Bitpanda Review

Bitpanda is een innovatief en groot Europees fintech bedrijf

Inhoud

 

Introductie

Bitpanda is in 2014 in Wenen opgericht met als doel om investeren voor iedereen toegankelijk maken. Het huidige finaciële systeem is complex, exclusief, en duur, waardoor het voor de normale mens soms moeilijk is om te beleggen. Na hun oprichting is het bedrijf hard gegroeid en is het na Binance een van de grootste fintech bedrijven van Europa met meer dan 2.500.000 gebruikers. Het gebruiksvriendelijke platform met allerlei verschillende beleggingsproducten biedt voor iedereen de mogelijkheid om snel, simpel en veilig te beleggen. Zo kun je in meer dan 100 verschillende digitale instrumenten zoals crypto, aandelen, metalen, ETF’s en indices beleggen. Maar wat zijn de minpunten?

 

Doelgroep Bitpanda

Het grote aanbod financiële instrumenten, de keuze uit twee platforms, de redelijke fees en het grote aanbod educatie maakt deze broker geschikt voor vrijwel elke cryptotrader. Let er wel op dat bijna alles Engelstalig is.

Klantervaringen en reviews

Op Trustpilot heeft Bitpanda een hoge beoordeling van 4/5 sterren. Klanten zijn erg positief over de transparantie en overzichtelijkheid van het handelsplatform. Elke negatieve review wordt netjes in het Nederlands door Bitpanda beantwoord, en klanten lijken goed geholpen te worden. Vergelijk de Trustpilot score van andere brokers hier.

Is Bitpanda betrouwbaar?

Bitpanda is een zeer grote broker en neemt veiligheid serieus. Dit bedrijf is geregistreerd bij de Austrian Financial Market Authority (FMA) die toezicht houdt op de handelspraktijken. Op de website staan handige tips waarmee je je account extra kunt beveiligen zoals het gebruik van two-factor-authentication. Bekijk de vergelijkingspagina om de betrouwbaarheid van Bitpanda te vergelijken met andere crypto brokers.

 

Crypto aanbod van Bitpanda

Bij deze broker kun je kiezen uit 57 verschillende digitale valuta, wat een redelijke hoeveelheid is. Bekijk hieronder welke populaire cryptomunten in het assortiment zitten.

Uniek bij deze broker is dat je ook kunt investeren in Bitpanda crypto indices. Dez indexen bevatten de top cryptomunten gekeken naar marktwaarde en liquiditeit. Door te beleggen in een crypto index verminder je het risico op verlies. Net als Binance kun je bij Bitpanda beleggen in aandelen. Je hebt de keuze uit 46 aandelen, van Apple, Tesla en Google tot Pfizer, Netflix en Shell. Er worden geen commissies gerekend, en er is een handig overzicht van het betreffende bedrijf beschikbaar, met een koop-, hold- of verkoopadvies. Daarnaast kun je kiezen uit 7 ETF’s waaronder de S&P 500. Tenslotte kun je nog investeren in goud, zilver, palladium en platinum. Al met al is Bitpanda meer dan alleen een cryptobroker met een ruim aanbod cryptovaluta. Ook wordt verwacht dat het aanbod financiële instrumenten op korte termijn wordt uitgebreid.

Handelsplatform Bitpanda

Bij deze broker kun je van het standaard gebruiksvriendelijke platform, of het geavanceerde Bitpanda Pro platform gebruikmaken. Bitpanda Pro is iets ingewikkelder, maar biedt meer mogelijkheden. Zo kun je op de exchange zelf bepalen voor welke prijs je crypto koopt of verkoopt. Je kunt prijzen van andere aanbieders bekijken en een bod doen. Zowel beginnende als ervaren beleggers kunnen via Bitpanda Pro terecht op de ‘Learn’ pagina waar je antwoord krijgt op werkelijk al je vragen. Ook wordt daar het laatste marknieuws getoond, en kun je interessante in-depth artikelen lezen over de verschillende crypto’s. Er is een Bitpanda Academy waar je als beginner goed geholpen wordt in de wereld van cryptovaluta. Als je er niet uitkomt kun je altijd terecht in de grote community op verschillende social media kanalen. Ook kun je via een contactformulier antwoord krijgen van Bitpanda zelf. Een handige functie is Bitpanda Swap waarmee je elke ondersteunde cryptocurrency op Bitpanda makkelijk en goedkoop kunt omwisselen voor een andere munt of token.

