je kunt gratis aandelen en ETF’s kopen als het geld eenmaal is omgezet naar USD.

DEGIRO, MEXEM, FXFlat & Easybroker

MEXEM, DEGIRO, FXFlat en Easybroker hebben lage transactiekosten en gratis service fee. Deze brokers zijn op alle vlakken goedkoop. Bij DEGIRO kun je met de ETF kernselectie zelfs gratis investeren in bepaalde ETF’s.

Scalable Capital & Freedom 24

Scalable Capital en Freedom24 zijn ook goedkope brokers met transactiekosten van €0 – €2 per order. Bij beide brokers kun je een abonnement kiezen (vanaf €2,99 p/m) waarmee je geen orderkosten meer betaalt voor een transactie. Bij Scalable Capital kun je net als bij DEGIRO gratis beleggen in bepaalde ETF’s.

Verborgen kosten & tarieven aandelen brokers

Freestoxx lijkt de goedkoopste broker met gratis transactiekosten en gratis service fee. Bij deze broker zijn er echter verborgen kosten. Je betaalt 0,3% stortingskosten bij het storten van geld in EURO. Je betaalt €9,99 p/m aansluitkosten wanneer je een maand lang geen order plaatst.

eToro is vergelijkbaar met Freestoxx. Bij eToro betaal je 0,5% stortingskosten. Ook betaal je $5 voor een geldopname. Tevens betaal je $10 p/m inactiviteitskosten als je een jaar lang inactief bent. Aan het gebruik van CopyPortfolios zitten ook kosten verbonden.

Bij NAGA betaal je net als bij eToro $5 voor een geldopname. Je betaalt €0,99 voor elke belegger die je kopieert via NAGA Autocopy. Ook betaal je met NAGA Autocopy 5% over de winst of verlies die je maakt bij het kopiëren van een andere belegger.

Bij Scalable Capital betaal je slechts €0,99 transactiekosten wanneer je geld investeert via de Gettex Beurs. Je betaalt echter €3,99 transactiekosten en 0,01% service fee met een minimum van €1,50 als je belegt via de Xetra beurs.  Je kunt er ook voor kiezen om gratis aandelen te kopen met het Prime Broker account wat €2,99 p/m kost.

Bij Trade Republic betaal je slechts €1 transactiekosten. Je betaalt echter wel 0,7% stortingskosten wanneer je geld stort met creditcard of Google Pay of Apple Pay. Ook betaal je in de avonduren (na 17:30) hogere transactiekosten omdat je buiten de openingstijden van de gereguleerde beurzen belegt. Zorg er dus voor dat je binnen de reguliere handelstijden belegt.

Bij Freedom24 betaal je €7 per geldopname.

Bij MEXEM is beleggen in fondsen relatief duur met 0,1% transactiekosten met een minimum van €5 per transactie.

Beleggen op Nederlandse beurzen is met FXFlat erg goedkoop. Beleggen op Duitse beurzen kost echter minimaal €3,90 per transactie. Ook beleggen in fondsen is duur met minimaal €4,95 per transactie.

Beleggen in Duitse aandelen kost bij DEGIRO minimaal €3,90 per transactie. Voor beleggen in effecten met een andere valuta rekent DEGIRO 0,25% valuta conversiekosten.

Bij welke brokers kun je veilig beleggen?

Betrouwbaarheid brokers vergelijken

Een van de belangrijkste punten voor het selecteren van een broker is de betrouwbaarheid. Wordt de aandelen broker goed gereguleerd en zorgt de broker goed voor zijn klanten? Om de betrouwbaarheid van brokers te vergelijken is hieronder weergegeven door welke autoriteiten de brokers gereguleerd worden. Daaronder is de Trustpilot score weergegeven. Deze score geeft een indicatie voor de behulpzaamheid van de klantenservice van brokers. Ook geeft het weer of het beleggingsplatform vaak te maken heeft met storingen en hacks.

Door welke autoriteiten worden de brokers gereguleerd?

De meeste aandelen brokers zijn geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB) en worden gecontroleerd door de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De overige brokers worden door een soortgelijke financiële controle autoriteit in een ander Europees land gecontroleerd. Zo wordt DEGIRO gereguleerd door de Duitse BaFin. Dit betekent dat de brokers aan strenge financiële regelgeving moeten voldoen.

