Coinbase Review

Coinbase is een Amerikaanse crypto exchange met zowel een gebruiksvriendelijk als geavanceerd handelsplatform

Inhoud

 

Introductie

Coinbase is een Amerikaans crypto trading exchange waar je meer dan 100 verschillende cryptocurrencies kunt kopen en verkopen. Het platform behoort tot een van de grootste ter wereld en heeft wereldwijd meer dan 98 miljoen gebruikers. Op het platform wordt voor meer dan $260 miljard aan crypto verhandeld.

Ondanks dat Coinbase een populair en veelgebruikt platform is, zien we dat Coinbase in Nederland en België minder populair is dan veel andere exchanges en brokers. Dat komt mede doordat het platform geen betalingen met de populairste betaalmethodes (iDEAL en Bancontact) ondersteunt. Ook staat Coinbase bekend om zijn hoge transactiekosten.

Coinbase aandelen

In 2021 heeft de beursgang van Coinbase plaatsgevonden. Sinds Coinbase op de beurs actief is, kun je Coinbase aandelen kopen. Dit betekent dat je geld kunt verdienen op basis van de prestaties van Coinbase.

 

Doelgroep Coinbase

Coinbase is een crypto exchange voor zowel de beginnende als gevorderde crypto handelaar. Het platform is overzichtelijk genoeg waardoor ook mensen met weinig crypto-ervaring hier munten en tokens kunnen kopen. Op hetzelfde moment beschikt het platform over genoeg functies om aantrekkelijk te zijn voor de gevorderde handelaar.

Klantervaringen en reviews

Op Trustpilot krijgt Coinbase een slechte beoordeling 1,6/5 sterren. Een aantal reviewers schrijven dat ze niet meer bij hun account kunnen en dat de klantenservice niet goed bereikbaar is. Tegoeden zijn bevroren en ze kunnen geen geld meer opnemen. Beoordelingen beschrijven dat Coinbase onbetrouwbaar is. Zelfs het geven van 1/5 sterren lijkt voor veel mensen al teveel. Vergelijk de Trustpilot score van andere crypto brokers hier.

Is Coinbase betrouwbaar?

Het grootste gedeelte van de cryptocurrencies van klanten (98%) wordt op cold storage opgeslagen. Dit betekent dat het grootste gedeelte van de cryptomunten niet gestolen kan worden bij een hack op Coinbase. De cold wallets worden op verschillende plekken ter wereld opgeslagen. De website gebruikt encryptie die ook door banken wordt gebruikt, en gebruikers kunnen two-factor authenticatie inschakelen om hun account beter te beveiligen.

In het verleden zijn er nog geen grote hacks geweest. Ook zijn er geen gebruikersdata gestolen. Dit toont aan dat Coinbase een veilige en betrouwbare crypto exchange is. Bekijk de vergelijkingspagina om de betrouwbaarheid van Coinbase te vergelijken met andere crypto brokers.

 

Crypto aanbod van Coinbase

Het aanbod bestaat uit meer dan 100 cryptocurrencies. Deze lijst wordt regelmatig aangevuld met nieuwe munten, en bestaat uit de bekende en minder bekende munten. Denk aan Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Polkadot (DOT), DAI (DAI), Uniswap (UNI), Litecoin (LTC) en Shiba Inu (SHIB). Bekijk hieronder welke populaire cryptomunten in het assortiment zitten.

 

Gebruiksvriendelijkheid van het platform

Coinbase heeft een gebruiksvriendelijk platform en beschikt over twee verschillende ontwerpen. Het eerste ontwerp is voor de crypto handelaar die crypto wil kopen en verkopen, maar hier verder geen professionele bedoeling bij heeft. Dit zorgt ervoor dat je op een overzichtelijke manier crypto kunt verhandelen.

Dan is er ook nog een weergave voor professionele handelaren, genaamd Coinbase Pro. Iedereen kan toegang krijgen tot Coinbase Pro. Binnen deze weergave kun je gebruikmaken van verschillende extra functies, waaronder limits en stop orders, trading views en extra margins.

Het aanmaken van een account gaat snel en makkelijk. Hiervoor hoef je alleen je persoonsgegevens op te geven, waarna je jouw identiteit middels een ID-kaart of paspoort moet verifiëren. Deze KYC-procedure is opgelegd door overheden, omdat Coinbase gereguleerd is. Je kunt dus geen crypto bij Coinbase kopen zonder account dat is geverifieerd.

