Mudrex Review

Bij Mudrex lift je op een innovatieve manier mee op de successen van crypto, NFT’s en Metaverse door te beleggen in coin sets

Inhoud

 

Introductie

Mudrex werd in 2017 opgericht met als doel het beleggen in crypto voor retail beleggers eenvoudiger te maken. Vanwege het groeiende aantal cryptomunten weten beleggers niet in welke crypto’s ze moeten beleggen. Bij Mudrex kun je daarom beleggen in coin sets. Dit zijn actief beheerde crypto indices die de koers van een aantal geselecteerde crypto’s volgen. Verder kun je een spaarrekening openen waar je 10% rente krijgt door te beleggen in stabiele crypto coins.

Inmiddels heeft Mudrex meer dan 500.000 gebruikers uit meer dan 100 landen. Business Insider, Forbes, Bloomber, Bitcoin.com en andere grote nieuwssites schreven al positieve artikelen over Mudrex. Lees deze Mudrex review om erachter te komen of het verhaal van deze crypto broker niet te mooi is om waar te zijn.

 

Doelgroep Mudrex

Met behulp van de coin sets wil Mudrex beleggen in crypto’s laagdrempelig maken voor beginnende beleggers. Startende beleggers weten vaak niet in welke cryptomunten ze moeten beleggen. Bij Mudrex kiezen ze simpelweg een coin set waarna je geld automatisch verdeeld wordt over een verzameling cryptomunten.

Mudrex richt zich ook op beleggers die eenvoudig willen beleggen in opkomende innovatieve technologiën zoals NFT’s, Metaverse en Smart Contract Platforms. Deze categorieën zijn namelijk ook via coin sets beschikbaar.

Klantervaringen en reviews

Mudrex heeft op Trustpilot een goede beoordeling van 3,8/5 sterren met bijna 200 reviews. Klanten schrijven dat Mudrex beleggen in crypto echt eenvoudig maakt vanwege het feit dat je kunt beleggen in coin sets oftewel crypto indices. Ook zijn klanten te spreken over het Vault programma waar je 10% rente krijgt op je spaarrekening. Daarnaast worden mensen snel en goed geholpen door de klantenservice.

Er zijn echter ook een aantal negatieve reviews te vinden op Trustpilot. Zo schrijft iemand dat zijn account tijdelijk niet bereikbaar was, of zelfs een review dat teruggestorte fondsen kwijt zijn geraakt. Over het algemeen zijn de ervaringen positief vanwege de overzichtelijkheid van de mobiele app en hoge rendementen.

Is Mudrex betrouwbaar?

Uniek bij Mudrex is dat je geld- en crypto-tegoeden volledig gedekt zijn door het Binance SAFU fonds. Binance is vervolgens verzekerd door Loyyds of London. Wanneer je crypto’s of geldtegoeden kwijtraken ben je er dus zeker van dat je ze terugkrijgt.

Mudrex is een officiële Binance broker en maakt voor hun crypto transacties dus gebruik van de infrastructuur van Binance. Lees de Binance review om meer te lezen over de betrouwbaarheid van Binance.

 

Waarin kun je bij Mudrex beleggen?

Bij Mudrex kun je beleggen in twee verschillende producten:

 • Coin Sets: dit zijn themabundels van cryptocurrencies die actief worden beheerd door experts. Je kunt deze coin sets ook wel crypto indices noemen die de koers volgen van een verzameling crypto munten. Coin sets helpen gebruikers om hun investeringen over verschillende thema’s te diversifiëren en risico’s te minimaliseren. Bij Mudrex kun je in meer dan 20 coin sets beleggen. De volgende vijf zijn het populairst:
  •  Crypto Blue Chip: deze coin set met meer dan 122k investeerders heeft als doel om een stabiel en langdurig rendement te bieden en bestaat uit populaire cryptomunten met een hoge marktkapitalisatie.
  • Metaverse: deze coin set heeft 117k investeerders. Hiermee kun je beleggen in platforms die aan de infrastructuur van de moderne gedeelde virtual reality of metaverse bouwen.
  • NFT: de NFT coin set biedt gebruikers de mogelijkheid om te investeren in tokens die naar verwachting een hoog rendement zullen opleveren in de NFT-wereld. Deze coin set heeft inmiddels 88k investeerders.
  • New Crypto Stars: deze coin set heeft 27k investeerders en bestaat uit nieuwe cryptomunten die een hoge groei verwachting hebben.
  • Smart Contract Platforms: via deze coin set kun je investeren in tokens van platforms die de infrastructuur voor slimme contracten bouwen. 31k investeerders belegden al in deze coin set.
 • Vault: bij Vault verdien je 10% rente per jaar over je geld. Er is geen minimum inleg vereist en er is geen lock-in. Je kunt je geld te allen tijde dus weer terugstorten. Mudrex combineert 9 verschillende manieren van geld verdienen met crypto om 10% rente te kunnen bieden. Zo gebruiken ze korte termijn risicovolle mogelijkheden in combinatie met lange termijn stabiele protocollen om een stabiel rendement te kunnen bieden. Lees hier meer over hoe het Vault programma werkt.
 

