Plus500 Review

Bij Plus500 handel je op een gebruiksvriendelijk en betrouwbaar handelsplatform in een uitgebreid CFD-aanbod

Inhoud

 

Introductie

Op het internet kom je veel negatieve reviews tegen van mensen die zich beroofd voelen door CFD broker Plus500. Wanneer je weinig verstand hebt van CFD handel, kun je makkelijk geld verliezen. Sommige Plus500 klanten maken fouten bij het handelen in CFD’s en verliezen daardoor hun inzet. Vervolgens geven ze Plus500 hiervan de schuld. Wanneer je echter wel met CFD’s weet om te gaan, dan kan Plus500 een mooie mogelijkheid bieden om met een klein vermogen in een groot aandelenkapitaal te beleggen. Dit kan door middel van een hefboom. 

Plus500 is volgens BesteBrokers.nl een van de beste brokers gespecialiseerd in CFD-handel ter wereld. Plus500 is opgericht in 2008 en is is een fintech-groep die in meer dan 50 landen wereldwijd bedrijfseigen handelsplatforms exploiteert. Plus500 heeft een notering op de Londense beurs (symbool: PLUS) en is een onderdeel van de FTSE 250-index. Plus500 heeft meer dan 24 miljoen klanten en een handelswaarde van meer dan $800 miljard. De eerste indruk is dus dat Plus500 een grote en betrouwbare broker is. Lees deze Plus500 review om de negatieve punten van Plus500 te ontdekken.

 

Doelgroep Plus500

Plus500 is de ideale broker voor de CFD belegger die behoefte heeft aan een overzichtelijk handelsplatform. Plus500 onderscheidt zich van andere CFD brokers door de intuïviteit van de webtrader en mobiele app.

Beginnende beleggers kunnen gebruikmaken van handige functies zoals +Insights en risicobeheerfuncties. Voor de niet veeleisende ervaren CFD beleggers zijn er voldoende analyse opties beschikbaar. 

Vrijwel alle populaire aandelen-CFD’s zijn in het productaanbod van Plus500 te vinden. Ook kun je beleggen in crypto-CFD’s. Met Plus500 Invest kun je tevens tegen lage commissies beleggen in (fracties van) echte aandelen. Ook kun je beleggen in Exchange Traded Options, AI Index, ESG en Impact Indices.

Klantervaringen en reviews

Klanten zijn over het algemeen positief over de gebruiksvriendelijkheid van het handelsplatform van Plus500. Plus500 krijgt op Trustpilot o.b.v. 12.000 ervaringen een gemiddelde beoordeling van 4/5 sterren wat erg goed is. Klanten vinden dat ze snel en goed geholpen worden door de Plus500 klantenservice. Ook zijn de spreads aan de lage kant en klanten vinden het fijn dat je ook in crypto-CFD’s kunt beleggen. CFD beleggen bij Plus500 is volgens veel reviews intuïtief en innovatief.

Er zijn ook genoeg negatieve Plus500 reviews te vinden van mensen die hun geld hebben verloren. Klanten klagen dat er meteen verlies wordt gemaakt na het openen van een positie. Plus500 legt vervolgens uit dat dit te maken heeft met de spread: het verschil in koop- en verkoopprijs van een CFD. Om winst te maken moet de verkoopprijs van een CFD eerst boven de koopprijs stijgen. Je moet er altijd rekening mee houden dat er risico’s zijn verbonden aan CFD-handel.

Is Plus500 veilig en betrouwbaar?

Plus500 is beveiligd door SSL en heeft een sterke beveiliging tegen hackers. Deze broker staat geregistreerd in Cyprus onder de naam Plus500CY Ltd. en wordt gereguleerd door de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC) (licentie nr. 250/14). Plus500 heeft een vergunning om Contracts For Difference (CFD’s) aan te bieden in meerdere onderliggende beleggingsproducten.