Trustpilot score

Freedom24 heeft met 4,6/5 sterren de hoogste TrustScore. Daarna volgen NAGA, MEXEM en eToro. Daarvan heeft eToro met meer dan 17.000 reviews (11-05-2023) een indrukwekkende score van 4,3/5 sterren. Verder zijn klanten ook tevreden met de klantenservice van MEXEM, DEGIRO, Trade Republic en Easybroker die goed scoren met ongeveer 4/5 sterren. Freestoxx en BUX Zero en scoren lager met slechts 3/5 sterren.

Beleggingsplatform aandelen brokers vergelijken

Als ervaren belegger wil je graag een beleggingsplatform met voldoende mogelijkheden voor technische analyses (wat deed de koers van het bedrijf in het verleden). Daarnaast wil je voorzien worden van de nodige fundamentele analyses (de waarde en gegevens van het bedrijf zelf). Als je actief gaat beleggen in aandelen en ETF’s wil je zelf uitgebreid de ontwikkeling van de beursprijzen onderzoeken. Dit kan alleen wanneer je op het handelsplatform de beschikking hebt over geavanceerde analyse opties. 

De beginnende belegger wil juist een handelsplatform dat gebruiksvriendelijk en overzichtelijk is. Ook is het fijn om gebruik te kunnen maken van een mobiele app. Dat maakt beleggen nog laagdrempeliger. Als je start met beleggen wil je alleen de nodige informatie zien en niet doodgegooid worden met moeilijke beleggingstermen en ingewikkelde grafieken. Startende beleggers kunnen daarom beter een account aanmaken bij gebruiksvriendelijke brokers zoals BUX Zero, eToro, DEGIRO, NAGA of Trade Republic.

De verschillen in mogelijkheden van het beleggingsplatform tussen brokers zijn enorm. Zo kun je bij BUX Zero bijvoorbeeld alleen beleggen met een mobiele app zonder analyse mogelijkheden. Bij MEXEM of Easybroker kun je daarentegen gebruikmaken van een multiscreen beleggingsplatform met talloze functies.

Hieronder is weergegeven welke aandelen brokers het meest gebruiksvriendelijk zijn of welke het meest geavanceerde beleggingsplatform hebben. Daarnaast zijn de scores van de mobiele apps vergeleken. Ook kun je zien bij welke aandelen broker je gebruik kunt maken van een demo-account. Zo kun je eerst het handelsplatform uitproberen zonder dat je een definitieve brokerkeuze maakt.

 • Gebruiksvriendelijke brokers

 • eToro en NAGA hebben beide een gebruiksvriendelijke webtrader en mobiele app. Voordeel is dat je andere goed presterende beleggers kunt kopiëren waardoor je je niet meer in de markten hoeft te verdiepen.

 • Trade Republic is ook geschikt voor beginnende beleggers. Het heeft een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke app en de tarieven zijn laag. Periodiek beleggen in spaarplannen is zelfs helemaal gratis.

 • Het handelsplatform van DEGIRO is overzichtelijk en beschikt daarnaast over geavanceerde functies.

 • BUX Zero is erg geschikt voor beginnende beleggers omdat het een zeer gebruiksvriendelijke app heeft. Je kunt helaas niet gebruik maken van een desktopversie van het handelsplatform.

 • Het SaxoInvestor beleggingsplatform bij het Saxo Green account is gebruiksvriendelijk en biedt al het nodige voor de beginnende belegger.

 • Freedom24 biedt een webtrader en handige mobiele app waarmee je eenvoudig aandelen kunt kopen tegen IPO prijs.

 • Scalable Capital heeft een gebruiksvriendelijke mobiele app en een handelsplatform met leuke functies zoals de Smart Predict Order functie.

 • Brokers met geavanceerd handelsplatform

 • Bij Easybroker kun je naast de eenvoudige weergave gebruik maken van het Trader WorkStation (TWS) platform van Interactive Brokers. Het TWS biedt alle nodige functies voor ervaren beleggers.

 • Bij FXFlat kun je naast het Trader Workstation (TWS) ook gebruikmaken van het MetaTrader 4 en MetaTrader 5 platform voor de handel in derivaten en CFD's. Je kunt verschillende plugins installeren waardoor deze broker ook geschikt is voor ervaren beleggers.

 • Bij MEXEM kun je alleen gebruik maken van het geavanceerde TWS platform. Ook LYNX werkt met dit handelsplatform.

 • Het beleggingsplatform van DEGIRO is ook geavanceerd genoeg voor ervaren beleggers. Je kunt verschillende technische analyses uitvoeren en er is fundamentele analyse beschikbaar.

 • Het SaxoTraderGo of SaxoTraderPRO zijn geavanceerde handelsplatformen met een mooi uiterlijk. Het PRO platform is zelfs volledig aanpasbaar en geschikt voor daytraders.

