Centraal Beheer Review

Bij Centraal Beheer kun je Gemaksbeleggen tegen lage kosten

Inhoud

 

Introductie

Centraal Beheer is een handelsnaam van Achmea Investment Management B.V. wat gevestigd is in Zeist. Het bedrijf is al 110 jaar oud en richtte zich in het verleden vooral op verzekeringen. Inmiddels is het een groot bedrijf die verzekeringen, beleggingsrekeningen, spaarrekeningen, hypotheken, lijfrenterekeningen en pensioenrekeningen aanbiedt. Op deze pagina focussen wij alleen op de beleggingsrekening.

 

Doelgroep Centraal Beheer

Met de 7 actief beheerde fondsen en relatief lage kosten richt Centraal Beheer zich op de kostenbewuste belegger die graag veilig en gespreid wil beleggen. Beleggen bij Centraal Beheer is simpel omdat er maar 1 rekening is, en het aanbod is overzichtelijk. Centraal Beheer noemt het ook wel ‘Gemaksbeleggen’. Daarnaast kun je bij Centraal Beheer van nog veel meer financiële diensten gebruik maken dan alleen beleggen. Zo heb je alles overzichtelijk onder een dak bij dezelfde aanbieder.

 

Is Centraal Beheer betrouwbaar?

Centraal Beheer beschikt over een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) die toezicht houdt op deze broker. Ook staat het onder prudentieel toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB). Het is een groot bedrijf met veel ervaring en een hoge betrouwbaarheid. Bekijk de vergelijkingspagina om de betrouwbaarheid van Centraal Beheer met andere fondsen brokers te vergelijken.

 

Fondsaanbod

Je kunt kiezen uit 7 actief beheerde beleggingsfondsen. Dit zijn fondsen die beheerd worden door experts van Centraal Beheer. Deze professionals verwijderen of voegen aandelen of obligaties toe aan het fonds. Beleggen in actief beheerde fondsen is duurder dan beleggen in indexfondsen zoals bij Brand New Day, maar het rendement is mogelijk hoger. Ook bij Robeco kun je beleggen in actief beheerde fondsen. Je hebt de keuze uit 4 mixfondsen, van voorzichtig tot zeer ambitieus, 2 obligatiefondsen en 1 aandelenfonds. Klik hier om de samenstelling van de fondsen te bekijken. Hieronder zie je alle zeven fondsen met het gemiddelde jaarlijkse rendement over de afgelopen drie jaar. Let op dat het historisch rendement geen garantie biedt voor de toekomst.

 • Mixfonds voorzichtig = 5,81%
 • Mixfonds gemiddeld = 9,86%
 • Mixfonds ambitieus = 13,14%
 • Mixfonds zeer ambitieus = 16,92%
 • Staatsobligatiefonds = 2,06%
 • Bedrijfsobligatiefonds = 4,05%
 • Wereldwijd aandelenfonds = 19,78%
 

De rendementen van de fondsen bij Centraal Beheer zijn erg goed. In de afbeelding hieronder kun je het historische koersverloop zien van de zeven fondsen over de afgelopen tien jaar.

Koersontwikkeling van de verschillende fondsen van Centraal Beheer

Beleggingsrekening Centraal Beheer

Centraal Beheer houdt het met 1 beschikbare beleggingsrekening simpel. Hiermee kun je zowel in mixfondsen als aandelen- en obligatiefondsen beleggen. Centraal Beheer is samen met Robeco de enige fondsenbroker die naast een goedwerkend desktopplatform een gebruiksvriendelijke mobiele app heeft. De mobiele app heeft een hoge score van 4,3/5 in de Google Play Store. De behulpzame klantenservice is 24 uur per dag bereikbaar.

 

Centraal Beheer tarieven

Centraal Beheer is een goedkope aanbieder van actief beheerde beleggingsfondsen. Robeco is bijvoorbeeld een stuk duurder met lopende kosten tot 1,36%. Hieronder zijn de kosten van de fondsen weergegeven. De lopende kosten zijn al in het hierboven weergegeven rendement verwerkt.

 • Mixfondsen: 0,30% aankoopkosten, 0,60% lopende kosten per jaar. Geen verkoop- en switchkosten.
 • Staatsobligatiefonds: 0,30% aankoopkosten, 0,22% lopende kosten per jaar. Geen verkoop- en switchkosten.
 • Bedrijfsobligatiefonds: 0,30% aankoopkosten, 0,38% lopende kosten per jaar. Geen verkoop- en switchkosten.
 • Wereldwijd Aandelenfonds: 0,30% aankoopkosten, 0,28% lopende kosten per jaar. Geen verkoop- en switchkosten.

Klik hier om je verwachte kosten te berekenen op de website van Centraal Beheer. 

Bekijk hieronder de som van de transactie- en stortingskosten van een aantal standaard transacties in (index)fondsen bij verschillende brokers. Ook is de som van de service fee en fondskosten weergegeven. Vergelijk de tarieven van andere brokers hier.

Aankoop:

Fondsen €1.000

Fondsen €10.000

Service fee + fondskosten €10.000

Centraal Beheer

€3

€30

€60 p/j

Brand New Day

€0

€0

€50 p/j

Peaks

€0,40

€4

€81 p/j

DEGIRO

€0 – €3,90

€0 – €3,90

€50 – €220 p/j

Samenvatting

Beleggen bij Centraal Beheer is goedkoop, veilig en makkelijk. Je kiest snel een van de vier mixfondsen van Gemaksbeleggen of drie andere fondsen. Je kunt eenmalig inleggen of maandelijks om risico nog meer te spreiden. Via deze link krijg je gratis €65 als je minimaal €500 inlegt.

per jaar*
Score 4,4/5
0

Aantal klanten: Onbekend

Geldgarantie: €100.000

Trustpilot score: Onbekend

Minimum storting: €1

Tarieven

Transactiekosten

Fondskosten

Service fee

Aantal fondsen

Modelportefeuilles

Fondstype

4/5 sterren

0,3%

0,6% p/j

€0

3

4

Fondsen

Klantenservice

Gebruiksgemak

5,0/5

5,0/5

*Geschatte jaarlijkse kosten bij €10.000 eenmalige inleg en €100 maandelijkse inleg.Vergelijk Centraal Beheer met andere brokers

Op de pagina met vergelijkingstabellen vergelijk je Centraal Beheer snel en makkelijk met alle andere fondsen brokers. Bij Brand New Day kun je alleen beleggen in indexfondsen, terwijl je bij Centraal Beheer en Robeco alleen belegt in actief beheerde beleggingsfondsen. Dit zorgt ervoor dat beleggen bij Centraal Beheer duurder is dan beleggen in indexfondsen, maar deze broker is wel goedkoper dan Robeco. Bij Brand New Day en Centraal Beheer kun je kiezen uit vooraf samengestelde modelportefeuilles, oftewel mixfondsen, wat beleggen nog makkelijker maakt. Centraal Beheer is de enige fondsenbroker die naast een desktopplatform een mobiele app beschikbaar heeft.

Beleggen kent risico’s. U kunt uw inleg verliezen.