BUX Zero Review

Bij BUX kun je laagdrempelig beleggen met een gebruiksvriendelijke mobiele app

Inhoud

 

Introductie

BUX is in 2014 opgericht en heeft 2 miljoen gebruikers in heel Europa. Er werken circa 70 mensen bij de Amsterdamse onderneming. Investeerders achter het bedrijf zijn Holtzbrinck Ventures, Velocity Capital, Orange Growth Capital and Initial Capital. Sinds kort heeft BUX het sociale trading platform Blockport overgenomen, dat gespecialiseerd is in cryptovaluta. Door het toevoegen van cryptocurrency naast aandelen, CFD’s en binnenkort ETF’s, groeit BUX naar eigen zeggen uit naar dé one-stop-shop voor alle investeringsbehoeften van Europese millennials.

 

Doelgroep BUX Zero

Bij BUX Zero kun je alleen handelen via een gebruiksvriendelijke app. Er is dus geen webtrader beschikbaar. BUX maakt beleggen laagdrempelig door de handelsmogelijkheden, analysemogelijkheden en functionaliteiten te beperken. BUX richt zich hiermee dus vooral op de jonge (onervaren) beleggers, zoals scholieren en studenten.

Klantervaringen en reviews

BUX Zero heeft een gemiddelde beoordeling op Trustpilot van 3/5 sterren. Klanten zijn tevreden over de gebruiksvriendelijkheid van de app. Als ze vragen hebben worden ze bij de klantenservice meteen goed geholpen.

Negatieve reviews beschrijven dat BUX heel soms last heeft van een storing en dat de app dan niet bereikbaar is. Ook vinden klanten het jammer dat ze nu €2,99 service fee per maand betalen.

Is BUX betrouwbaar?

BUX is een Nederlands bedrijf, wat betekent dat het gecontroleerd wordt door strenge Nederlandse toezichthouders zoals de AFM. Het is dus een betrouwbare broker. BUX heeft een AFM-vergunning en een bindende Kifid-registratie wat handig is bij klachten. Bij gebruik van BUX zero worden je tegoeden bewaard bij ABN AMRO, waardoor je geld gegarandeerd is tot een bedrag van €100.000. BUX doet net als DEGIRO aan securities lending, waardoor effecten uitgeleend kunnen worden. Bekijk de vergelijkingspagina om de betrouwbaarheid van BUX te vergelijken met andere brokers.

 

Beleggingsproducten

Beleggen in aandelen

Met BUX Zero kun je deels commissievrij beleggen in aandelen. Het handelsaanbod in aandelen is ruim. Je hebt de keuze uit bijna 600 Amerikaanse aandelen, ruim 60 Nederlandse aandelen, 160 Duitse aandelen, 50 Belgische aandelen, 160 Franse aandelen en een aantal Oostenrijkse aandelen. Daarnaast kun je kiezen uit bijna 34 ETF’s.

Productaanbod crypto

Bij BUX zero kun je kiezen uit meer dan 30 verschillende cryptomunten. De populairste cryptomunten zijn terug te vinden in het crypto-aanbod van BUX. Bekijk hieronder welke populaire cryptomunten in het assortiment zitten.

Gebruiksvriendelijkheid van het handelsplatform

De handelsplatformen BUX X en BUX zero zijn niet erg geavanceerd. Dit heeft ermee te maken dat alles via je mobiele telefoon gaat en je dus beperkt wordt in analysemogelijkheden. Normale beleggers zullen het platform vooral als gebruiksvriendelijk ervaren. Actieve beleggers kunnen dus enkele analyseopties missen. Via de app kun je in de BUX community in contact komen met andere beleggers en het laatste beleggingsnieuws lezen. Volg ervaren beleggers, krijg handelstips, deel kennis en volg beleggingen. Als je kiest voor beleggen in aandelen met BUX Zero, dan heb je de keuze uit 3 ordertypes:

  • Marktorder: deze wordt meteen uitgevoerd en kost €1,99.
  • Limietorder: deze wordt uitgevoerd als je de prijs een bepaald niveau bereikt en kost €1,99.
  • Zero order: deze order is gratis en wordt na 16:00 uitgevoerd. Je kunt drie zero orders per maand plaatsen.
 