Plus500 CY Ltd. en wordt geautoriseerd en gereguleerd door de Cyprus Securities and Exchange Commission (license number 250/14). Tevens is Plus500 UK Ltd. genoteerd op de beurs van Londen. Een beursnotering geeft aan dat een broker zeer groot is en onder strenge controle staat.

Je geldtegoed is verzekerd tot €20.000 in geval van faillissement van Plus500. Je geldtegoed wordt op een afzonderlijke cliëntenbankrekening gehouden om te voldoen aan de regels van de CySEC. Dankzij de hoge Trustpilot score en de strenge controle kun je met een veilig gevoel geld storten en handelen bij Plus500. Bekijk de vergelijkingspagina om de betrouwbaarheid van Plus500 te vergelijken met andere brokers.

 

Plus500 productaanbod

Handelen in CFD’s met Plus500 CFD

Bij Plus500 kun je CFD’s handelen in meer dan 2800 financiële producten in forex, cryptovaluta, indices, grondstoffen, aandelen, opties en ETF’s met een maximale hefboom van 1:30. Ook de grote Nederlandse bedrijven zijn in het handelsaanbod te vinden. 

Bij Plus500 kun je crypto handelen met een hefboom van 1:2. Dit betekent dat je met een inleg van €100 een positie van €200 kunt openen. Je kunt CFD’s in 18 verschillende cryptovaluta kopen en verkopen. Ook kun je beleggen in de Crypto 10 Index met de 10 grootste cryptomunten.

Het CFD aanbod in de belangrijkste categorieën kun je hieronder zien.

Beleggen in aandelen met Plus500 Invest

Bij Plus500 kun je naast CFD’s beleggen in populaire echte aandelen. Je kunt kiezen uit meer dan 2700 aandelen. De populairste aandelen zoals Amazon, Apple, Microsoft en Tesla zijn ook beschikbaar. Door te beleggen in aandelen wordt je daadwerkelijk eigenaar van het waardepapier van het bedrijf. Aandelenhandel is minder risicovol dan de handel in CFD’s.

Om te beleggen in aandelen met Plus500 moet je een Invest-handelsrekening openen. Vanwege de lage commissies op aandelen is Plus500 een goed alternatief voor traditionele aandelen brokers zoals DEGIRO. Let er wel op dat het aandelen aanbod niet heel groot is en het handelsplatform mist mogelijk enkele analyse functies.

Uw kapitaal loopt risico op verlies.

Plus500 handelsplatform

Plus500 is groot geworden dankzij het overzichtelijke en intuïtieve handelsplatform. Achter het overzichtelijke handelsplatform zit interne technische expertise verscholen. Met deze technologie kan snel gereageerd worden op veranderende marktomstandigheden. Hierdoor kunnen gebruikers snel genoeg inspelen op belangrijke gebeurtenissen zoals beursgangen, cryptovaluta en opkomende bedrijven. Denk hierbij aan producenten van medische producten gebaseerd op cannabis. 

Enkele beschikbare functies van het Plus500 beleggingsplatform zijn:

 • Stop limiet: sluit de positie bij winst.
 • Stop loss: sluit de positie bij verlies.
 • Gegarandeerde stop: de positie wordt gesloten wanneer deze het ingestelde prijsniveau bereikt.
 • Trailing stop: beperk de verliezen van een positie terwijl je zoveel mogelijk winst probeert te maken.
 • E-mail & pushmeldingen op marktgebeurtenissen
 • Economische kalender: de economische kalender geeft inzicht in de mogelijke effecten van publicaties van rapporten op de markten. Je kunt bijvoorbeeld de exacte datum en het exacte tijdstip van de publicatie van bijvoorbeeld werkloosheidscijfers in de Verenigde Staten zien. Daarbij wordt een score weergegeven van de verwachte economische impact. Ook kun je zien welke financiële instrumenten door het evenement worden beïnvloed.
 • Waarschuwingen op prijsbewegingen
 • Percentagewijziging & sentiment van handelaren
 • Gratis real-time koersen
 • 24/7 ondersteuning
 • 110 technische indicatoren en 13 grafiektypes.
 • +Insights die markttrends laat zien gebaseerd op unieke interne bedrijfsgegevens.
 

