Bitvavo Review

Bitvavo is een goedkope en veilige crypto exchange met een groot productaanbod

Inhoud

 

Introductie

Bitvavo is een Nederlandse crypto exchange dat in 2018 is opgericht door Mark Nuvelstijn, Jelle de Boer en Tim Baardse. Zij richtten deze crypto broker, dat in Amsterdam is gevestigd, op omdat ze het makkelijker wilde maken om cryptocurrency te verhandelen. Bitvavo richt zich dan ook op beginners; voor hen is het vaak lastig om crypto te kopen. De exchange is in heel Europa actief en wordt gezien als de grootste crypto exchange van Nederland en België. De exchange heeft meer dan 1 miljoen actieve gebruikers

 

Doelgroep Bitvavo

Bitvavo richt zich op de beginnende crypto handelaar binnen Europa. Het platform is overzichtelijk waardoor je makkelijk en snel cryptocurrencies kunt kopen, verkopen en bewaren. Ondanks dat het zich richt op de beginnende trader, bieden ze ook genoeg voor gevorderde handelaren. Zo hebben ze een speciale weergave voor professionele traders die van geavanceerde trading functies gebruik kunnen maken.

Klantervaringen en reviews

Op Trustpilot heeft Bitvavo een hoge beoordeling van 4,1/5 sterren. Klanten schrijven vooral positieve reviews over het gebruiksvriendelijke platformen en de lage tarieven. Gebruikers schrijven dat ze het fijn vinden dat hun tegoeden verzekerd zijn tot een bedrag van €100.000.

Enkele negatieve reviews beschrijven dat het soms moeilijk is om met de klantenservice in contact te komen. Ook lijkt het versturen van crypto’s naar een andere wallet niet mee te vallen. Over het algemeen zijn de recensies echter zeer positief. Vergelijk de Trustpilot score van andere crypto brokers hier.

Is Bitvavo betrouwbaar?

Bitvavo bewaart het grootste gedeelte van de crypto’s van klanten op cold storage. Dit zorgt ervoor dat hackers niet bij de cryptocurrencies van klanten kunnen komen. Ook hebben ze een aantal andere technologieën in gebruik genomen waarmee Bitvavo een veilig platform is, zoals whitelists en antiphishing beveiliging. Gebruikers kunnen two-factor authentication (2FA) inschakelen om hun account beter te beveiligen.

In het verleden zijn er nog geen Bitvavo hacks geweest. Cryptocurrencies van klanten zijn nog nooit gestolen. Ook zijn er geen mensen die door deze broker zijn opgelicht en zijn er geen klantgegevens gelekt. Wanneer we naar de reviews van Bitvavo kijken, zijn deze vrijwel altijd positief. Veel mensen hebben een positieve ervaring met deze broker.

De Bitvavo-accountgarantie vergoed tevens een bedrag tot €100.000 op je crypto- en geldtegoeden wanneer deze onbevoegd of ongeoorloofd kwijtraken. We kunnen dus stellen dat het een veilig en betrouwbaar platform voor het verhandelen van cryptocurrency is. Bekijk de vergelijkingspagina om de betrouwbaarheid van Bitvavo te vergelijken met andere crypto brokers.

Crypto aanbod van Bitvavo

Welke cryptocurrencies kun je bij Bitvavo kopen? Het coins aanbod bestaat uit meer dan 200 verschillende cryptocurrencies. Hier vind je populaire cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Shiba Inu (SHIB) en Dogecoin (DOGE), maar ook minder bekende cryptomunten zoals IOTA (MIOTA), Komodo (KMD), Near Protocol (NEAR) en Quant (QNT). Er is dus een breed aantal coins bij te verhandelen.

Bitvavo geeft zelf aan dat er regelmatig nieuwe coins beschikbaar komen. Wanneer een cryptocurrency volgens Bitvavo potentie heeft of populair is/wordt, is de kans groot dat het op het platform verhandelbaar wordt. Bekijk hieronder welke populaire cryptomunten in het assortiment zitten.

 

Hoe gebruiksvriendelijk is Bitvavo?

Het platform van Bitvavo is altijd bereikbaar. Er zijn in het verleden vrijwel geen storingen bij geweest. Het platform heeft twee verschillende weergaven. De eerste weergave is simpel en ideaal voor de beginnende crypto handelaar. De tweede weergave is voor de professionele crypto trader. Hier kun je van extra geavanceerde functies gebruikmaken. In beide weergaven kun je de Bitvavo koersen bekijken.

Weergave van het Bitvavo handelsplatform

Je kunt coins staken bij Bitvavo. Op het platform is namelijk een staking functie gebouwd. Zo kun je een passief inkomen verdienen. De hoogte van de beloningen uit Bitvavo staking verschilt per cryptocurrency.

Op Bitvavo.com inloggen gaat snel en gemakkelijk. Wanneer je eenmaal bent ingelogd, kun je direct beginnen met het kopen van cryptocurrencies. Er is ook een Bitvavo app beschikbaar voor Android en iOS smartphones. Je download de Bitvavo app in de Apple App Store en Google Play Store.