BUX Zero tarieven

Commissies aandelen

Bij BUX zero kon je met de zero order zonder commissies in aandelen beleggen. Bij BUX betaal je ook een bied/laat spread bij het handelen in aandelen en ETF’s. Dit tarief bedraagt 0,08% voor EU aandelen en 0,06% voor Amerikaanse aandelen en geldt voor elk type order. Daarbij wordt een wisselkoers opslag van 0,25% gerekend voor het handelen in Amerikaanse aandelen. Voor het uitvoeren van een markt- of limietorder betaal je €1,99. Sinds april 2023 betaal je €2,99 service fee per maand. 

BUX Zero is dus een goedkope broker om te beleggen in aandelen. Hieronder geven wij een duidelijke vergelijking van gangbare transacties met bijbehorende transactiekosten van verschillende brokers weer. Ook wordt de hoogte van de service fee of het bewaarloon van verschillende brokers vergeleken. Bekijk voor een complete tarievenvergelijking van alle brokers de vergelijkingspagina.

Aankoop:

Aandeel €1.000

Aandelen €10.000

Service fee €10.000

BUX Zero

€2,80

€10

€2,99 p/m

DEGIRO

€3

€3

€0

Easybroker

€3

€8

€0

Freedom24

€2

€2

€0

Saxo Green

€8

€15

€4,50 p/m

Tarieven cryptovaluta

De transactiekosten voor cypto-valuta zijn vergelijkbaar met andere crypto brokers. Voor Bitcoin en altcoins betaal je 0,5% commissie over het belegde bedrag. De commissie op crypto wordt kwijtgescholden als voor klanten die 1000 of meer BUX-tokens op hun BUX-account hebben staan. Hieronder zie je de kosten voor drie standaardtransacties bij verschillende brokers. Bekijk de vergelijkingspagina voor een complete tarievenvergelijking van alle brokers.

Aankoop:

Bitcoin €1.000

Bitcoin €10.000

Ethereum €1.000

BUX Zero

€5

€50

€5

Bitvavo

€2,50

€25

€2,50

Finst

€1,50

€15

€1,50

BLOX

€10

€100

€10

eToro

€10

€100

€10

Betaalmethodes BUX Zero

Geld storten bij BUX doe je d.m.v. een Tikkie. Het is snel en makkelijk en je geld staat direct op je BUX account. Ook kun je gebruik maken van de traditionele bankoverschrijving. Geld opnemen

BUX Zero klantenservice

BUX Zero heeft een uitgebreid support centrum met veel tips waardoor je de klantenservice nauwelijks nodig bent. Voor overige vragen neem je contact op via de chatfunctie in de BUX app. Ook kun je een mail sturen naar support-zero@getbux.com. Klik hier om contact op te nemen met de klantenservice.

Samenvatting

Met zijn hippe app is BUX vooral bedoeld voor jonge, beginnende beleggers. Met BUX wordt beleggen meer als een spel gezien, waardoor het leuker is om te doen. Tot nu toe kun je bij BUX Zero nog bijna gratis in aandelen handelen, wat goedkoper is dan bij de meeste andere brokers. Als je professioneel wilt beleggen kun je beter bij Saxo Bank of DEGIRO terecht.

per jaar*
Score 4,2/5
0

Aantal klanten: 700.000

Geldgarantie: €100.000

Effecten uitgeleend: Ja

Trustpilot score: 3/5

Minimum storting: €1

Tarieven

Aandelen

Opties

Turbo’s

Futures

Fondsen

ETF’s

Service fee

4/5 sterren

€0-€1,99 + 0,08%

X

X

X

X

€0-€1,99 + 0,08%

€2,99 p/m

Klantenservice

Gebruiksgemak

Platform functies

5/5

5/5

3/5

*Geschatte jaarlijkse kosten bij €10.000 eenmalige inleg en €100 maandelijkse inleg.

Vergelijk BUX Zero met andere brokers

Gebruik de pagina met vergelijkingstabellen om BUX Zero snel te vergelijken met andere brokers. BUX Zero heeft het kleinste productaanbod van alle brokers. De tarieven zijn echter niet hoog en BUX heeft de meest gebruiksvriendelijke app van de vier. BUX heeft geen desktopversie van het handelsplatform beschikbaar, waardoor er minder functies zijn dan bij andere brokers.

Beleggen kent risico’s. U kunt uw inleg verliezen.