Weergave Bitpanda handelsplatform

Naast de desktopplatforms is er een mobiele app beschikbaar voor Android en iOS waarmee je makkelijk en snel onderweg kunt handelen. Je kunt een app downloaden voor zowel de standaard Bitpanda versie als de Bitpanda Pro versie. De apps hebben een hoge score van meer dan 4/5 sterren in de Play Store. De app lijkt over het algemeen goed te werken en gebruiksvriendelijk te zijn.

 

Tarieven Bitpanda

Bitpanda hanteert verschillende tarieven voor Bitpanda en Bitpanda Pro. Voor een aankoop via het standaard platform betaal je maximaal 1,49% transactiekosten met 20% korting wanneer je met Bitpanda Ecosystem Tokens (BEST) betaald. Bij Bitpanda Pro zijn de transactiekosten maximaal 0,15%. De transactiekosten bij Bitpanda standaard zijn hoger omdat je daar profiteert van de laagste prijsgarantie voor je crypto-aankoop. Bij Bitpanda Pro handel je met andere gebruikers tegen marktconforme prijzen en profiteer je dus niet van deze prijsgarantie.

Voor een iDEAL storting betaal je €0,30 per transactie. Hieronder zie je de kosten voor drie standaardtransacties bij verschillende brokers. Bekijk de vergelijkingspagina voor een complete tarievenvergelijking van alle brokers

Aankoop:

Bitcoin €1.000

Bitcoin €10.000

Ethereum €1.000

Bitpanda

€14,90

€149

€14,90

Bitvavo

€2,50

€25

€2,50

BLOX

€10

€100

€10

Finst

€1,50

€15

€1,50

Coinmerce

€15

€100

€15

Betaalmethodes Bitpanda

Bij Bitpanda kun je geld storten met iDEAL, bankoverschrijving, GiroPay, Sofort, Neteller, Skrill en creditcard. De minimum storting bedraagt €1.

Binance klantenservice

De klantenservice van Bitpanda is dagelijks bereikbaar via live chat of email. Je kunt alleen gebruikmaken van Engelstalige klantenservice. Klik hier om contact op te nemen met de klantenservice.

Bitpanda wallet

Bij Bitpanda kun je je crypto’s makkelijk en veilig bewaren in een wallet. Deze is beveiligd met two-factor-authentication, SSL encryptie en DDOS bescherming. Vanuit deze wallet kun je crypto’s ook makkelijk overmaken naar je eigen externe wallets. 

Net als Binance kun je bij Bitpanda een gratis Visa Card bestellen waarmee je kunt betalen op meer dan 200 miljoen plekken wereldwijd. Je selecteert simpelweg met welk financieel instrument je wilt betalen (dit kan bijvoorbeeld Bitcoin, Goud, Tesla zijn), waarna je bij een Visa betaalautomaat makkelijk kunt betalen.

 

Samenvatting

Net als Binance is dit een zeer groot fintech bedrijf met een groot aanbod financiële diensten. Het crypto-aanbod is groot, je kunt beleggen in aandelen, ETF’s en indices, en je kunt gebruik maken van een geavanceerd platform. Voor beginners zijn de tarieven met 1,49% voor het standaard platform wat aan de hoge kant, maar het grote aanbod educatie en de Bitpanda Academy maakt deze broker ook geschikt voor hen. Voor ervaren beleggers is het Bitpanda Pro platform met lage tarieven en vele functies zeer geschikt. Je moet alleen wel Engels kunnen als je gebruik wilt maken van deze broker.

0 %
handelskosten
Score 4,2/5

Aantal klanten: 2.800.000

Geldgarantie: €0

Trustpilot score: 4/5

Minimum orderbedrag: €1

Crypto-aanbod: 100

Tarieven

Bitcoins

Altcoins

Volumevoordeel

3,5/5

1,49%

1,49%

Ja

Klantenservice

Gebruiksgemak

Platform functies

4,0/5

4,0/5

5,0/5

Vergelijk Bitpanda met andere crypto brokers

Gebruik de pagina met vergelijkingstabellen om Bitpanda snel te vergelijken met andere crypto brokers. De transactiekosten voor Bitpanda Pro gebruikers zijn met 0,1% erg laag. Voor beginnende gebruikers op het Bitpanda platform zijn de tarieven met 1,49% echter aan de hoge kant. Bitpanda heeft net als Bitvavo en BLOX een hoge Trustpilot score. Het crypto-aanbod is groot, en je kunt zelfs in aandelen en andere producten beleggen. Ook kun je een gratis Visa kaart aanvragen waarmee je o.a. met crypto kunt betalen.