 • Het Freestoxx handelsplatform is geschikt voor ervaren beleggers vanwege de vele analyse functies en charting tools. De mobiele app is daarentegen zeer overzichtelijk en geschikt voor beginnende beleggers.

Mobiel beleggen en demo-account beschikbaar?

Elke broker heeft een mobiele app waarmee je snel en makkelijk orders plaatst. Bij BUX Zero ben je zelfs verplicht om te beleggen via mobiele app. Deze broker heeft geen desktopversie van het handelsplatform beschikbaar. De aandelen brokers zijn hiernaast vergeleken op de Google Play Store score van de mobiele app.

In welke producten kan ik beleggen?

Beleggingsproducten brokers vergelijken

Er zitten grote verschillen in het aanbod beleggingsinstrumenten bij de aandelen brokers. Bijna alle brokers hebben aandelen, fondsen, obligaties en ETF’s in het productaanbod. Bij BUX Zero, eToro en Trade Republic kun je echter alleen beleggen in aandelen en ETF’s. MEXEM, FXFlat, Easybroker, LYNX en Saxo Bank hebben een zeer groot handelsaanbod met toegang tot meer dan 50 beurzen. Bij deze brokers kun je bijvoorbeeld ook beleggen in opties, turbo’s, grondstoffen en futures.

Bij DEGIRO kun je ook in zeer veel aandelen beleggen met toegang tot meer dan 30 beurzen. Freedom24, Scalable Capital en Trade Republic hebben een vergelijkbaar aanbod met toegang tot meer dan 15 beurzen. 

Etoro, NAGA, Freestoxx en BUX Zero hebben een wat kleiner productaanbod. In de tabel is het exacte productaanbod te zien. Lees de reviews of bezoek de websites van de brokers om het productaanbod in meer detail te bekijken.

Voor beginnende beleggers zal elke broker voldoende aandelen beschikbaar hebben. Zo kun je bij vrijwel elke broker beleggen in het aandeel shell, aandeel ASML, aandeel Tesla, aandeel ING, aandeel Philips, KLM aandelen en Apple aandelen. Bij bijna elke broker kun je naast aandelen ook ETF’s kopen. Bij NAGA en Freestoxx kun je echter geen ETF’s kopen.

Aandelen
broker

MEXEM

FXFlat

Easybroker

LYNX

Saxo Bank

DEGIRO

Freedom24

Scalable Capital

Trade Republic

eToro

NAGA

Freestoxx

BUX Zero

Aandelen (beurzen)

135

135

100

78

50

31

15

15

17

1

9

2

2

Fondsen
(#)

31.500

40.000

Onbekend

250

3.600

1.000

2.000

ETF’s
(#)

13.000

13.000

13.000

13.000

6.400

5.400

1.500

1.800

2.100

145

257

Obligaties
(#)

1.065.000

8.000

1.000.000

1.000.000

4.500

649

147.000

Futures (beurzen)

32

30

32

30

20

14

8

Vergelijkingstabellen aandelen brokers

Vergelijk de beste aandelen brokers snel en makkelijk met behulp van vergelijkingstabellen. De sterrenscore (1-5) geeft aan hoe goed de broker over het algemeen scoort. De brokers zijn vergeleken op de meest belangrijke punten zoals betrouwbaarheid, beleggingsplatform, tarieven, klantenservice, gebruiksgemak, betaalmogelijkheden etc. Bovenaan zijn de zwakke en sterke punten van alle aandelen brokers in een oogopslag te zien.

Beleggen kent risico’s. U kunt uw inleg verliezen.

Veelgestelde vragen aandelen brokers – FAQ

We hopen dat het met deze broker vergelijkingspagina gelukt is om de beste broker voor jou te kiezen. Bekijk de vergelijkingstabellen om alle aandelen brokers nog eens goed naast elkaar te vergelijken. Bekijk de vragen hieronder wanneer er nog iets onduidelijk is.

 

Het verschilt per persoon welke broker de beste broker van Nederland is. Beleggers hebben verschillende eisen, en de ene broker sluit beter op zijn of haar wensen aan dan de andere broker. 

Ervaren beleggers zoeken een beleggingsplatform met veel mogelijkheden, terwijl beginnende beleggers juist een gebruiksvriendelijk beleggingsplatform willen.

BUX Zero, eToro, DEGIRO, Scalable Capital, Trade Republic en Saxo Bank Green zijn aandelen brokers die geschikt zijn voor startende beleggers. Bij deze brokers kun je beleggen op gebruiksvriendelijke beleggingsplatformen en een overzichtelijke mobiele app. Ook is het voor beginnende beleggers van belang dat er voldoende eductatiemateriaal over beleggen beschikbaar is.