De laatste jaren zijn er ook steeds meer geavanceerde analysefuncties bijgekomen voor ervaren beleggers. Je kunt echter geen gebruik maken van het MetaTrader 4 & 5 handelsplatform zoals bij Markets.com, IG of FXFlat.

Plus500 is geheel in het Nederlands en heeft een Nederlandstalig platform en Nederlandstalige support. De gebruikersinterface ziet er als volgt uit:

Plus500 handelsplatform
Weergave van het Plus500 handelsplatform, prijzen zijn illustratief. Afkomstig van Financer.com

Het menu bevindt zich in de blauwe balk aan de linkerkant. De beschikbare activa en je winst/verlies zijn te zien in de bovenste blauwe balk. In de onderkant van het scherm is de handelsgrafiek te zien. Deze grafiek is beschikbaar als kaarsgrafiek of als lijndiagram. Door technische indicatoren over de prijsgrafiek te leggen kun je een analyse maken van de prijsschommelingen. Verder kun je de tijdseenheid wijzigen van 1 minuut tot 1 week.

 

Plus500 handelsacademie

Met de educatie op de Plus500 handelsacademie pagina kun je van alles leren over het handelsplatform en de handel in CFD’s. Je kunt je handelsvaardigheden verbeteren m.b.v. instructievideo’s, e-books en meer. Je vind hier uitgebreide informatie over bijvoorbeeld risicobeheertools, economische kalender en het instellen van waarschuwingen.

 

Plus500 +Insights

Met de unieke +Insights functie van Plus500 krijg je een overzicht van de handelstrends op het Plus500 handelsplatform. Door deze handelstrends te analyseren maak je gebruik van de ‘wisdom of the crowd’.  Met de +Insights functie kun je bijvoorbeeld zien welke producten andere Plus500 beleggers kopen of juist verkopen.

De +Insights functie is ideaal om inspiratie op te doen voor je volgende belegging. Je krijgt snel inzicht in de meest gekochte en verkochte beleggingsproducten. Ook kun je zien welke handelsinstrumenten het hoogste rendement of juist grootste verlies geven. De functie is zowel in de mobiele app als op de desktop te gebruiken.

 

Is het handelsplatform van Plus500 geschikt voor mij?

Het beleggingsplatform van Plus500 is vooral geschikt voor CFD-beleggers die willen handelen op een mooi platform en gebruiksvriendelijke mobiele app. De Plus500 handelsacademie en de +Insights functie maken het Plus500 handelsplatform zeer geschikt voor beginnende beleggers. Het aantal charting en analyse tools is de laatste jaren uitgebreid. Het handelsplatform is daardoor ook geschikt voor de niet-veeleisende ervaren CFD-beleggers.

 

Plus500 kosten

Spreads voor CFD’s

Plus500 biedt vaste en variable spreads op een gemiddeld tot laag niveau. De spread is opgenomen in de koop- en verkoopprijs op het Plus500 handelsplatform. De spread betaal je eigenlijk meteen nadat je een positie opent. Je zult namelijk zien dat je positie meteen na het openen al op verlies staat. De spread zorgt ervoor dat de verkoopprijs van een CFD lager is dan de koopprijs. Op het moment dat je een positie opent daalt de waarde dus meteen, omdat de verkoopprijs lager is dan de prijs waarvoor je de positie hebt geopend. Dit wordt veroorzaakt door de spread. Om winst te maken moet de verkoopprijs van de CFD dus hoger worden dan de prijs waarvoor je de positie hebt geopend.

Hieronder worden de kosten van een aantal gangbare transacties bij verschillende CFD brokers weergegeven. Het gaat om long 20:1 CFD en 30:1 Forex posities die voor 1 week zijn aangehouden. Voor een complete kostenvergelijking kun je de vergelijkingspagina bekijken.

