BCM Review

Bij BCM heb je genoeg keus uit meer dan 200 cryptomunten

Inhoud

 

Introductie

BCM (voorheen Bitcoin Meester) is net als Bitvavo een Nederlandse cryptobroker en is opgericht in 2017. Bij BCM kun je kiezen uit meer dan 200 cryptovaluta en het heeft een behulpzame Nederlandse klantenservice. Deze broker staat voor een transparante, veilige en snelle handel in cryptomunten.

 

Doelgroep BCM

Het gebruiksvriendelijke handelsplatform en het grote aanbod cryptovaluta maakt BCM voor vrijwel iedere cryptobelegger geschikt. Het platform is minder geavanceerd dan Binance, en daardoor mogelijk minder geschikt voor ervaren cryptotraders.

Klantervaringen en reviews

Op Trustpilot heeft BCM een goede beoordeling van 3,9/5 sterren. Er wordt op vrijwel alle negatieve reviews netjes gereageerd door deze broker. Klanten prijzen de goede klantenservice en gebruiksvriendelijkheid van het platform. Recentelijk lijkt er een crash van het platform zijn geweest, waardoor er veel negatieve reviews zijn gekomen. Het lijkt er echter op dat de geleden schade netjes wordt opgelost. Vergelijk de Trustpilot score van andere crypto brokers hier.

Is BCM betrouwbaar?

BCM staat geregistreerd bij de Nederlandsche Bank (DNB) als aanbieder van cryptovaluta, maar staat net als andere cryptobrokers niet onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). 95% van alle cryptomunten wordt offline bewaard, waardoor er bij een mogelijke hack geen munten van klanten verloren gaan. De goede bereikbaarheid van deze broker is een sterk punt voor de betrouwbaarheid.

Wanneer je een account aanmaakt, heb je een wekelijks limiet van 100 euro. Voor een hogere limiet is een identiteitscontrole met ID-kaart of paspoort vereist. Goedkeuring kan maximaal een half uur duren. Bekijk de vergelijkingspagina om de betrouwbaarheid van BCM te vergelijken met andere crypto brokers.

 

Crypto aanbod van BCM

BCM heeft met meer dan 200 cryptomunten het grootste crypto-aanbod van alle brokers. Bekijk hieronder welke populaire cryptomunten in het assortiment zitten.

 

Hoe gebruiksvriendelijk is BCM

Het gebruiksvriendelijke handelsplatform maakt het mogelijk om zo simpel mogelijk cryptovaluta te kunnen kopen. Met een geavanceerd order kun je eventueel vooraf een gewenste koop- of verkoop prijs instellen. Wanneer de koers de gewenste prijs bereikt worden de munten gekocht of verkocht. Dit kan handig zijn om eventuele verliezen te beperken bij een koersdaling of te profiteren van een koersstijging.

Naast het online desktop platform is er een BCM mobiele app beschikbaar voor Android en iOS. Deze app heeft een lage score van 2,3/5 sterren in de Google Play Store. Gebruikers klagen dat ze soms twee keer moeten inloggen en dat grafieken enige functies missen.

 

Tarieven BCM

BCM is een van de duurdere brokers. Er wordt 1% transactiekosten gerekend over de eerste €500, en dit percentage neemt af tot 0,1% over het bedrag hoger dan €1.000.000. De hoogte van het bedrag is de som van de 30-dagen handel. Met de unieke any-to-any functionaliteit halveer je de fee bij het verkopen en opnieuw aankopen van crypto. Voor een trade van Bitcoin naar euro naar Ethereum betaal je dus niet 2x een fee (verkopen en het opnieuw aankopen) maar 1 keer de fee bij gebruik van de any-to-any functionaliteit.

Je kunt er ook voor kiezen om je coins te staken. In totaal worden 15 verschillende coins aangeboden om te staken tegen rentepercentages tussen de 2% en 10,5% per jaar. Staken is het aanhouden van funds in een cryptocurrency-wallet om de veiligheid en operaties van een bepaald blockchain netwerk te ondersteunen. In ruil voor het vasthouden van je munten ontvangt je beloningen in de vorm van crypto. De percentages zijn op jaarbasis en worden dagelijks uitgekeerd.

Geld storten met iDEAL is gratis en de snelste manier om geld over te maken naar je account. Met een handmatige bankoverboeking kan het een dag duren voordat je crypto’s kunt kopen. Hieronder zie je de kosten voor drie standaardtransacties bij verschillende brokers. Bekijk de vergelijkingspagina voor een complete tarievenvergelijking van alle brokers.

Aankoop:

Bitcoin €1.000

Bitcoin €10.000

Ethereum €1.000

BCM

€8

€60

€8

Bitvavo

€2,50

€25

€2,50

BLOX

€10

€100

€10

Binance

€1

€10

€1

Coinmerce

€15

€100

€15

Betaalmethodes BCM

Geld storten bij BCM kan met iDEAL, Bancontact, Bankoverschrijving of Sofort. Stortingen kosten €1 per keer. Er wordt geen minimum stortingsbedrag gehanteerd.

BCM klantenservice

Als je goede hulp bij de aankoop van cryptomunten belangrijk vind, dan moet je voor deze broker kiezen. De Nederlandse klantenservice is op werkdagen van 9.00 tot 17.00 telefonisch, via e-mail en chat beschikbaar. Op e-mail reageren ze doorgaans binnen een half uur, maar in het weekend kan het iets langer duren. Klik hier om contact op te nemen met de klantenservice.

BCM wallet

Met een BCM account krijg je gratis toegang tot een wallet voor al je munten. Het is altijd mogelijk om je munten naar een externe wallet over te maken, maar dit wordt niet aangeraden, omdat je zo minder snel kunt handelen. Het duurt namelijk ongeveer 3 dagen voordat een transactie is voltooid.

 

Samenvatting

BCM blinkt uit in het grote handelsaanbod, de goede support en hoge betrouwbaarheid. Voor ervaren beleggers kunnen enkele functies in het platform missen, maar voor de meeste beleggers ontbreekt het aan niks.

handelskosten
Score 4,6/5
0 %

Aantal klanten: 50.000

Geldgarantie: €0

Trustpilot score: 4,1/5

Minimum orderbedrag: €5

Crypto-aanbod: 200

Tarieven

Bitcoins

Altcoins

Volumevoordeel

4/5

1%

1%

Ja

Klantenservice

Gebruiksgemak

Platform functies

5,0/5

5,0/5

4,0/5

Vergelijk BCM met andere crypto brokers

Gebruik de pagina met vergelijkingstabellen om BCM snel te vergelijken met andere crypto brokers. BCM zit qua tarieven iets aan de hoge kant met transactiekosten van 1%. Deze broker blinkt vooral uit in het zeer grote handelsaanbod van meer dan 200 cryptomunten. Verder heeft deze broker een hoge Trustpilot score en een gebruiksvriendelijk handelsplatform.