Het productaanbod is bij deze brokers wellicht niet zo groot maar dat maakt voor beginnende beleggers niet uit. De kosten zijn redelijk en elke broker is betrouwbaar.

MEXEM, Easybroker, FXFlat, Saxo Bank Blue en Saxo Bank Black zijn aandelen brokers die geschikt zijn voor ervaren beleggers. Bij deze brokers maak je gebruik van geavanceerde handelsplatformen en een groot productaanbod. Het is belangrijk om de tarieven van deze brokers goed te vergelijken voordat je een broker kiest. Zo zijn MEXEM en Easybroker bijvoorbeeld goedkoper dan Saxo Bank. 

Beleggingsfondsen zijn ideaal als je gespreid wilt beleggen met een stabiel rendement en weinig risico. Beleggingsfondsen kunnen bestaan uit een groot aantal aandelen of obligaties. Je belegt dus tegelijkertijd in meerdere effecten.

Aandelen lopen meer risico op verlies maar kunnen ook een hoger rendement opleveren. Het is belangrijk dat je vooraf goed onderzoekt in welke aandelen je wilt beleggen. Enige financiële kennis is dus nodig. Bij beleggen in fondsen is minder marktkennis vereist.

Beleggen houdt in dat je financiële effecten koopt van bedrijven of overheden. Deze effecten koop je via een broker op de beurs. Om effecten te kopen dien je eerst een account aan te maken bij een broker. Vervolgens kun je geld storten en orders plaatsen. De broker voert de orders uit op de beurs, waarna je automatisch eigenaar wordt van het financiële effect. Vervolgens kun je profiteren van de waardestijging van het effect, of juist geld verliezen doordat het effect in waarde daalt. Je bepaalt zelf wanneer je het effect op de beurs verkoopt.

Beleggen brengt altijd risico’s met zich mee. De aandelen die je koopt kunnen namelijk in waarde dalen, of zelfs niets meer waard worden. Wel kun je ervoor zorgen dat je zo veilig mogelijk belegt. Dit doe je door je beleggingen zoveel mogelijk te spreiden, of in effecten te beleggen die minder risico hebben op verlies.

Bij beleggen in fondsen wordt je geld gespreid belegd. Obligaties hebben minder risico op verlies omdat ze uitgegeven worden door overheden. Obligaties zijn minder conjunctuur gevoelig dan aandelen.

Een aandeel zorgt ervoor dat je mede-eigenaar wordt van een bedrijf. Het is een waardepapier die een bepaald deel van de waarde van een bedrijf vertegenwoordigt. Wanneer een bedrijf in waarde toeneemt, zal ook het aandeel in waarde toenemen. Op sommige aandelen krijg je dividend. Dit is een vorm van winstuitkering.

Een exchange-traded-fund (ETF) is een indextracker die op de beurs verhandeld wordt. Het is een beleggingsfonds dat passief beheerd wordt. het doel van een ETF is om de onderliggende beursindex zo nauwkeurig mogelijk te volgen (bron: wikipedia). ETF’s zijn minder gevoelig voor prijsschommelingen dan aandelen en lopen dus minder risico op verlies.

Gratis beleggen bestaat niet. Wel kun je een goedkope broker kiezen om de kosten voor beleggen zo laag mogelijk te houden. Een broker zal andere verborgen kosten rekenen wanneer een broker geen transactiekosten of service fee vraagt. Je moet dan bijvoorbeeld stortingskosten betalen of betalen voor een geldopname.

Het hangt van je beleggingsprofiel af welke broker voor jou het goedkoopst is. Wanneer je zeer vaak belegt met kleine bedragen, dan zoek je een broker met lage transactiekosten. Wanneer je niet vaak belegt, maar wel met een groot vermogen belegt, dan zoek je een broker met een lage service fee.

Verder maakt het ook uit in welke aandelen je belegt. Freestoxx is bijvoorbeeld veel goedkoper dan DEGIRO wanneer je uitsluitend Amerikaanse aandelen koopt. Bij DEGIRO moet je valuta conversiekosten betalen voor het omzetten van EURO naar USD.

DEGIRO en Scalable Capital zijn weer goedkoper als je veel ETF’s wilt kopen. Voor de ETF’s uit de kernselectie worden namelijk geen transactiekosten gerekend.

Over het algemeen is DEGIRIO met slechts €3 transactiekosten en geen service fee een goedkope broker. Ook MEXEM, FXFlat en Easybroker zijn niet duur.