Welke fee betaal je bij Bitvavo?

Natuurlijk kunnen we in een Bitvavo review de kosten niet overslaan. Voor het gebruik van Bitvavo betaal je een fee. Deze fee is afhankelijk van het handelsvolume van de afgelopen 30 dagen, en begint bij 0,15% per transactie. Dit is een limiet order. Normale orders kosten 0,25%. Des te meer je maandelijks verhandelt, des te lager de transactiekosten zullen zijn. Voor de eerste 10.000 euro die je verhandelt betaal je geen handelskosten. Bitvavo is een van de goedkoopste crypto exchanges van Nederland en België.

Wanneer je geld stort met PayPal, Giropay en Sofort betaal je stortingskosten. De hoogte van de stortingskosten zijn een procentueel bedrag en variëren per betaalmethode. Betalingen met Bancontact, SEPA bankoverschrijving en iDEAL zijn gratis. Hieronder zie je de kosten voor drie standaardtransacties bij verschillende brokers. Bekijk de vergelijkingspagina voor een complete tarievenvergelijking van alle brokers.

Aankoop:

Bitcoin €1.000

Bitcoin €10.000

Ethereum €1.000

Bitvavo

€1,50

€15

€1,50

eToro

€10

€100

€10

BLOX

€10

€100

€10

Binance

€1

€10

€1

Coinmerce

€15

€100

€15

Betaalmethodes Bitvavo

Bij Bitvavo kun je geld storten met iDeal, PayPal, SEPA (Bancontact), Giropay, EPS, Sofort en MyBank. Er is dus voor iedereen een geschikte stortingsmethode. Alleen stortingen met creditcard zijn niet mogelijk.

Bitvavo klantenservice

Bitvavo is actief en bereikbaar op Twitter, Instagram en Facebook. Je kunt met Bitvavo contact opnemen per mail, chat of telefoon. De klantenservice helpt je bij alle vragen, opmerkingen en problemen die je hebt. Contact opnemen kan volledig in het Nederlands of Engels. Klik hier om contact op te nemen met de klantenservice.

Bitvavo wallet

De Bitvavo wallet is aan jouw account gekoppeld. Wanneer je crypto koopt, worden ze hier meteen naartoe verplaatst. De Bitvavo wallet is veilig, want het bedrijf bewaart het grootste gedeelte van zijn crypto’s op cold storage. 

Je kunt ook crypto van een andere exchange of wallet naar Bitvavo sturen. Zo is het dus mogelijk om crypto van Binance naar Bitvavo te verplaatsen, om het vervolgens over te zetten naar je bankrekening. 

Wil je crypto vanaf de Bitvavo wallet naar een externe wallet sturen? Dan moet je eerst het wallet adres van deze externe wallet verifiëren. Dit is onderdeel van de KYC-procedure waar Bitvavo zich aan moet voldoen (het bedrijf is namelijk volledig gereguleerd door de DNB en AFM).

 

Samenvatting

Bitvavo is niet zonder reden de grootste crypto exchange van Nederland en België. Het bedrijf is betrouwbaar en veilig en kan door zowel de beginnende als gevorderde crypto handelaar gebruikt worden. Het platform is overzichtelijk waardoor je makkelijk en snel crypto kunt kopen en verkopen. Het kopen van crypto kan met iDeal, SEPA, PayPal, Bancontact, Giropay, EPS, Sofort en MyBank.

De transactiekosten liggen laag, wat Bitvavo tot een van de goedkoopste crypto exchanges van Nederland en België maakt. Heb je problemen? Dan kun je altijd contact opnemen met de Nederlandstalige support helpdesk. Zij staan altijd voor je klaar om je snel te helpen.

handelskosten
Score 4,8/5
0 %

Aantal klanten: 1.000.000

Geldgarantie: €100.000

Trustpilot score: 4,1/5

Minimum storting: €1

Crypto-aanbod: 200+

Tarieven

Bitcoins

Altcoins

Volumevoordeel

4,8/5

0,15-0,25%

0,15-0,25%

Ja

Klantenservice

Gebruiksgemak

Platform functies

4,0/5

5,0/5

4,0/5

Vergelijk Bitvavo met andere crypto brokers

Gebruik de pagina met vergelijkingstabellen om Bitvavo snel te vergelijken met andere crypto brokers. Bitvavo is op Binance na de goedkoopste cryptobroker met transactiekosten van slechts 0,25%. Deze grote crypto exchange heeft een uitstekende Trustpilot score en een prima crypto-aanbod. Verder blinkt deze broker uit in gebruiksgemak en klantenservice. Erg fijn om te weten is dat je (crypto)tegoeden tot €100.000 verzekerd zijn wanneer deze ongeoorloofd kwijtraken. Deze verzekering hebben andere brokers niet.