Aankoop:

€2.000 Apple CFD

€2.000 Europe 50 Index CFD

€20.000 EUR/USD

Plus500

€13

€3,10

€17,50

eToro

€6,20

€3,10

€15

NAGA

€4

€0,40

€9,20

XM

€6,50

€3

€16,30

FXFlat

€1,80

€1,80

€20

Commissies aandelen

De commissie voor beleggen in aandelen op de Nederlandse Euronext beurs is 0,075% met een minimum van €4 per order. Voor Amerikaanse aandelen betaal je slechts $0,0006 commissie per aandeel. Je betaalt geen service fee of bewaarloon. De kosten voor beleggen in aandelen zijn laag. DEGIRO, NAGA en eToro zijn wel iets goedkoper dan Plus500.

Hieronder zijn de transactiekosten en service fee voor twee standaardtransacties bij Plus500 vergeleken met andere brokers. Bekijk voor een volledige kostenvergelijking van aandelenbrokers de vergelijkingspagina.

Aankoop:

Aandeel €1.000

Aandelen €10.000

Service fee €10.000

Plus500

€4

€7,50

€0

NAGA

€0,99

€0,99

€0

DEGIRO

€3

€3

€0

eToro

€0

€0

€0

Saxo Green

€8

€15

€4,50 p/m

Bovengenoemde prijzen zijn illustratief en gedateerd van 1-5-2023

Overige kosten

Er worden valuta-omrekeningskosten in rekening gebracht van 0,7% wanneer je aandelen in een andere valuta koopt dan de valuta van je rekening. Je betaalt een inactiviteitsvergoeding van $10 p/m als je langer dan 3 maanden niet inlogt. Ook betaal je net als bij andere CFD brokers een overnight premie. De formule om de overnight fee te berekenen kun je hier zien. Plus500 rekent geen stortingskosten, opnamekosten of service fee. De kosten bij Plus500 zijn dus laag.

 

Demo-account

Leer het handelsplatform te gebruiken in de gratis demo-modus. Je kunt voor onbeperkte tijd oefenen in het handelen van CFD’s. In het demo-account kun je zelf je inleg bepalen tot €40.000 oefengeld. Dit zorgt ervoor dat je het demo-account naar je eigen realistische wensen kunt aanpassen. Als je het handelsplatform eenmaal doorhebt, kan je gemakkelijk overschakelen naar de échte modus.

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s

Betaalmethodes Plus500

Plus500 hanteert een minimum inleg van €100. Je kunt geld storten met creditcard, PayPal, Skrill, iDEAL, Apple Pay, Trustly, SEPA bankoverschrijving en meerdere internationale betaalmethodes. Plus500 rekent geen stortingskosten.

Plus500 klantenservice

De Plus500 ondersteuning staat 24/7 via chat, email en whatsapp paraat voor al je vragen. Klik hier om contact op te nemen met de klantenservice.

Samenvatting

Plus500 is een multi-asset broker gespecialiseerd in CFD’s met een overzichtelijk handelsplatform met een hoge betrouwbaarheid. Het is met 24 miljoen gebruikers een van de grootste brokers ter wereld. Plus500 is een professionele broker met Nederlandstalige support. Door de lage kosten, het ruime handelsaanbod en mooie handelsplatform is Plus500 geschikt voor de kostenbewuste CFD belegger die behoefte heeft aan een overzichtelijk handelsplatform. Leer het handelsplatform kennen met een demo-account en beslis daarna of Plus500 de beste broker voor jou is.

Veelgestelde vragen – FAQ

Bekijk de veelgestelde vragen hieronder om alles te weten te komen over het CFD-platform van Plus500. Ga naar de pagina met vergelijkingstabellen om Plus500 te vergelijken met andere CFD brokers.

Het verschilt per persoon wat de beste CFD broker is. Beleggers hebben verschillende eisen, en de ene broker sluit beter op zijn of haar wensen aan dan de andere broker.

