Binance Review

Binance is de grootste en goedkoopste crypto exchange van Europa

Inhoud

Introductie

Binance werd opgericht in 2017 met als visie om de vrijheid en beschikbaarheid van geld wereldwijd te vergroten. Hun missie is om provider van infrastructuurdiensten te zijn voor het blockchain-ecosysteem. Inmiddels kun je bij Binance zelfs al aandelen kopen met crypto’s. Met hun Blockchain Charity Foundation willen ze bijdragen aan wereldwijde duurzame ontwikkeling door gebruik te maken van de kracht van blockchain technologie. Binance is met een dagelijks handelsvolume van 2 miljard de grootst crypto exchange ter wereld en zegt ook een van de snelste te zijn.

 

Doelgroep Binance

Deze snelgroeiende en wereldwijd bekende broker is door het geavanceerde platform, lage tarieven en het zeer ruime aanbod cryptomunten geschikt voor de veeleisende cryptobeleggers.

Klantervaringen en reviews

Op Trustpilot heeft Binance een lage beoordeling van 2/5 sterren. Sommige klanten schrijven negatieve reviews omdat ze het platform niet begrijpen, of omdat ze moeite hebben de klantenservice te bereiken of geld op te nemen. Er zijn ook klanten die schrijven dat ze de negatieve reviews niet begrijpen, en blij zijn met de vele functies en het ruime aanbod van Binance. Vergelijk de Trustpilot score van andere crypto brokers hier.

Is Binance betrouwbaar?

Binance gebruikt de nieuwste technologieën op het gebied van artificial intelligence, blockchain-forensisch onderzoek en beveiliging om de crypto-exchange te vergrendelen en veilig te houden voor gebruikers. Uniek bij deze broker is het SAFU-programma. SAFU staat voor Secure Asset Fund for Users en is een verzekeringsfonds voor Binance-gebruikers. Binance stopt 10% van zijn transactiekosten in het fonds om eventuele verliezen, zoals hacks, te dekken. Bekijk de vergelijkingspagina om de betrouwbaarheid van Binance te vergelijken met andere crypto brokers.

 

Crypto aanbod van Binance

Binance heeft met meer dan 350 cryptomunten veruit het grootste crypto-aanbod van alle brokers. Daarnaast kun je er handelen in futures, vanilla-opties en hefboomtokens, waardoor je kunt beleggen in crypto met een hefboom. Je kunt zelfs al aandelen Apple, Coinbase, Microsoft, MicroStrategy en Tesla kopen met de Binance USD (BUSD) coin. Een unieke munt bij Binance is de Binance coin (BNB). Dit is de drijvende kracht achter het Binance-ecosysteem en hiermee kun je onder andere betalen voor je gemaakte handelskosten. Bekijk hieronder welke populaire cryptomunten in het assortiment zitten.

 

Hoe gebruiksvriendelijk is Binance?

De Binance exchange is een van de meest geavanceerde handelsplatformen van het moment. Op de website van Binance is weinig te vinden, maar ervaringen van gebruikers vertellen dat het platform een uitzonderlijke hoeveelheid functies heeft. Naast de geavanceerde weergave kun je ook kiezen voor een versimpelde basisweergave van het platform.

Weergave Binance handelsplatform

Naast het online desktop platform is er een Binance mobiele app beschikbaar. Deze app heeft een hoge score van 4,3/5 in de Play Store en biedt alles wat je nodig hebt om onderweg cryptomunten te (ver)kopen. Uniek bij deze broker is het grote aanbod aan educatie en de blogs en Binance community. Hiermee kom je makkelijk in contact met andere cryptobeleggers

 

Tarieven Binance

Binance is een van de goedkoopste crypto brokers. De transactiekosten zijn slechts 0,1%, en dit percentage neemt af wanneer je Binanice coins (BNB) koopt, of in grote volumes handelt. Als je je aanmeld via deze link krijg je ook 20% korting op je transactiekosten. Tot een bedrag van €2.000.000 betaal je 0,1% transactiekosten. Dit neemt af tot 0,02% bij een bedrag van meer dan €6.000.000.000. Geld storten met iDEAL kost €1,30 en via bankoverschrijving is het gratis. Hieronder zie je de kosten voor drie standaardtransacties bij verschillende brokers. Bekijk de vergelijkingspagina voor een complete tarievenvergelijking van alle brokers.

Aankoop:

Bitcoin €1.000

Bitcoin €10.000

Ethereum €1.000

Binance

€1

€10

€1

Bitvavo

€2,50

€25

€2,50

BLOX

€10

€100

€10

Finst

€1,50

€15

€1,50

Coinmerce

€15

€100

€15

Betaalmethodes Binance

Je kunt geld storten met Bankoverschrijving, creditcard en iDEAL. Het storten van geld kost minimaal €1 per transactie en er is geen minimum stortingsbedrag.

Binance klantenservice

De Binance klantenservice is 24/7 beschikbaar via live chat. Je kunt dus geen contact opnemen per telefoon of via email. Klik hier om contact op te nemen met de klantenservice.

Binance wallet

Met je Binance account kunt je digitale valuta kopen, verkopen, verzenden, ontvangen en bewaren. Je hebt geen aparte eigen wallet nodig. Je maakt eenvoudig euro’s over naar je wallet, waarna je deze kunt omzetten in cryptovaluta.

Je kunt zelfs gratis een Visa kaart bestellen, waar je cryptomunten op kunt zetten. Met deze kaart kun je op meer dan 60 miljoen plekken wereldwijd met crypto betalen.

 

Samenvatting

Binance is een bijzonder grote en geavanceerde crypto exchange waar je dankzij het SAFU-fonds verzekerd bent van een veilige handelsomgeving. Je hebt de keuze uit een grote hoeveelheid crypto’s en je kunt zelfs aandelen en futures kopen. De betrouwbaarheid, goede communicatie en de snelle transactieverwerking maakt Binance een zeer geschikte cryptobroker voor veeleisende cryptobeleggers.

handelskosten
Score 4/5
0 %

Aantal klanten: 120.000.000

Geldgarantie: €0

Trustpilot score: 1,9/5

Minimum orderbedrag: €1

Crypto-aanbod: 350

Tarieven

Bitcoins

Altcoins

Volumevoordeel

5/5

0,1%

0,1%

Ja

Klantenservice

Gebruiksgemak

Platform functies

3,0/5

4,0/5

5,0/5

Banner ENG 300x600

Vergelijk Binance met andere crypto brokers

Gebruik de pagina met vergelijkingstabellen om Binance snel te vergelijken met andere crypto brokers. Binance is met transactiekosten van 0,1% de goedkoopste cryptobroker. Ook is het met meer dan 120 miljoen klanten de grootste broker. Deze broker heeft een geavanceerd handelsplatform, en uniek is dat je er ook in aandelen kunt handelen. Daarnaast kun je een gratis Visa kaart aanvragen waarmee je zelfs kunt betalen met crypto. De Trustpilot score van deze broker is echter relatief laag.