Bij deze broker kun je dus niet zelf kiezen in welke munten je belegt.

 

 

Hoe gebruiksvriendelijk is Mudrex?

Beleggen via Mudrex kan alleen via de app in de Google Play Store of Apple Appstore. Voor het aanmaken van een account moet je je emailadres en telefoonnummer verifiëren. Je hoeft dus niet je identiteit te verifiëren.

Na het aanmaken van een account kun je geld storten en selecteer je een of meerdere coin sets waarin je wilt beleggen. Je voert een bedrag in waarna je automatisch eigenaar wordt van de geselecteerde coin set(s). Om deel te nemen in het Vault programma selecteer je een bepaald bedrag waarmee je wilt beleggen. Je geld wordt ingelegd en is te allen tijde kosteloos opvraagbaar.

In de afbeelding hieronder kun je zien hoe het koersverloop van de Crypto Blue Chip coin set eruit ziet in de mobiele app van Mudrex.

Mudrex handelsplatform
Weergave van de Mudrex app

Welke fee betaal je bij Mudrex?

Over de coin sets die je aanhoud betaal je 0% service fee of beheerkosten. De transactiekosten voor het aankopen van coin sets zijn verrekend in de koers van de coin set. Aankopen van coin sets gaan via het Binance handelssysteem. Daar betaal je 0,3% transactiekosten bij het aan- of verkopen van coin sets. Bij het storten van geld betaal je 0,236% van het gestorte bedrag en voor het opnemen van cryptomunten betaal je $2 per opname.

Aankoop:

Bitcoin €1.000

Bitcoin €10.000

Ethereum €1.000

Mudrex

€3

€30

€3

Bitvavo

€2,50

€25

€2,50

BLOX

€10

€100

€10

Binance

€1

€10

€1

Coinmerce

€15

€100

€15

Betaalmethodes Mudrex

Bij Mudrex kun je geld storten met creditcard en SEPA bankoverschrijving. Het is helaas nog niet mogelijk om geld te storten met iDEAL. Per geldstorting betaal je 0,236% kosten over het gestorte bedrag.

Mudrex klantenservice

De Mudrex klantenservice is te bereiken via contactformulier op de website van Mudrex. Op de website is ook een chat bot aanwezig om je te helpen bij simpele vragen.

Mudrex wallet

Bij Mudrex heb je een eigen wallet die ondersteund wodt door Binance. De wallet is beveiligd door middel van dubbelaagse beveiliging. Two-Factor-Authentication (2FA) en bevestiging via email zijn hier onderdeel van. De 2FA gaat via de Google Authenticator wat makkelijk te gebruiken is.

 

Samenvatting

Mudrex is een innovatieve crypto broker waarmee je kunt beleggen in coin sets oftewel crypto indices. Naast coin sets met cryptomunten kun je ook in andere soorten coin sets beleggen waarin bijvoorbeeld NFT’s, de Metaverse of Smart Contract Platform tokens zijn opgenomen. Deze coin sets bieden beginnende beleggers een laagdrempelige manier om in verzamelingen van tokens te beleggen. Bij deze broker kun je zelf dus geen crypto munten selecteren. Goed om te weten is dat je tegoeden volledig gedekt zijn via Binance. Let er wel op dat Mudrex niet onder Europese regelgeving valt, en bij het aanmaken van een account hoef je je identiteit dus niet te verifiëren. Zorg ervoor dat je niet meer geld inlegt dan je kunt missen.

0 %
handelskosten
Score 4,4/5

Aantal klanten: 500.000

Geldgarantie: Volledig

Trustpilot score: 3,8/5

Minimum storting: €1

Crypto-aanbod: n.v.t.

Tarieven

Bitcoins

Coin sets

Volumevoordeel

4,8/5

n.v.t.

0,3%

Nee

Klantenservice

Gebruiksgemak

Platform functies

4,0/5

5,0/5

4,0/5

Vergelijk Mudrex met andere crypto brokers

Gebruik de pagina met vergelijkingstabellen om Mudrex snel te vergelijken met andere crypto brokers. Bij Mudrex kun je niet zoals bij andere brokers zelf cryptomunten selecteren. Je kiest altijd een verzameling tokens waarin je wilt beleggen. Uniek bij deze broker is dat je ook kunt beleggen in tokens die gerelateerd zijn aan NFT’s, de Metaverse of Smart Contract Platforms. De Trustpilot score is goed en je tegoeden zijn verzekerd voor het volledige bedrag. Ook de transactiekosten zijn met 0,3% prima. De kosten zitten al in de koers van de coin set verwerkt.