Plus500 heeft van BesteBrokers.nl de hoogste gemiddelde beoordeling van 4,7/5 sterren gekregen. Plus500 is vooral geschikt voor niet-veeleisende CFD beleggers die eenvoudig en tegen lage kosten wil beginnen met beleggen op een gebruiksvriendelijk handelsplatform.

 

Ja, als je zorgvuldig en met voldoende kennis gaat beleggen kun je geld verdienen met Plus500. Je moet op de juiste tijdstippen in de juiste handelsproducten investeren. Om winstgevend te zijn moet je uitgebreid marktonderzoek doen en verschillende technische en fundamentele analyses uit kunnen voeren. CFD’s brengen echter ook veel risico’s met zich mee en de markt is zeer volatiel. Hoewel rendementen mogelijk zijn, zijn verliezen net zo goed mogelijk. De functie +Insights van Plus500 kan helpen de juiste beleggingsbeslissing te maken. Let er op dat gemiddeld 82% van de beleggers geld verliest bij de handel in CFD’s bij Plus500.

Plus500 is een betrouwbare broker en komt haar afspraken na. Plus500 wordt gereguleerd door de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC) waardoor het aan strenge regelgeving moet voldoen. Bij faillissement van Plus500 is je geldtegoed verzekerd tot €20.000. Ook is Plus500 genoteerd op de Londense beurs en maakt het onderdeel uit van de FTSE 250-index. Tenslotte heeft Plus500 een goede Trustpilot score van 4/5 sterren op basis van meer dan 12.000 beoordelingen. Dit neemt niet weg dat beleggen in CFD’s risicovol is en je kunt je gehele inleg verliezen.

Je kunt gratis een account aanmaken en aanhouden bij Plus500. Investeren in aandelen en handelen in CFD’s is echter niet gratis. Voor handelen in CFD’s betaal je een spread en voor beleggen in aandelen betaal je commissie. Handelen met de demo-modus is wel volledig gratis.

Bij Plus500 betaal je geen service kosten of bewaarloon. Voor CFD-handel betaal je lage tot gemiddelde spreads. Ook betaal je een overnight fee als je de positie ’s nachts aanhoud. Bij meer dan 3 maanden inactiviteit betaal je $10 per maand aan inactiviteitskosten. Je betaalt 0,7% valutaconversie fee als je producten koopt in een andere valuta dan de euro.

Voor beleggen in aandelen betaal je een kleine commissie. Deze is vergelijkbaar met traditionele aandelen brokers zoals DEGIRO of Easybroker. Je betaalt geen stortingskosten op opnamekosten. Over het algemeen is Plus500 dus een goedkope broker.

Ja, Plus500 heeft een overzichtelijke en intuïtieve mobiele app waarmee je eenvoudig onderweg kunt handelen. De app heeft een hoge rating van meer dan 4/5 sterren in de Appstore en Playstore (4-8-2023). Bekijk de app van Plus500 hier.

Ja, bij Plus500 kun je het handelsplatform uittesten met een demo-account. Je kunt je inleg zelf instellen tot €40.000 oefengeld en je kunt voor onbepaalde tijd oefenen met handelen. Open hier geheel vrijblijvend een demo-account.

Een uitbetaling bij Plus500 is gratis en duurt normaal gesproken 1 werkdag.

Via deze link maak je een account aan bij Plus500. Je opent een rekening door je persoonlijke gegevens in te vullen. Vervolgens kun je beginnen met investeren in de demo-modus, of stort minimaal €100 en begin meteen met beleggen.

Plus500 en eToro zijn vergelijkbare brokers. Bij beide brokers kun je beleggen in CFD’s en aandelen. eToro heeft echter wel meer klanten (29 miljoen) dan Plus500 (24 miljoen). De kosten bij beide brokers zijn vergelijkbaar. Plus500 heeft een groter productaanbod dan eToro. Beide brokers worden door dezelfde instanties gereguleerd en ze hebben beide een uitstekende Trustpilot score. Bij eToro kun je gebruikmaken van een groot sociaal handelsplatform waarmee je andere ervaren beleggers kunt volgen en kopiëren. Bij Plus500 kun je niet gebruikmaken van deze mogelijkheid.

