Easybroker Review

Bij Easybroker kun je veilig en goedkoop beleggen op meer dan 100 beurzen op geavanceerde platformen.

Inhoud

 

Introductie

Easybroker is opgericht in 2014 waardoor de broker relatief nieuw is. Easybroker is een introducing broker van Interactive Brokers Ireland Limited (IBIE). De naam van deze broker zegt het al: Easybroker wil beleggen makkelijker en voor iedereen toegankelijk maken. Easybroker is een Nederlandse broker die gereguleerd wordt door de AFM en DNB. Dit zorgt samen met de duidelijke uitleg op de website voor een vertrouwde handelsomgeving. Bij Easybroker kun je beleggen op meer dan 100 beurzen wereldwijd tegen lage tarieven. Easybroker probeert beleggen helder, eenvoudig en gebruiksvriendelijk te maken dankzij uitgebreide uitleg en een nieuw handelsplatform. Lees deze review om erachter te komen of dat gelukt is!

 

Doelgroep Easybroker

Zoals hierboven al genoemd wil Easybroker beleggen voor iedereen toegankelijk maken. Dit is goed gelukt want er is zowel een gebruiksvriendelijk als geavanceerd handelsplatform beschikbaar. De tarieven zijn aan de lage kant en bij vragen worden beginnende en ervaren beleggers goed geholpen door de klantenservice.

Klantervaringen en reviews

Easybroker is een relatief jonge broker waardoor er nog niet veel reviews op het internet te vinden zijn. Op Trustpilot krijgt Easybroker op basis van 58 reviews een goede beoordeling van 3,8/5 sterren. Klanten zijn tevreden over de functies van het handelsplatform en de behulpzame klantenservice. Ook vinden ze het fijn dat er op de website van Easybroker veel informatie te vinden is die je op weg helpt met beleggen.

Enkele negatieve reviews schrijven dat het openen van een account moeizaam gaat. Je moet een aantal documenten uploaden die niet altijd meteen worden goedgekeurd. Easybroker reageert netjes op de vragen van klanten en helpt ze goed op weg.

Is Easybroker betrouwbaar?

Easybroker is een Nederlandse broker en wordt gereguleerd door de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB). Dit in combinatie met de goede Trustpilot score zorgt ervoor dat je Easybroker een veilige en betrouwbare broker kan noemen.

Je tegoeden bij Easybroker vallen helaas niet onder het depositogarantiestelsel. Hierdoor zijn je tegoeden slechts tot €20.000 verzekerd in geval van faillissement van Easybroker. Je beleggingen staan echter te allen tijde op je naam en gaan dus niet verloren.

 

Beleggingsproducten

Easybroker heeft een zeer groot aanbod beleggingsproducten. Je kunt kiezen uit meer dan 100 beurzen in 30 landen. Je kunt beleggen in aandelen, fondsen, obligaties, ETF’s, opties, futures, structured products, valuta, grondstoffen en CFD’s. Bij Easybroker kun je niet beleggen in cryptovaluta.

 

Gebruiksvriendelijkheid van het platform

Dankzij de samenwerking met Interactive Brokers biedt Easybroker voor elk type belegger een geschikte handelsomgeving. Je kunt beleggen met drie verschillende handelsapplicaties: 

  • Client Portal: handel eenvoudig online op je browser. Je hoeft niks te downloaden en Easybroker staat altijd voor je klaar bij vragen.
  • Easybroker App: installeer de app voor iOS of Android op je mobiele telefoon, tablet of smartwatch. Met de app beleg je in alle beschikbare handelsinstrumenten terwijl je onderweg bent.
  • Trader Workstation (TWS): dit is een geavanceerd handelsplatform dat geschikt is voor ervaren beleggers. Je past het platform volledig aan naar jouw wensen en voert ingewikkelde analyses uit. Er zijn verschillende tools beschikbaar zoals BookTrader, OptionTrader, ComboTrader, FXTrader, tools voor technische analyses en verschillende marktscanners.
 

Gratis multi-valutarekening

Met de multi-valutarekening handel je op internationale beurzen in de geldende lokale valuta. Als je bijvoorbeeld Tesla aandelen op de Amerikaanse beurs wilt kopen doe je dit eenvoudig in dollars. De multi-valutarekening wordt gratis voor je geopend en valuta worden tegen voordelige koersen omgewisseld.

 

Easybroker tarieven

De tarieven bij Easybroker zijn laag en transparant. Voor Europese aandelen en ETF’s betaal je 0,08% commissie met een minimum van €3. Voor kleine transacties is Easybroker dus vaak het goedkoopst. Voor grotere transacties is DEGIRO bijvoorbeeld goedkoper omdat je altijd slechts €3 commissie betaalt. Hieronder zijn de transactiekosten van twee standaardtransacties en de service fee bij Easybroker vergeleken met andere brokers. Bekijk de vergelijkingspagina voor een complete tarievenvergelijking.

Aankoop:

Aandeel €1.000

Aandelen €10.000

Service fee €10.000

Easybroker

€3

€8

€0

DEGIRO

€3

€3

€0

eToro

€0

€0

€0

Freedom24

€2

€2

€0

Saxo Green

€8

€15

€4,50 p/m

Betaalmethodes Easybroker

Je kunt alleen geld overmaken naar Eesybroker met SEPA bankoverschrijving. Easybroker hanteert geen minimum storting. Helaas kun je geen geld storten met iDEAL.

Easybroker klantenservice

Easybroker heeft een uitgebreide supportpagina beschikbaar voor al je vragen. Als je er zelf niet uitkomt kun je een contactformulier invullen welke meestal binnen een werkdag wordt beantwoord. Klik hier om contact op te nemen met de klantenservice.

Samenvatting

Easybroker is een nieuwe broker met een hoge betrouwbaarheid. De broker wordt namelijk gereguleerd door de DNB en AFM. De tarieven bij Easybroker zijn laag en je hebt de keuze uit veel beleggingsproducten. Het gebruiksvriendelijke online client portal en het geavanceerde Trader Workstation handelsplatform maken Easybroker geschikt voor zowel beginnende als ervaren beleggers. Bij Easybroker kun je helaas geen geld storten met iDEAL, maar wel met SEPA bankoverschrijving.

per jaar*
Score 4,6/5
0

Aantal klanten: Onbekend

Geldgarantie: €20.000

Effecten uitgeleend: Ja

Trustpilot score: 3,8/5

Minimum storting: €1

Tarieven

Aandelen

Opties

Turbo’s

Futures

Fondsen

ETF’s

Service fee

5/5 sterren

0,08% min. €3

€1,50

0,09% min. €5,40

€6

0,1% min. €8

0,08% min. €3

€0

Klantenservice

Gebruiksgemak

Platform functies

4,5/5

4,2/5

4,5/5

*Geschatte jaarlijkse kosten bij €10.000 eenmalige inleg en €100 maandelijkse inleg.

Vergelijk Easybroker met andere brokers

Gebruik de pagina met vergelijkingstabellen om Easybroker snel te vergelijken met andere aandelen brokers. Easybroker heeft net als MEXEM een zeer groot productaanbod. Ook maak je gebruik van het geavanceerde Trader Workstation platform. Easybroker heeft echter ook nog een eigen gebruiksvriendelijke handelsplatform beschikbaar wat beleggen gebruiksvriendelijker maakt. Easybroker en DEGIRO hebben beide een AFM vergunning terwijl MEXEM en FXFlat in een ander Europees land worden gereguleerd. De tarieven bij Easybroker zijn laag net als bij DEGIRO, MEXEM en FXFlat.

Beleggen kent risico’s. U kunt uw inleg verliezen.