Coinmerce Review

Coinmerce is een innovatieve Nederlandse cryptobroker met een grote hoeveelheid educatiemateriaal

Inhoud

 

Introductie

Coinmerce is in 2017 opgericht in Nederland en focust zich op het laagdrempelig maken van cryptohandel. Coinmerce verwelkomt alle ervaringsniveaus en focust op veiligheid en het veranderen van beginners in professionals. De missie van deze broker is om cryptocurrency voor iedereen beschikbaar te maken, overal.

De drie kernwaarden van Coinmerce zijn integriteit, toegankelijkheid en innovatie. Veiligheid en betrouwbaarheid staat voorop in alles wat ze doen. Daarnaast willen ze digitale valuta voor iedereen begrijpelijk maken, maar ook voor ervaren beleggers al het nodige bieden. Maar betaal je hier geen hoge prijs voor?

 

Doelgroep Coinmerce

Het overzichtelijke platform met enkele geavanceerde functies, het educatie aanbod en het grote handelsaanbod maken deze broker geschikt voor zowel beginnende als ervaren beleggers. De tarieven zijn echter hoger dan gemiddeld.

Klantervaringen en reviews

Op Trustpilot heeft Coinmerce een uitstekende beoordeling van 4,4/5 sterren. Klanten klagen over de hoge transactiekosten, en het feit dat voor andere zaken zoals geld storten ook betaald moet worden. Positieve reacties gaan over de goede app en het overzichtelijke platform. Voor mensen voelt het vertrouwd dat de broker van oorsprong Nederlands is. Vergelijk de Trustpilot score van andere brokers hier.

Is Coinmerce betrouwbaar?

Coinmerce was met een registratie op 5 november 2020 een van de eerste cryptobrokers met een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB). Hierdoor moet het bedrijf voldoen aan strenge regelgeving om het risico op witwassen, terrorisme financiering en fraude zo klein mogelijk te houden. Om fraude te voorkomen is bijvoorbeeld eerst een identiteitscontrole vereist voordat je een eerste aankoop kunt doen. Bekijk de vergelijkingspagina om de betrouwbaarheid van Coinmerce te vergelijken met andere crypto brokers.

 

Crypto aanbod van Coinmerce

Deze broker heeft met meer dan 200 verschillende cryptomunten een groot crypto-aanbod. Alleen Binance en Bitcoin Meester hebben een groter aanbod. Bekijk hieronder welke populaire cryptomunten in het assortiment zitten.

 

Hoe gebruiksvriendelijk is Coinmerce?

Bij deze broker kun je van het standaard gebruiksvriendelijke platform, of het geavanceerde Bitpanda Pro platform gebruikmaken. Bitpanda Pro is iets ingewikkelder, maar biedt meer mogelijkheden. Zo kun je op de exchange zelf bepalen voor welke prijs je crypto koopt of verkoopt. Je kunt prijzen van andere aanbieders bekijken en een bod doen. Zowel beginnende als ervaren beleggers kunnen via Bitpanda Pro terecht op de ‘Learn’ pagina waar je antwoord krijgt op werkelijk al je vragen. Ook wordt daar het laatste marknieuws getoond, en kun je interessante in-depth artikelen lezen over de verschillende crypto’s. Er is een Bitpanda Academy waar je als beginner goed geholpen wordt in de wereld van cryptovaluta. Als je er niet uitkomt kun je altijd terecht in de grote community op verschillende social media kanalen. Ook kun je via een contactformulier antwoord krijgen van Bitpanda zelf. Een handige functie is Bitpanda Swap waarmee je elke ondersteunde cryptocurrency op Bitpanda makkelijk en goedkoop kunt omwisselen voor een andere munt of token.

Weergave Coinmerce app

Tarieven Coinmerce

De tarieven bij Coinmerce zijn redelijk hoog. De fee voor het aankopen van crypto ligt tussen de 0,4 en 2,5%, maar kan soms zelfs hoger uitvallen. Coinmerce kan dit niet precies zeggen omdat ze gebruik maken van verschillende externe exchanges, en je transactie wordt verricht op de exchange waar het op dat moment het goedkoopst is. Deze broker is duurder omdat ze zelf geen crypto-beurs of exchange hebben. De externe exchange waar je transactie wordt verricht rekent namelijk ook transactiekosten aan Coinmerce. Hieronder zie je de kosten voor drie standaardtransacties bij verschillende brokers. Bekijk de vergelijkingspagina voor een complete tarievenvergelijking van alle brokers.

Aankoop:

Bitcoin €1.000

Bitcoin €10.000

Ethereum €10.000

Coinmerce

€15

€100

€15

Bitvavo

€2,50

€25

€2,50

BLOX

€10

€100

€10

Finst

€1,50

€15

€1,50

Binance

€1

€10

€1

Betaalmethodes Coinmerce

Bij Coinmerce kun je geld storten met iDEAL, Sofort, Bankoverschrijving, Bancontact en creditcard. Er geldt geen minimum stortingsbedrag. Het minimum orderbedrag is echter €10.

Coinmerce klantenservice

Coinmerce heeft een zeer uitgebreide support pagina beschikbaar met antwoord op een heleboel vragen. Als je het antwoord op je vraag hier niet kunt vinden, dan kun gebruikmaken van de 24/7 Nederlandstalige of Engelstalige klantenservice. Klik hier om contact op te nemen met de klantenservice.

Coinmerce wallet

Je crypto’s worden standaard bewaard in je eigen Coinmerce Wallet. Vrijwel alle beschikbare cryptomunten bij Coinmerce kun je apart bewaren. Zorg dat je regelmatig een back-up maakt van je wachtwoord en de wallet zodat je je munten nooit verliest.

 

Samenvatting

Coinmerce is net als LiteBit een gebruiksvriendelijke cryptobroker zonder eigen exchange. Hierdoor liggen de tarieven hoog, maar hier krijg je wel een behulpzame klantenservice voor terug. Het crypto-aanbod is erg groot en educatie is volop beschikbaar in de vorm van tutorials en duidelijke uitleg op plekken waar je het nodig hebt. Deze innovatieve broker is dankzij enkele geavanceerde ordertypes zowel geschikt voor beginnende als ervaren beleggers. Als je een goedkopere broker zoekt dan is Bitvavo of Bitcoin Meester een geschikt alternatief.

handelskosten
Score 4,3/5
0 %

Aantal klanten: 20.000

Geldgarantie: €0

Trustpilot score: 4,4/5

Minimum orderbedrag: €10

Crypto-aanbod: 200

Tarieven

Bitcoins

Altcoins

Volumevoordeel

3,5/5

0,4% – 2,5%

0,4% – 2,5%

Ja

Klantenservice

Gebruiksgemak

Platform functies

5,0/5

4,5/5

4,0/5

Vergelijk Coinmerce met andere crypto brokers

Gebruik de pagina met vergelijkingstabellen om Coinmerce snel te vergelijken met andere crypto brokers. De transactiekosten variëren van 0,4% tot 2,5% wat hoger is dan gemiddeld. Het crypto-aanbod is echter erg groot en er is veel educatiemateriaal beschikbaar voor beginnende crypto-traders. De klantenservice is super, en het platform is erg gebruiksvriendelijk. De Trustpilot score is op BUX Zero na de hoogste van alle cryptocurrency brokers.