Bij beide brokers kun je het handelsplatform eerst leren kennen door te oefenen met een demo-modus. Oefen eerst bij Plus500 en eToro en kies vervolgens de broker die het best aansluit bij jou wensen. 

Bij het openen van een positie kies je vooraf de door jou gewenste hefboom. Plus500 hanteert voor reguliere klanten een maximale hefboom van 1:30. Dit betekent dat je met €100 inleg een positie kunt openen ter waarde van €3.000. Dankzij de hefboom kun je met €100 dus bijvoorbeeld voor €3.000 Apple aandelen kopen. Bij een kleine prijsverandering van het aandeel kan deze €100 dus snel veel waard worden. Je kunt echter ook snel je inleg verliezen.

Professionele handelaren kunnen bij Plus500  handelen met een hefboom van maximaal 1:300 op forex.

Bij Plus500 kun je handelen in CFD’s en beleggen in aandelen. In de US kun je ook beleggen in futures. Je maakt een account aan waarna je geld stort. Je koopt een CFD of een aandeel waarna je hem na verloop van tijd weer verkoopt. Als je geluk hebt maak je winst, als je pech hebt maak je verlies.

Via deze link neem je contact op met de Plus500 klantenservice. Op de website vul je een contactformulier in die 24/7 beschikbaar is. Normaal wordt je snel en goed geholpen door de klantenservice.

Ja, Plus500 is een broker. Bij Plus500 kun je handelen in CFD’s en aandelen kopen. In sommige regio’s kun je ook futures kopen. Dit kan niet in Nederland. Je plaatst een order op het handelsplatform waarna Plus500 de order uitvoert op de beurs. Plus500 fungeert dus als makelaar tussen jou en de effectenbeurs. Voor de orderuitvoering vraagt Plus500 een vergoeding, zoals elke broker doet.

De minimum storting bij Plus500 bedraagt €100. Wanneer je geld stort met bankoverschrijving bedraagt de minimum storting €500.

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s

Score 4,7/5
4.7/5

Aantal klanten: 24.000.000

Geldgarantie: €20.000

Trustpilot score: 4/5

Minimum storting: €100

Handelsplatform:

 • Platform functies: 4/5
 • Gebruiksgemak: 5/5
 • Type belegger: beginner
 • Klantenservice: 4/5

Tarieven

Spread EUR/USD

Spread aandelen

Valutaconversie

Geldopname

Service fee

Inactivity fee

Verlieslijdende beleggers

4,5/5 sterren

Dynamisch

Dynamisch

0,7%

€0

€0

$10p/m na 3mnd.

80%

Productaanbod CFD’s:

Aandelen

Forex

Cryptovaluta

Grondstoffen

Indices

ETF’s

1.623

65

19

23

22

97

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s

Vergelijk Plus500 met andere CFD brokers

Gebruik de pagina met vergelijkingstabellen om Plus500 snel te vergelijken met andere CFD brokers. Zowel Plus500 als eToro staan bekend om hun overzichtelijke en intuïtieve mobiele apps. Plus500 rekent lage tarieven en de klantenservice is 24/7 via chat, email of whatsapp bereikbaar. Plus500 heeft een uitgebreid handelsaanbod en je kunt geld storten met o.a. iDEAL. Bij Plus500 kun je echter geen gebruikmaken van de geavanceerde MetaTrader platformen. Dit kan bijvoorbeeld wel bij NAGA of FXFlat.

CFD’s zijn complexe instrumenten en lopen een hoog risico om snel geld te verliezen als gevolg van een hefboom. 74-89% van de retailbeleggers verliest geld met handelen in CFD’s. Je moet nagaan of je begrijpt hoe CFD’s werken en of je je het hoge risico op verlies kunt permitteren.