 

Coinbase fees

Voor het gebruik van Coinbase betaal je transactiekosten. De hoogte van de kosten zijn afhankelijk van je trading volume. Des te meer je verhandeld, des te lager de kosten zullen zijn. Op het moment dat je een trade wilt maken, worden de kosten altijd weergegeven. Bij Coinbase betaal je een relatief hoge fee van 1% per transactie. Op het Coinbase Pro platform betaal je maximaal 0,6% transactiekosten. Ook betaal je stortingskosten voor het gebruik van de ondersteunde betaalmethodes. Je betaalt €0,15 voor het storten van geld met SEPA bankoverschrijving.

Hieronder zie je de kosten voor drie standaardtransacties bij verschillende brokers. Bekijk de vergelijkingspagina voor een complete tarievenvergelijking van alle brokers.

Aankoop:

Bitcoin €1.000

Bitcoin €10.000

Ethereum €1.000

Coinbase

€10

€100

€10

Bitvavo

€2,50

€25

€2,50

BLOX

€10

€100

€10

Binance

€1

€10

€1

Coinmerce

€15

€100

€15

Betaalmethodes Coinbase

Wanneer je crypto wilt kopen, zijn er verschillende betaalmogelijkheden. Je kunt gebruik maken van SEPA (bankoverschrijving), Apple Pay, Google Pay, PayPal, Sofort en creditcard (Mastercard en Visa).

Bij Coinbase iDEAL of Bancontact gebruiken kan dus niet. Het is niet duidelijk of Coinbase in de toekomst betalingen met iDEAL en/of Bancontact gaat ondersteunen.

Coinbase klantenservice

Wanneer je met Coinbase contact wilt opnemen, kun je dat via de klantenservice doen. Hier kun je terecht wanneer je vragen, klachten of problemen met het platform hebt. Het is mogelijk om in contact met Coinbase te komen door ze een e-mail, support ticket of chatbericht te sturen. Je kunt ook via social media contact opnemen. Helaas is het niet mogelijk om telefonisch met de Coinbase supportdesk in contact te komen.

Het is overigens niet mogelijk om Nederlands te praten met de klantenservice. Zij zijn alleen in het Engels bereikbaar. Klik hier om contact op te nemen met de klantenservice.

Coinbase wallet

Bij het aanmaken van een Coinbase account krijg je een Coinbase Wallet toegewezen waar je je cryptomunten veilig kunt bewaren. Je krijgt zelf een beveiligingssleutel die je nodig hebt om bij de crypto coins te kunnen. 

 

Samenvatting

Coinbase is een Amerikaanse exchange waar je meer dan 100 verschillende cryptocurrencies kunt verhandelen. Dat kun je in twee verschillende weergaven doen. De eerste weergave is voor de normale handelaar, en de tweede weergave is voor de professionele trader. Het afrekenen van de cryptocurrencies doe je met creditcard, SEPA, Apple Pay, Google Pay en PayPal. Je kunt dus geen iDEAL bij Coinbase gebruiken. 

Het platform is erg gebruiksvriendelijk, maar hier betaal je wel hoge kosten voor. De customer support die je hiervoor krijgt is per mail, support ticket of chat bereikbaar. Het is niet mogelijk om de Coinbase klantenservice per telefoon te bereiken. 

Al met al is het Coinbase platform aan te raden wanneer je op zoek bent naar een crypto exchange. Houdt wel rekening met de beperkingen van het platform, zodat je niet voor verrassingen komt te staan wanneer je eenmaal een account hebt aangemaakt.

handelskosten
Score 3,8/5
0 %

Aantal klanten: 98.000.000

Geldgarantie: €0

Trustpilot score: 1,6/5

Minimum orderbedrag: €1

Crypto-aanbod: 170

Tarieven

Bitcoins

Altcoins

Volumevoordeel

4/5

1%

1%

Ja

Klantenservice

Gebruiksgemak

Platform functies

3,0/5

5,0/5

4,0/5

Static - White - 500x500

Vergelijk Coinbase met andere crypto brokers

Gebruik de pagina met vergelijkingstabellen om Coinbase snel te vergelijken met andere crypto brokers. Bitvavo is op Binance na de goedkoopste cryptobroker met transactiekosten van slechts 0,25%. Deze grote crypto exchange heeft een uitstekende Trustpilot score en een prima crypto-aanbod. Verder blinkt deze broker uit in gebruiksgemak en klantenservice. Erg fijn om te weten is dat je (crypto)tegoeden tot €100.000 verzekerd zijn wanneer deze ongeoorloofd kwijtraken. Deze verzekering hebben andere brokers niet.